Новини

 • 02.04.2020
  ПО-СТРОГИ ПРЕДОХРАНИТЕЛНИ МЕРКИ В МБАЛ "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 02.04.2020
  МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ПРИ РАЖДАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ „НАДЕЖДА“ В ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ
  Всички Повече
 • 26.03.2020
  ИНТЕРВЮ НА Д-Р КРИСТИНА ЧАЧЕВА ЗА NOVA: Няма данни COVID-19 да се предава от бременна жена на плода
  Всички Повече
 • 25.03.2020
  Д-р Павлина Арабаджикова за сп. ЕВА: "Бременност в условията на COVID-19"
  Всички Повече
 • 22.03.2020
  ЧЕРВЕН ТЕЛЕФОН при започващо раждане и грипоподобни симптоми
  Всички Повече

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА COVID-19

Актуални новини от МБАЛ "Надежда" по темата; Най-важното, което трябва да знаете в условията на извънредната ситуация; Мерки за сигурност в болницата;

Вижте още »

МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ В МБАЛ "НАДЕЖДА" В ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ

Какъв е редът за влизане в болницата? Какво трябва да спазвате за ваша и наша безопасност?

Вижте още »

За неповторимата емоция, която преживяхме в дните на Донорството

14.12.2014

За втора поредна година болница „Надежда“ стана домакин на инициативата „Дни на донорството на репродуктивен материал“.
Съвместно с фондации „Майки за донорството“ и „Искам бебе“ превърнахме 12-ти, 13-ти и 14 - ти декември в един незабравим празник на приятелството, сбъднатите надежди, на вярата в доброто и човечността. Срещите ни бяха изключително емоционални, силни, запомнящи се. А настроението, създадено от детския смях и игрите в кътчето на „Надеждата“, специално обособено във фоайето на болницата, дълго ще поддържа топлината в сърцата ни.

И в трите празнични дни говорихме по темата „Донорство на генетичен материал“.Всеки, който се интересуваше от акта на донорството, за това кой, кога и как може да дари репродуктивен материал, имаше възможност да научи повече от нашите медицински специалисти, да поговори с гостите ни, момичетата и момчетата -дарители, да сподели мнение или да зададе въпроси към представителите на фондация „Искам бебе“.

В рамките на инициативата МБАЛ „Надежда“ дари на свои пациенти четири ин витро процедури с донорска яйцеклетка. Желаещите да се включат в жребия за безплатна процедура участваха със свой индивидуален (пациентски) номер. В неделния ден, точно в 12:00 ч. бяха изтеглени следните печеливши номера:

първи изтеглен номер: 4946
втори изтеглен номер: 2381
трети изтеглен номер: 2569
четвърти изтеглен номер: 25099

Бяха изтеглени и три резервни номера:
първа резерва:18808
втора резерва: 20512
трета резерва: 18857

През трите дни на инициативата, посетителите на болница „Надежда“ пуснаха в специална кутия анонимни коледни картички в знак на подкрепа и благодарност до донорите на генетичен материал. Живото коледно дърво на Надеждата отново огря фоайето на болницата и събра по клонките си коледни играчки, подарени с молитва и признателност от хора , очакващи чудото на рождеството в своя живот.

Имахме и много малки гости, които се забавляваха щуро. Те посрещнаха Баба Коледа, която разказа най-сладките коледни приказки, радваха се на магьосника, който правеше фигурки от балони, танцуваха и пееха в детска дискотека, бяха рисувани от професионален гримьор и получиха подранили коледни подаръци.

Дните на донорството отминаха, но преживяните хубави моменти ще останат в сърцата ни. Благодарим на всички които се включиха и подкрепиха инициативата. Благодарим на нашите гости, че направиха празника толкова емоционално зареден. Вярваме в коледното чудо, вярваме, че добрите сърца сбъдват мечти и правят света ни по-красив! Благодарим за протегнатата ръка.

Повече за дните на донорството може да проследите в репортажа на btv тук.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: