Новини

 • 03.10.2019
  ОТНОВО В ЛОНДОН: БЕЗПЛАНТИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р ГЕОРГИ СТАМЕНОВ
  Всички Повече
 • 25.09.2019
  "ДАРИ КАПКА ЖИВОТ ЗА ЖИВОТ"! Кръводарителска акция в болница "Надежда"
  Всички Повече
 • 24.09.2019
  ТАМ, КЪДЕТО ИМА ВЯРА ИМА И НАДЕЖДА, А ВСИЧКО ТОВА СЕ УВЕНЧАВА С ЛЮБОВТА (видео)
  Всички Повече
 • 23.09.2019
  Независимостта на нашите души, 22 септември 2019 г. "Празник на Надеждата в манастира "Св. Мина"
  Всички Повече
 • 20.09.2019
  Питай Надежда, еп. 35 НЕОНАТОЛОГИЯ - част II
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Обличай се безопасно с Benetton!

Всички знаем за съществуването на синтетични химически съединения, които в последните 10–15 години трайно навлязоха в продукти, които са част от ежедневието ни. Също така знаем, че голяма част от тях доказано водят до леки, а други до по-сериозни здравословни проблеми.

При децата най-често срещани реакции са алергичните в т.ч. кожните заболявания като атопичен дерматит и кожни алергии. Бисфенол, формалдехид, алкилфенол етоксилати (APEO), перфлуорвъглерод (PFC), фталати, канцерогенни оцветители са част от опасните химикали, застрашаващи здравето ни.

Опасни химически вещества са онези, които показват опасни свойства: устойчиви, биоакумулиращи и токсични (PBT); силно устойчиви и силно биоакумулиращи (vPvB); канцерогенни, мутагенни и токсични по отношение на репродуктивните функции (CMR); ендокринни разрушители (ED) или други свойства.

Kожата е най-големият орган на човешкото тяло, с повърхност около 2 кв. м и проницаемост за много химикали.

Когато токсините се абсорбират чрез Вашата кожа, те се поемат от лимфната система, след това попадат в кръвоносната система и накрая в черния дроб и бъбреците, като могат да предизвикат смущения в техните функции;

Ето защо редица световни организации са загрижени за тези сравнително нови „добавки“, участващи в производствените процеси и съветват родителите винаги да проверяват етикетите на детските дрехи, когато пазаруват.

”Eco Safe” е знак на ICQ Group*, с който се маркират продуктите, които се придържат към все по-високи стандарти за качество и безопасност. Тя е марка, регистрирана в Европейския съюз.

*ICQ Group е основана преди 30 години и днес представлява една от най-уважаваните организации за качество и безопасност в света.

Benetton Group гарантира, че продуктите на марката са произведени, без да бъдат използвани токсични химикали или опасни вещества по време на целия производствен процес, от суровини до крайни продукти.

ОБЛИЧАЙ СЕ БЕЗОПАСНО!

Социална ангажираност, грижа за опазването на околната среда и етично поведение са основни ценности на Benetton Group, осъзнаваща винаги важността и значението на отговорността, която излиза извън рамките на търговските цели.

Проектът „Обличай се безопасно“ има за задача да информира потребителите за опасностите на реалния живот, за които много хора не са наясно и от които, следователно, е трудно да се предпазят.

Рисковите фактори са многобройни. Дори и най-внимателният потребител може да подцени или да не разполага с възможности и инструменти за тяхното идентифициране.

За да предпази своите потребители, Benetton осигурява ресурси и експертен опит, за да бъде предотвратен всякакав потенциален риск за тяхното здраве и безопасност.

Всички продукти с марката Benetton са безопасни.

През 2011 година над 45 000 химически и механични тестове са проведени върху голям брой продукти. През 2012 година контролът е удвоен.

Всички тези усилия, са с цел продуктите United Colors of Benetton, United Colors of Benetton Kids, Undercolors of Benetton, Sisley Young да носят етикета ”Eco Safe”.

Знакът ”Eco Safe”гарантира, че продуктът е изработен в съответствие с химическите и механични стандарти за безопасност и НЕ съдържа:

 • МАЛКИ ЧАСТИ за поглъщане;
 • ОПАСНИ ЕЛЕМЕНТИ, които могат да доведат до задушаване;
 • КАНЦЕРОГЕННИ БОИ (вредни за здравето, включително и с канцерогенен ефект);
 • ФТАЛАТИ (възможни алергични реакции);
 • ФОРМАЛДЕХИД (възможни вредни въздействия върху репродуктивната система, черен дроб, бъбреци, нервна система);
 • ТЕЖКИ МЕТАЛИ (възможни алергични реакции, канцерогенни).

Снимки: Гостуване на Benetton с кампанията "Обличай се безопасно" в Училището за бъдещи родители в МБАЛ "Надежда"

Вижте повече: Benetton

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: