Новини

 • 29.07.2021
  Проф. Кълвачев участва в кампанията на МОН за повишаване на информираността относно ваксините срещу SARS-COV-2
  Всички Повече
 • 24.07.2021
  РАЖДАНЕТО НА БЛИЗНАЧКИТЕ КАТЕРИНА И МАРТИНА
  Всички Повече
 • 23.07.2021
  АКО ЕДИН КОНТРАЦЕПТИВ ДЕЙСТВА ПРИ ВАША ПРИЯТЕЛКА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ ДЕЙСТВА НАДЕЖДНО И ПРИ ВАС
  Всички Повече
 • 20.07.2021
  КАЧЕСТВЕНАТА И ПРАВИЛНА КОНТРАЦЕПЦИЯ Е ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖЕНАТА
  Всички Повече
 • 16.07.2021
  ВАГИНАЛНАТА КАНДИДОЗА ОБИЧА ЛЯТОТО
  Всички Повече

Благодарим Ви, че се доверихте на "Надежда Репродуктив - София" в този важен за Вас момент.


За да направите заявка за час за първичен преглед, моля попълнете въпросника с нужната информация и натиснете бутона „Изпрати“.
След като заявката Ви бъде разгледана от репродуктивните ни специалисти, наш служител ще се свърже с Вас на посочените телефони, за да Ви предложи дата и час за първоначален преглед. Очаквайте обаждането на наш служител в рамките на един месец.


Моля, в деня на прегледа носете със себе си всички документи от изследвания, снимки, епикризи, с които разполагате.
Предоставената от Вас информация е конфиденциална и се съхранява стриктно.
МБАЛ „Надежда“ и МЦ „Надежда репродуктив София“ ООД са регистрирани като администратори на лични данни по Закона за защита на личните данни

Заявката се попълва на кирилица.

Уважаеми пациенти, заявката за час не означава, че автоматично сте записали такъв. Формата улеснява връзката Ви с нас и ние ще направим всичко възможно, за да облекчим административната процедура за достъп до първичните прегледи при нашите специалисти.


ВАЖНО!Задължителни изследвания, които всяка двойка трябва да е направила преди първичния си преглед при репродуктивен специалист:


За мъжа:


- Спермограма (изследването се извършва задължително в МЦ "Надежда Репродуктив София")


- Вирусология (СПИН, хепатит В и С, сифилис) - препоръчително е изследването да бъде направено непосредствено преди датата на прегледа (давността му е 3 месеца)


За жената:


- Хормони: FSH, LH, E2 (изследват се на 2-3 ден на менструалния цикъл)


- TSH, FT4, TAT, MAT и PRL (изследват се в дни без менструално кървене, без прием на кафе, до 10 ч. сутринта)


- Витамин B12 (изследва се на гладно - без прием на храна и напитки)


- Инсулинова резистентност(изследването отнема около 2 часа и се извършва сутрин до 8:00 ч., на гладно - без прием на храна и напитки)


- Вирусология (СПИН, хепатит В и С, сифилис) -препоръчително е изследването да бъде направено непосредствено преди датата на прегледа (давността му е 3 месеца)Лични данни

Общи медицински показатели

см.
Моля, попълнете в сантиметри
кг.

Данни за менструалния цикъл

Изберете
дни
Изберете

Специфични медицински показатели

Опити за забременяване

Речник на термините

Стимулация: (Контролирана овариална хиперстимулация): За да се увеличават шансовете за бременност, при процедура Ин витро се използват фоликул-стимулиращи лекарства, които стимулират яйчниците да развиват много повече яйцеклетки, отколкото нормално биха развили. По този начин са налични повече яйцеклетки, които след аспирация да бъдат оплодени в лабораторни условия и трансферирани в матката. Стимулацията се извършва по различни схеми, наречени протоколи, които ще бъдат определени от Вашия лекар.


IVF: (класическо ин витро оплождане): Метод, при който в лабораторни условия зрелите яйцеклетки се събират със сперматозоидите на партньора, за да се оплодят. При този метод сперматозоидите сами достигат до яйцеклетките и осъществяват процеса на оплождане.


ICSI: Метод подобен на IVF, при който в лабораторни условия, с помощта на специална техника, директно се инжектира единичен сперматозоид в яйцеклетката, за да бъде оплодена.


Ембриотрансфер: "Връщане" на ембрионите в кухината на матката, след като в лабораторни условия са достигнали определен стадий на развитие.


Биохимична бременност: Ранна загуба на плода след положителен тест за бременност, преди да се установи с ехографски преглед плоден сак или сърдечна дейност.


Клинична бременност: Бременност, при която има нарастващи нива на хормона hCG и ехографски е потвърдено наличие на плоден сак или сърдечна дейност.