Новини

 • 23.03.2018
  Болница „Надежда“ домакин на курс по медицински лазер в гинекологията
  Всички Повече
 • 19.03.2018
  Нов специалист в сектор „Образна диагностика“ с насоченост профилактика и диагностика на заболяванията на млеч ...
  Всички Повече
 • 19.03.2018
  Възможност за консултация със специалист Детски нефролог в „Надежда“
  Всички Повече
 • 14.03.2018
  Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна
  Всички Повече
 • 14.03.2018
  Бебетата на "Надежда"
  Всички Повече

Винаги до вас!

Видео: NMedia

Вижте още »

Консултация с диетолог в болница Надежда

Всяка сряда от 14:00 до 19:30 ч.в МБАЛ "Надежда" ще консултира проф. д-р Стефка Петрова - един от водещите специалисти по Хранене и диететика. Проф. д-р Стефка Петрова ще е на разположение на пациенти от различни възрастови групи – деца и възрастни, по всички здравни проблеми, които могат да бъдат повлияни от подобряване на храненето, елиминиране на хранителните дефицити и подходящо намаляване или увеличаване на телесното тегло.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

За неповторимата емоция, която преживяхме в дните на Донорството

14.12.2014

За втора поредна година болница „Надежда“ стана домакин на инициативата „Дни на донорството на репродуктивен материал“.
Съвместно с фондации „Майки за донорството“ и „Искам бебе“ превърнахме 12-ти, 13-ти и 14 - ти декември в един незабравим празник на приятелството, сбъднатите надежди, на вярата в доброто и човечността. Срещите ни бяха изключително емоционални, силни, запомнящи се. А настроението, създадено от детския смях и игрите в кътчето на „Надеждата“, специално обособено във фоайето на болницата, дълго ще поддържа топлината в сърцата ни.

И в трите празнични дни говорихме по темата „Донорство на генетичен материал“.Всеки, който се интересуваше от акта на донорството, за това кой, кога и как може да дари репродуктивен материал, имаше възможност да научи повече от нашите медицински специалисти, да поговори с гостите ни, момичетата и момчетата -дарители, да сподели мнение или да зададе въпроси към представителите на фондация „Искам бебе“.

В рамките на инициативата МБАЛ „Надежда“ дари на свои пациенти четири ин витро процедури с донорска яйцеклетка. Желаещите да се включат в жребия за безплатна процедура участваха със свой индивидуален (пациентски) номер. В неделния ден, точно в 12:00 ч. бяха изтеглени следните печеливши номера:

първи изтеглен номер: 4946
втори изтеглен номер: 2381
трети изтеглен номер: 2569
четвърти изтеглен номер: 25099

Бяха изтеглени и три резервни номера:
първа резерва:18808
втора резерва: 20512
трета резерва: 18857

През трите дни на инициативата, посетителите на болница „Надежда“ пуснаха в специална кутия анонимни коледни картички в знак на подкрепа и благодарност до донорите на генетичен материал. Живото коледно дърво на Надеждата отново огря фоайето на болницата и събра по клонките си коледни играчки, подарени с молитва и признателност от хора , очакващи чудото на рождеството в своя живот.

Имахме и много малки гости, които се забавляваха щуро. Те посрещнаха Баба Коледа, която разказа най-сладките коледни приказки, радваха се на магьосника, който правеше фигурки от балони, танцуваха и пееха в детска дискотека, бяха рисувани от професионален гримьор и получиха подранили коледни подаръци.

Дните на донорството отминаха, но преживяните хубави моменти ще останат в сърцата ни. Благодарим на всички които се включиха и подкрепиха инициативата. Благодарим на нашите гости, че направиха празника толкова емоционално зареден. Вярваме в коледното чудо, вярваме, че добрите сърца сбъдват мечти и правят света ни по-красив! Благодарим за протегнатата ръка.

Повече за дните на донорството може да проследите в репортажа на btv тук.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: