Новини

 • 27.11.2021
  ТВ ЕВРОПА: "КАКВО ЩЕ ВКЛЮЧВАТ ТАЗГОДИШНИТЕ ДНИ НА ПСИХОАНАЛИЗАТА В БОЛНИЦАТА?"
  Всички Повече
 • 26.11.2021
  Д-р Мила Петрова гост в "Духът на здравето": Новите надежди в борбата срещу рака на белия дроб
  Всички Повече
 • 25.11.2021
  Д-р Велислава Донкина: Когато емоциите са заглушени, ''проговаря'' тялото
  Всички Повече
 • 22.11.2021
  ПСИХОЛОГИЧНАТА ПОМОЩ В БОЛНИЧНА СРЕДА Е КЛЮЧОВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ПАЦИЕНТИТЕ
  Всички Повече
 • 18.11.2021
  Интимността е голяма част от живота на мъжа и трябва да се потърси помощ при еректилна дисфункция
  Всички Повече

За Надежда Репродуктив

Нашата мисия е да помогнем на двойките с проблемно забременяване да прегърнат своите бебета.
Съзнавайки огромната отговорност, която поемаме, посвещаваме всичките си усилия:

• да даваме най-доброто медицинско обслужване и грижи на нашите пациенти;
• да работим с най-съвременната техника и висококвалифицирани специалисти, като прилагаме всички новости в областта на репродуктивната медицина;
• да работим по най-трудните случаи и да бъдем винаги до нашите пациенти;
• да се интересуваме от успеха на двойката, а не от финансовия аспект;
• да бъдем лидери в своята област, за да получават нашите пациенти най-доброто.

Вярваме, че за всеки пациент има индивидуален план на лечение и че този план трябва да се създаде и извърви с информираното съгласие на пациента.

Борим се заедно с Вас и заедно ще намерим правилния път до Вашето дълго чакано дете. Ще обсъждаме и ще решаваме заедно. Така заедно ще постигнем успех!

1 COVID-19: ПРЕПОРЪКИ ЗА ВАКСИНАЦИЯ

Становище на МБАЛ „Надежда“ за ваксинирането на пациенти, планиращи бременност.

Вижте повече

2 УСПЕВАЕМОСТ

Вижте статистиката ни за 2016 г.

Вижте повече

3 Кабинети и зали за процедури

Къде са разположени консултативните кабинети, залите за процедури и тъканната банка на болница "Надежда"?

Вижте повече

4 Дейности и услуги

Какво правим в "Надежда", за да се сбъдне мечтата за дете?

Вижте повече

Когато бебето се бави

1 Какво да правя, когато бебето не идва

Какво да правя, когато бебето не идва? Много момичета и момчета си задават този въпрос, след като дълги месеци и години са очаквали своята рожба.

Вижте повече

2 Причини за липса на забременяване

Когато една двойка страда от инфертилитет, се изследват и двамата партньори, за да се установят причините за неслучващото се зачеване.

Вижте повече

Диагностични методи и изследвания

1 Хистеросалпингография (Цветна снимка)

Изследването се извършва в специализиран кабинет "Рентгенографии", който се намира в Централното фоайе на болницата, и от екип, състоящ се от акушер-гинеколог, рентгенолог и анестезиолог (ако се ползва упойка).При изследването жената е в легнало положение със свити в колената крака.

Вижте повече

2 Диагностична офис хистероскопия

При офис хистероскопията в амбулаторни условия и без анестезия чрез миникамера се оглежда гениталния тракт на жената - влагалище, маточна шийка, цервикален канал, маточна кухина, включително може да се установи и проходимост на тръбите. Офис хистероскопията може да бъде и оперативна.

Вижте повече

Асистирани репродуктивни технологии

1 Инсеминация

Чрез вътрематочната инсеминация се оптимизира броят на сперматозоидите, достигнали фалопиевите тръби, където се осъществява оплождането.

Вижте повече

2 Ин Витро (IVF, ICSI, IMSI)

При ин витро опложданетов лабораторни условия зрелите яйцеклетки се събират със сперматозоидите на партньора, за да се оплодят.

Вижте повече

Донорска програма на Надежда

1 За донори на репродуктивен материал

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. Жените и мъжете, които даряват репродуктивен материал в болница "Надежда" са такива - с големи сърца. Те помагат безкористно там, където надеждата е достигнала своя предел.

Вижте повече

2 За реципиенти

Ползването на донорски яйцеклетки и сперматозоиди при асистираната репродукция, помага на много семейства да сбъднат своята мечта за бебе тогава, когато възможностите на стандартното ин витро лечение вече са изчерпани или не могат да бъдат приложени.

Вижте повече

Съхранение на репродуктивни възможности

1 Фертилитет и онкологични заболявания

Преди всичко трябва да знаете, че не всяко лечение поразява необратимо репродуктивната способност. Тогава обаче, когато този риск е потвърден, медицината има възможност да Ви помогне да съхраните шанса си за потомство след рака.

Вижте повече

2 Майка навреме - социален проект на болница Надежда

Основните ни усилия са насочени към повишаване на информираността на младите българки по важните въпроси, касаещи тяхното репродуктивно здраве, за да могат да направят информиран избор за пътя си към майчинството.

Вижте повече

Репродуктивна хирургия

1 Лапароскопия

Ендоскопски диагностичен метод, при койтопрез малък разрез в областта на пъпа и с помощта на лапароскоп се прави оглед на коремната кухина. Чрез тази процедура се диагностицират и лекуват редица заболявания и състояния.

Вижте повече

2 Хистероскопия

При хистероскопията се извършва оглед на вътрешността на матката с помощта на оптичен телескоп, наречен хистероскоп. Хистероскопията се прилага с диагностична цел или като хирургичен метод за лечение на определени състояния.

Вижте повече

3 Оперативна офис хистероскопия

Методът се използва за хирургични интервенции като премахването на полипи, миоми, при аденомиоза, за биопсия при находки на злокачествени формации в маточната кухина.

Вижте повече

Лаборатории

1 Ембриологична лаборатория

Ембриологичната лаборатория е разположена на първия етаж и е свързана с три модерно оборудвани манипулационни зали за извършване на пункции и ембриотрансфери.

Вижте повече

2 Андрологична лаборатория

Андрологичната лаборатория се намира на партерния етаж на болницата. Тя е снабдена с най-съвременно оборудване и разполага с последно поколение инкубатори за култивирането на сперматозоидите.

Вижте повече

3 Имунологична лаборатория

В лабораторията се извършват най-съвременните и уникални изследвания за диагностика и контрол на имунотерапията при пациенти с репродуктивни нарушения, автоимунни заболявания и бременност; вродени и придобити имунодефицитни състояния. В нея работят високоспециализирани специалисти в областта на клиничната и лабораторна имунология.

Вижте повече

4 Генетична лаборатория

Лабораторията разполага с най-съвременна техника за различни видове генетичен анализ, включващи светлинен микроскоп със софтуер за кариотипиране и архивиране, инвертен микроскоп, флуоресцентен микроскоп, лазерен скенер за микрочипов анализ, real time PCR апарат, MiSeq секвенатор за секвениране от ново поколение (NGS).

Вижте повече

Възможности за финансиране

1 Център Асистирана репродукция (ЦАР)

Всяка двойка, която отговаря на критериите за кандидатстване, може да се възползва от финансово подпомагане от страна на ЦАР на четири ин витро процедури.

Вижте повече

2 Общински програми

В част от българските общини функционират местни програми за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на съответната община.

Вижте повече

Още полезна информация

Каква е процедурата в "Надежда" и какво трябва да направя, когато имам връчена заповед от Център за асистирана репродукция. Предайте своята заповед на нашия координатор за Център асистирана репродукция. Запишете час за преглед при вашия лекар – специалист по асистирана репродукция. Научете повече от тук.

Вижте повече »

Разберете повече за условията за кандидатстване към Център "Асистирана репродукция", за индикациите и подготовката на вашите документи за кандидатстване. Кой може да кандидатства според правилника на Център за асистирана репродукция: Това е всяка жена до 43-годишна възраст, български гражданин или със статут на постоянно пребиваващ в Р. България, която отговаря на заложените в Правилника за дейността на Фонд Асистирана Репродукция медицински критерии.

Вижте повече »

Причини за безплодие при мъжа

В около 40 % от случаите причините за стерилитет в двойката се крият в мъжа. Когато една двойка страда от инфертилитет, изследват се и двамата партньори, за да се установят причините за неслучващото се зачеване.

Вижте повече »

Най-честите причини за безплодие при жената

Изчерпан яйчников резерв, ендометриоза, поликистозни яйчници, тубарен фактор, проблеми с овулацията, тазово възпалителна болест, миоми, повишени нива на пролактина, различни заболявания и синдроми, други причини, които биха повлияли на фертилността на жената. Четете ТУК.

Вижте повече »