Новини

 • 20.11.2019
  ТРИ БЕЗПЛАТНИ ИН ВИТРО ПРОЦЕДУРИ С ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА, ТРИ БЕЗПЛАТНИ ПАКЕТА „РАЖДАНЕ“ И ОЩЕ КОЛЕДНИ ЧУДЕСА В ...
  Всички Повече
 • 18.11.2019
  ПСИХОТЕРАПЕВТЪТ ДАНИЕЛА ТАХИРОВА СТАВА ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА МБАЛ "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 15.11.2019
  ОЧАКВАЙТЕ: Д-Р СТАМЕНОВ ОТГОВАРЯ НА ЖИВО НА ВЪПРОСИ ЗА ЕНДОМЕТРИОЗАТА
  Всички Повече
 • 14.11.2019
  Д-Р МИЛА ПЕТРОВА С ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАКА НА БЕЛИЯ ДРОБ
  Всички Повече
 • 10.11.2019
  СРЕЩУ ГЛАДА ЗА КАДРИ: ЛЕКАРИ ПОКАЗВАТ НА УЧЕНИЦИ КАКВО ВСЪЩНОСТ РАБОТЯТ
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

За мен пренаталната медицина е най-вълнуващата сфера в акушерството и гинекологията

Д-р Патрикова, каква беше причината да се насочите към пренаталната диагностика?

За мен пренаталната медицина е най-вълнуващата сфера в акушерството и гинекологията, трудно ми е да обясня напълно защо това е така. Тя дава възможност както за добиване на подробна информация за статуса и процеса на развитие на бременността, така и за предвиждане на евентуални усложнения, които могат да възникнат на по-късен етап - т.е. възможност за изграждане на индивидуален план за проследяване и превенция в съответствие с конкретния случай.

Кое прави тази специалност толкова значима днес?

В медицината като цяло има непрекъснат процес на развитие, в пренаталната диагностика динамиката на това развитие е много голяма. Важен елемент от него са и ултразвуковите апарати, които непрестанно се подобряват и така допринасят за по-ранна и по-диференцирана диагностика, и евентуално, за по-ранна терапия на определен вид казуси.

Разкажете повече за професионалния си опит в Германия?

През 2008 г. завърших с отличие висшето си образование по медицина в Мюнхен. След това започнах работа в перинатален център с най-висока степен на лечение и голяма родилна зала с над 3000 раждания на година в Нюрнберг, където за 4 години успях да натрупам богат професионален опит.

Продължих професионалния си път в Университетската клиника в Дрезден и от 2014 година досега в Клиникум Карлсруе, перинатален център с най-висока степен на лечение и също така голям център по лапароскопска гинекологична хирургия.

През 2016 г. придобих специалност "Акушерство и гинекология", през 2018 г. защитих степен II за Пренатална диагностика на Германската асоциация по ултразвук в медицината (DEGUM), което изисква диференцирана диагностика на фетална морфология.

През 2018 г. защитих допълнителна степен за Специално акушерство и перинатална медицина. Работила съм интензивно както в акушерството, така и в гинекологията, гинекологичната хирургия и медикаментозната (химио-) терапия на онкологични гинекологични заболявания.

Надявам се да съм успяла да помогна на всеки мой пациент. В последните години работата ми беше концентрирана основно в пренаталната диагностика, акушерството и оперативната гинекология.

Има ли случай, който никога няма да забравите, случай който Ви е докоснал?

Разбира се, много са.

Как се чувствате в България и кое Ви накара да изберете Болница Надежда?

И в България, и в Германия се чувствам „у дома си‟. Избрах болница „Надежда‟ заради високото ниво на предлаганите услуги и професионалистите, които работят там. Много се радвам да бъда част от този екип.

Имате възможност да се обърнете към нашите пациенти. Какво бихте им казали/споделили с тях?

Със спокойствие, увереност и професионална помощ се постигат желаните резултати. Мислете позитивно и бъдете здрави!

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: