Новини

 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече
 • 16.01.2020
  ПОЗИЦИЯ НА МБАЛ "НАДЕЖДА" ОТНОСНО ТИРАЖИРАНИ НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ
  Всички Повече
 • 14.01.2020
  СЕДМИЯТ РОЖДЕН ДЕН НА БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 13.01.2020
  ЗА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ - СЕДЕМ СПЕЦИАЛНИ ПОДАРЪКА ОТ БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 08.01.2020
  АКУШЕРКАТА - ВИНАГИ ДО ВАС
  Всички Повече

Отделение "Неонатология" в "Надежда" - какво е важно да знаем

Д-р Детелина Стоичкова, ръководител на отделение "Неонатология" и доказан специалист с богат дългогодишен опит в грижата за най-малките пациенти - новородените, разказва защо отделението е с най-високото -III ниво на компетентност,и какъв е алгоритъмът на работа в него.

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

За бебетата с любов - Неонатология

Неонатологично отделение Грижи в отделението Интензивен сектор за новородени Изследвания и имунизации Подкрепа за кърмене Свиждане и болнични правила Изписване на бебето

Веднага след приключване на операцията ще ви настанят в ОАИЛ - реанимационно отделение. При възможност ще позволят кратко свиждане с близките ви. В реанимация се продължават венозните вливания от операционната, контролира се общото ви състояние, състоянието на оперативната рана, кръвното налягане и пулса.

Тук ще бъдете обезболявани при нужда – ако имате проблем, го съобщете на наблюдаващата ви акушерка. Нормално е да има силно треперене и усещане за студ след операцията. Дължи се на множество фактори – на анестезията, на вливането на хладни разтвори, на загубата на топлина (бебето ви топли преди раждането), неприятно е, но преминава бързо (15-20 минути ). Обезболяването в реанимация е до степен на търпимост – не се премахва болката изцяло, тъй като тя е важен симптом за състоянието ви.

В случай, че вашето състояние и състоянието на бебето позволяват, е възможно новороденото да ви бъде донесено за кратка среща в следобедните часове - това е моментът, в който ще имате възможност да го поставите на гърда за кратко, или просто да го погушкате. Дори това да не се случи още в първите часове след раждането обаче, не изпитвайте съжаление или разочарование - на този етап най-важното и за вас, и за бебето ви е бързото ви и пълноценно възстановяване, което да ви даде възможност максимално бързо да стъпите на крака и да поемете грижата за него.

Ще престоите в реанимация между 6 и 24 часа по преценка на анестезиолога. Той ще ви разреши да пиете вода, когато това е допустимо в зависимост от състоянието ви.

Преди превеждането ви в послеродова клиника ще ви помогнат да се раздвижите. Ранното раздвижване е добро за по-бързото ви възстановяване. Винаги при ставане след операция ще имате усещането, че нещо ще се скъса, теглене, болка. Не се тревожете – напълно нормални усещания! Това не бива да ви спира при раздвижването – постепенно тези усещания ще преминат.

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: