Новини

 • 07.04.2020
  Седем послания за 7 април от сърце! Честит празник, колеги!
  Всички Повече
 • 06.04.2020
  Мерки за безопасност в МБАЛ Надежда, в условията на Covid-19
  Всички Повече
 • 02.04.2020
  ПО-СТРОГИ ПРЕДОХРАНИТЕЛНИ МЕРКИ В МБАЛ "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 02.04.2020
  МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ПРИ РАЖДАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ „НАДЕЖДА“ В ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ
  Всички Повече
 • 26.03.2020
  ИНТЕРВЮ НА Д-Р КРИСТИНА ЧАЧЕВА ЗА NOVA: Няма данни COVID-19 да се предава от бременна жена на плода
  Всички Повече

ЗА ПРЕСТОЯ НА МАЙКИТЕ И БЕБЕТАТА В „НАДЕЖДА“ В ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ

Какво трябва да знаете и подготвите за престоя си в болница "Надежда" в условията на извънредна ситуация.

Вижте още »

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА COVID-19

Актуални новини от МБАЛ "Надежда" по темата; Най-важното, което трябва да знаете в условията на извънредната ситуация; Мерки за сигурност в болницата;

Вижте още »

МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ В МБАЛ "НАДЕЖДА" В ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ

Какъв е редът за влизане в болницата? Какво трябва да спазвате за ваша и наша безопасност?

Вижте още »

Веднага след приключване на операцията ще ви настанят в ОАИЛ - реанимационно отделение. При възможност ще позволят кратко свиждане с близките ви. В реанимация се продължават венозните вливания от операционната, контролира се общото ви състояние, състоянието на оперативната рана, кръвното налягане и пулса.

Тук ще бъдете обезболявани при нужда – ако имате проблем, го съобщете на наблюдаващата ви акушерка. Нормално е да има силно треперене и усещане за студ след операцията. Дължи се на множество фактори – на анестезията, на вливането на хладни разтвори, на загубата на топлина (бебето ви топли преди раждането), неприятно е, но преминава бързо (15-20 минути ). Обезболяването в реанимация е до степен на търпимост – не се премахва болката изцяло, тъй като тя е важен симптом за състоянието ви.

В случай, че вашето състояние и състоянието на бебето позволяват, е възможно новороденото да ви бъде донесено за кратка среща в следобедните часове - това е моментът, в който ще имате възможност да го поставите на гърда за кратко, или просто да го погушкате. Дори това да не се случи още в първите часове след раждането обаче, не изпитвайте съжаление или разочарование - на този етап най-важното и за вас, и за бебето ви е бързото ви и пълноценно възстановяване, което да ви даде възможност максимално бързо да стъпите на крака и да поемете грижата за него.

Ще престоите в реанимация между 6 и 24 часа по преценка на анестезиолога. Той ще ви разреши да пиете вода, когато това е допустимо в зависимост от състоянието ви.

Преди превеждането ви в послеродова клиника ще ви помогнат да се раздвижите. Ранното раздвижване е добро за по-бързото ви възстановяване. Винаги при ставане след операция ще имате усещането, че нещо ще се скъса, теглене, болка. Не се тревожете – напълно нормални усещания! Това не бива да ви спира при раздвижването – постепенно тези усещания ще преминат.

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: