Новини

 • 18.09.2021
  Изследвайте регулярно хормоните, които показват състоянието на яйчниковия резерв.
  Всички Повече
 • 17.09.2021
  Честит празник на вярата, надеждата и любовта!
  Всички Повече
 • 14.09.2021
  АКТИВНА Е ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ "ОЦЕНКА НА ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ" ЗА ЖЕНИ ОТ 28 ДО 39 ГОДИНИ
  Всички Повече
 • 13.09.2021
  КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ СЪС СИЛНО ПОСЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ!
  Всички Повече
 • 08.09.2021
  Стягане на тазовото дъно
  Всички Повече

Клиниката по Медицинска онкология е неразделна и много съществена част от структурата на болница „Надежда“.

Пациенти от различни краища на България провеждат лечението си тук заради екипа от водещи за страната специалисти.

В модерна работна среда се прилага лекарствено лечение на рак на гърдата, гинекологични и урологични тумори, рак на белия дроб, дебелото черво и други локализации. Лечението на пациентите се извършва по клинична пътека 298 и по клинични процедури, изцяло финансирано от НЗОК. В клиниката работят лекари с дългогодишен опит в лечението на солидни тумори, които пациентите вече познават. Отделението работи във взаимодействие с всички останали звена в болницата и разполага с възможности за отлична образна диагностика и изключително широка гама от лабораторни изследвания. Всичко това гарантира качествено лечение при спокоен болничен престой за нашите пациенти.

Клиниката разполага с дневен стационар за амбулаторно лечение на 15 болни и 5 болнични стаи с 13 легла, всяка от които е оборудвана със самостоятелен санитарен възел. За удобството на пациентите се грижат специално обучени медицински сестри в чудесни битови условия.

Нашите пациенти имат възможността да бъдат лекувани по актуални схеми на лечение не само с регистрираните в страната медикаменти, а и с най-съвременните лекарствени протоколи чрез участие в клинични програми.

Нашият екип

Екипът на Клиниката по медицинска онкология е изграден с много любов и е съставен от водещи специалисти в областта - автори на учебни помагала, с множество публикации в български и чуждестранни специализирани научни издания.

Д-р Мила Петрова, д.м. - ръководител на клиниката по Медицинска онкология

Д-р Петрова завършва Медицина в София през 2008 г., като в хода на следването си преминава обучение в Германия в клиника по хематология и онкология, откъде идва и интересът ѝ към специалността. От 2009 г. започва работа в Клиника по хематология и онкология на ВМА, като през 2010 г. стартира и специализацията ѝ по Медицинска онкология. От 2012 г. е представител за България на младите онколози към ESMO. От 2015 г. е част от екипа на „Надежда”, а през 2016 г. придобива специалност Медицинска онкология.

Проф. Д-р Иван Щерев, д.м

Проф. Щерев завършва медицина през 2000 г. в Медицински университет, Варна. През периода 2002-2007 г. специализира „Вътрешни Болести“, а през 2005 г. е асистент в КПВБ МУ, Варна. През 2008 заминава за Япония като редовен докторант на японското правителство в град Каназава, Япония. През 2011 г. се дипломира в Япония, като Доктор по Медицинска онкология. След завръщането си в България, през периода 2012-2015 г. специализира “Медицинска онкология”. От 2005 до 2018 г. е преподавател в катедра по „Пропедевтика на вътрешните болести“ към Медицински Университет, Варна. В периода 2016 – 18 г. ръководи клиниката по Медицинска онкология в УМБАЛ „Света Марина“, Варна. През 2018 г. придобива академична длъжност „професор'' по Медицинска онкология.През същата година се присъединява в екипа на клиниката по Медицинска онкология на МБАЛ „Надежда“.Основните насоки, в които проф. Щерев има подчертани научни интереси и неоспорим принос са в областта на лечението на белодробния карцином – таргетна и системна терапия, адювантно лечение на колоректалния карцином, клиничните проучвания в онкологията, имунологията, некроптоза, автофагия, резистентност към таргетна терапия, предиктивни биомаркери за чувствителност към химио – и таргетна терапия в онкологията.

Д-р Теодора Караниколова

Д-р Теодора Караниколова е специалист по Медицинска Онкология с 10-годишен професионален опит. Дипломира се в МУ – София и стартира специализиция в Националната Онкологична Болница в София. През 2012 г. печели стипендия „Теодора Захариева” , а през 2017 г. придобива специалност Медицинска онкология. В клиниката по Медицинска онкология на болница "Надежда" е от самото ѝ създаване. Участва в редица български и чуждестранни онкологични форуми. Посещава специализирани обучителни курсове в Австрия, Германия, Англия и Израел. Член е на Европейската Асоциация по Медицинска Онкология (ESMO), Българската Асоциация по Медицинска Онкология (БАМО), Българската Асоциация по Дермато-Онкология (БАДО), Българското Онкологично Дружество (БОНД) и Клуб на лауреатите “Теодора Захариева” .

Д-р Аника Иванова

Д-р Иванова завършва медицина в МУ-Плевен през 2018 г. Първите си професионални стъпки прави в Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“, гр. София. От юни 2019 г. е част от екипа на клиниката по Медицинска онкология на болница „Надежда“ и специализира медицинска онкология към МУ - София. Професионалните ѝ интереси са свързани с новостите в лечението на най-често срещаните солидни злокачествени заболявания - рака на гърдата, на гастроинтестиналния тракт, рака на белия дроб и малигнения меланом.

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: