Новини

 • 09.08.2018
  Почти 6-килограмов тумор отстраниха днес д-р Еленчев и екипът му от коремната кухина на 61-годишна пациентка
  Всички Повече
 • 06.08.2018
  Празник на Надеждата в манастира "Св. Мина"
  Всички Повече
 • 03.08.2018
  МБАЛ "Надежда" бенифициент по европейски проект в сферата на човешките ресурси
  Всички Повече
 • 02.08.2018
  "Все повече български майки кърмят своето бебе", интервю на ак. Надежда Стаменова пред Българското национално ...
  Всички Повече
 • 30.07.2018
  Уникален медицински случай – жена роди здраво бебе след 30 химиотерапии
  Всички Повече

Отделение "Неонатология" в "Надежда" - какво е важно да знаем

Д-р Детелина Стоичкова, ръководител на отделение "Неонатология" и доказан специалист с богат дългогодишен опит в грижата за най-малките пациенти - новородените, разказва защо отделението е с най-високото -III ниво на компетентност,и какъв е алгоритъмът на работа в него.

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

За неповторимата емоция, която преживяхме в дните на Донорството

14.12.2014

За втора поредна година болница „Надежда“ стана домакин на инициативата „Дни на донорството на репродуктивен материал“.
Съвместно с фондации „Майки за донорството“ и „Искам бебе“ превърнахме 12-ти, 13-ти и 14 - ти декември в един незабравим празник на приятелството, сбъднатите надежди, на вярата в доброто и човечността. Срещите ни бяха изключително емоционални, силни, запомнящи се. А настроението, създадено от детския смях и игрите в кътчето на „Надеждата“, специално обособено във фоайето на болницата, дълго ще поддържа топлината в сърцата ни.

И в трите празнични дни говорихме по темата „Донорство на генетичен материал“.Всеки, който се интересуваше от акта на донорството, за това кой, кога и как може да дари репродуктивен материал, имаше възможност да научи повече от нашите медицински специалисти, да поговори с гостите ни, момичетата и момчетата -дарители, да сподели мнение или да зададе въпроси към представителите на фондация „Искам бебе“.

В рамките на инициативата МБАЛ „Надежда“ дари на свои пациенти четири ин витро процедури с донорска яйцеклетка. Желаещите да се включат в жребия за безплатна процедура участваха със свой индивидуален (пациентски) номер. В неделния ден, точно в 12:00 ч. бяха изтеглени следните печеливши номера:

първи изтеглен номер: 4946
втори изтеглен номер: 2381
трети изтеглен номер: 2569
четвърти изтеглен номер: 25099

Бяха изтеглени и три резервни номера:
първа резерва:18808
втора резерва: 20512
трета резерва: 18857

През трите дни на инициативата, посетителите на болница „Надежда“ пуснаха в специална кутия анонимни коледни картички в знак на подкрепа и благодарност до донорите на генетичен материал. Живото коледно дърво на Надеждата отново огря фоайето на болницата и събра по клонките си коледни играчки, подарени с молитва и признателност от хора , очакващи чудото на рождеството в своя живот.

Имахме и много малки гости, които се забавляваха щуро. Те посрещнаха Баба Коледа, която разказа най-сладките коледни приказки, радваха се на магьосника, който правеше фигурки от балони, танцуваха и пееха в детска дискотека, бяха рисувани от професионален гримьор и получиха подранили коледни подаръци.

Дните на донорството отминаха, но преживяните хубави моменти ще останат в сърцата ни. Благодарим на всички които се включиха и подкрепиха инициативата. Благодарим на нашите гости, че направиха празника толкова емоционално зареден. Вярваме в коледното чудо, вярваме, че добрите сърца сбъдват мечти и правят света ни по-красив! Благодарим за протегнатата ръка.

Повече за дните на донорството може да проследите в репортажа на btv тук.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: