Новини

 • 21.09.2018
  Кръводарителска акция в "Надежда" на 27 септември от 11:00 до 14:00 ч.
  Всички Повече
 • 14.09.2018
  Близнаци се родиха по естествен път на 11 септември в „Надежда“
  Всички Повече
 • 04.09.2018
  Болница "Надежда" обявява свободнo място за лекар специализант за специалност „Акушерство и гинекология“
  Всички Повече
 • 04.09.2018
  Нов лекар в отбора на „Надежда“. Д-р Диана Атанасова - специалист невролог ще консултира от 18 септември в наш ...
  Всички Повече
 • 31.08.2018
  Закрива се спешната телефонна линия на ин витро сектора в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече

Отделение "Неонатология" в "Надежда" - какво е важно да знаем

Д-р Детелина Стоичкова, ръководител на отделение "Неонатология" и доказан специалист с богат дългогодишен опит в грижата за най-малките пациенти - новородените, разказва защо отделението е с най-високото -III ниво на компетентност,и какъв е алгоритъмът на работа в него.

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Водещ специалист по Хранене и диететика - проф. д-р Стефка Петрова, консултира в „Надежда“

07.07.2017

Всяка сряда от 14:00 до 19:30 ч. в МБАЛ "Надежда" ще консултира проф. д-р Стефка Петрова - един от водещите специалисти по Хранене и диететика.

Проф. д-р Стефка Петрова ще е на разположение на пациенти от различни възрастови групи – деца и възрастни, по всички здравни проблеми, които могат да бъдат повлияни от подобряване на храненето, елиминиране на хранителните дефицити и подходящо намаляване или увеличаване на телесното тегло.

Като прилага съвременните научни познания и международни практики, чрез разработване на индивидуализирани диети, съобразени със специфичните проблеми на всеки пациент, проф. Петрова подпомага пациентите в постигането на бременност и раждането на здраво дете.

Записването на час за консултация при проф. Петрова става на място в болницата на сектор Регистратура или на телефон:02/ 441 79 70, 0882 193 970.

ВАЖНО: За максимална ефективност на консултацията е нужно след като запишете час, да изпратите предварителнода изпратите на мейл:dietolog@nadezhda.bgследната информация:

Три имена:

Пол: Ж/ М

Възраст (години):

Ръст (м):

Тегло (кг):

Бременност: ДА/НЕ;

Срок на бременността:

Заболявания и / или здравни проблеми (настоящи и/или минали):

Предстоящи ин-витро процедури/ други техники на асистирана репродукция: ДА/ НЕ

Специални хранителни изисквания: веганство, вегетарианство, хранителни алергии, други;

Физическа активност: ниска, умерена, висока;

Консултацията е: (първична или последваща)

Проф. Петрова е специалист по Хранене и диететика с богат национален и международен опит. Завършила е медицина в МУ - София, има две медицински специалности – „Хранене и диететика“ и „Токсикология“. Специализирала е в САЩ, Англия, Италия и други страни.

Проф. Петрова е ръководител и участник в 28 национални и 14 международни научни проекта. Ръководител и участник е в националните проучвания на храненето и хранителния статус на населението в България.

Проф. Петрова е ръководител на експертната група, която разработва и актуализира физиологичните норми за хранене в България и националните препоръки за здравословно хранене във всички възрасти. Тя е автор на националните препоръки за хранене на жените преди и по време на бременност и кърмене; член е на Световната мрежа на експертите по хранене в ранния живот, който започва със зачеването.

Проф. Петрова обучава лекари специализанти и докторанти по медицинската специалност Хранене и диететика, член е на изпитната комисия. Тя участва в разработване и реализиране на националната хранителна политика, в разработване на законодателството, свързано с храните и храненето, основен автор е на ръководства за здравословно хранене в различни възрасти, включително на кърмачета и малки деца.

Проф. Петрова има многогодишен успешен опит в диетотерапията, в разработването на индивидуални диетични режими за лица от всички възрасти за здравословно и диетично хранене при различни заболявания, при бременност и кърмене. Автор е на 90-дневна програма за здравословно намаляване на теглото.

Проф. Петрова има дългогодишни ръководни, национални и международни експертни функции: 25 години ръководител на направление Храни и хранене, заместник-директор и директор на Националния център по обществено здраве, 16 години Национален консултант на МЗ по „Хранене и диететика” и представител на България по хранене в Европейското бюро на Световната здравна организация, член на Групата на високо ниво по Хранене към Европейската комисия и редица други експертни групи към ЕС.

Проф. Петрова има над 160 научни публикации и над 180 участия в научни форуми у нас и в чужбина. Член е на редакционни колегии на научни списания, на национални и международни научни дружества по хранене и диететика.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: