Новини

 • 25.09.2018
  Възможно перкъсване на телефонните линии поради извършване на техническа оптимизация
  Всички Повече
 • 21.09.2018
  Кръводарителска акция в "Надежда" на 27 септември от 11:00 до 14:00 ч.
  Всички Повече
 • 14.09.2018
  Близнаци се родиха по естествен път на 11 септември в „Надежда“
  Всички Повече
 • 04.09.2018
  Болница "Надежда" обявява свободнo място за лекар специализант за специалност „Акушерство и гинекология“
  Всички Повече
 • 04.09.2018
  Нов лекар в отбора на „Надежда“. Д-р Диана Атанасова - специалист невролог ще консултира от 18 септември в наш ...
  Всички Повече

Отделение "Неонатология" в "Надежда" - какво е важно да знаем

Д-р Детелина Стоичкова, ръководител на отделение "Неонатология" и доказан специалист с богат дългогодишен опит в грижата за най-малките пациенти - новородените, разказва защо отделението е с най-високото -III ниво на компетентност,и какъв е алгоритъмът на работа в него.

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Уникален за България изследователски проект стартира в клиниката по Медицинска онкология под ръководството на проф. Тимчева

24.08.2018

Идеята за проекта, неговото изготвяне и защитата му пред международен експертен борд е на д-р Борис Кръстев, лекар в клиниката по Медицинска онкология, а главен изследовател ще бъде проф. Константа Тимчева – ръководител на клиниката по Медицинска онкология в МБАЛ "Надежда".

Карциномът на дебелото черво и ректума е една от водещите причини за заболеваемост и смъртност от онкологични заболявания в днешно време. Въпреки значителния напредък в диагностиката и лечението на този вид тумори, все още остават редица нерешени въпроси относно оптималния терапевтичен подход, когато заболяването е в метастазирал стадий. Със стартирането на изследователския проект „Циркулиращи дълговерижни не-кодиращи РНКи – предиктори на анти-EGFR терапевтична ефикасност при пациенти с меатастaзирал колоректален карцином“ клиниката по Медицинска онккология в МБАЛ „Надежда“ получава уникален за България шанс да проведе съвременно научно изследване за определяне на нови биомаркери при таргетното лечение на рака на дебелото черво и ректума. Тази инициатива е в тясно сътрудничество с други водещи онкологични центрове от София и Варна, а финансирането е осигурено, след като д-р Борис Кръстев успешно защитава проектното предложение пред международен експертен борд, разглеждащ всички важни аспекти на подобен тип изследвания – медицинско значение, безопасност за пациентите, спазване на етични и юридически правила, статистическа обработка и окончателни резулатати.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: