Новини

 • 20.10.2021
  ДОСТЪП БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ДО МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „НАДЕЖДА“ В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 19.10.2021
  БЕЗПЛАТНА ЕХОМАМОГРАФИЯ В ПАКЕТ „ЖЕНСКА КОНСУЛТАЦИЯ“ ДО 24 Г.С.
  Всички Повече
 • 12.10.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 12.10.2021
  35% ОТСТЪПКА ОТ LIDL ЗА LUPILU ЗА ПАЦИЕНТИ НА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 11.10.2021
  ИЗЛОЖБАТА „ЗА МЕН Е ВАЖНО ТИ ДА СИ ДОБРЕ“
  Всички Повече

ЗАПИСВАНЕТО ЗА БЕЗПЛАТНИТЕ ПРЕГЛЕДИ В КАМПАНИЯТА "ЗАПАЗИ НАДЕЖДА" ЗАПОЧНА

12.10.2020

ЗАПИСВАНЕТО ЗА БЕЗПЛАТНИТЕ ПРЕГЛЕДИ В СОЦИАЛНА КАМПАНИЯ „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА МБАЛ “НАДЕЖДА“ ЗАПОЧВА ДНЕС

МБАЛ „Надежда“, с подкрепата на CSMS и „Новартис България“, предоставя 200 безплатни ехомамографии на млечна жлеза за жени до 40 години и 100 безплатни пакета за оценка на яйчников резерв, които включват изследвания на хормони и преглед при АГ специалист, за жени между 28 и 39 години.

Прегледите и консултациите ще се извършват в новооткритите кабинети по съхраняване на репродуктивните възможности на територията на МБАЛ „Надежда“ и новия медицински център „Надежда“, който ще се открие на 19 октомври в Paradise Сenter. Те са част от първата по рода си социална кампания „Запази надежда“, която стартира преди броени дни и се фокусира върху превенция на репродуктивното здраве при различни заболявания, които могат да доведат до затруднения в създаването на потомство както при жените, така и при мъжете.

Първият етап на „Запази надежда“ е свързан с темата за рак на гърдата: превенция, лечение, диагностика, както и възможностите за замразяване на яйцеклетки или ембриони преди химио- или лъчетерапия. В този етап ще се говори още и за яйчниковия резерв – начини за оценка, необходимите прегледи.

Записванията се правят, чрез онлайн заявка в zapazi.me – нов уеб сайт, специално разработен за кампанията „Запази надежда“, в двете форми, в чието заглавие специално е указано "безплатно". Третата форма е за заявка за консултация и процедура по замразяване, която не е безплатна. След приемане на заявката, от администрацията на болницата ще се свържат с желаещите, за да им бъде записан точен час. При изчерпване на броя свободни часове, формите ще бъдат автоматично затворени.

Целите на кампанията е да се повиши информираността на хората, че навременната профилактика повишава значително шансовете за успешно лечение. При случаи на предстоящо тежко лечение, което може да засегне репродуктивните функции - замразяването на репродуктивен материал: яйцеклетки, ембриони и сперматозоиди, е процес по съхраняване на надежда за бъдещо поколение. Тази съхранена надежда дава изключително висока психологическа мотивация и доказано, води до по-успешно преминаване през етапите на лечение.

През следващата година кампанията „Запази надежда“ ще продължи да се развива и да надгражда целите си - с повече информация и инициативи, които да насочват общественото внимание към различни групи заболявания (автоимунни, гинекологични и др.), оказващи негативно влияние на фертилитета .

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: