Новини

 • 21.08.2019
  Интервю на ак. Надежда Стаменова пред NOVA
  Всички Повече
 • 19.08.2019
  bTV: "Всяка пета жена с рак на гърдата не може да приеме болестта"
  Всички Повече
 • 16.08.2019
  ПОКАНА: Празник на Надеждата в манастира "Св. Мина", 2019г.
  Всички Повече
 • 13.08.2019
  Високи нива на стрес и страхове у всяка втора жена с рак на гърдата дори след успешно лечение
  Всички Повече
 • 07.08.2019
  Група за подкрепа на кърменето - кулминация в седмицата на кърменето в болница "Надежда"
  Всички Повече

Свободнo място за АГ специализант

Вижте още »

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище „Бременност и раждане без страх“ на CredoWeb и МБАЛ Надежда в рамките на изложението "БУЛМЕДИКА БУЛДЕНТАЛ"

17.05.2018

Училище за бъдещи родители, организирано от CredoWeb и болница Надежда, отвори врати вчера за всички, които искаха да научат повече за раждането и най-важните ехографски изследвания по време на бременността. Училището беше част от програмата на изложението БУЛМEДИКА БУЛДЕНТАЛ.Над 60 бъдещи майки дойдоха в слънчевия майски ден в Интер Експо Център, за да се срещнат с нашите специалисти.

Възможно ли е раждане без страх? Лекцията на Надежда Стаменова, основател на училището за бъдещи родители в МБАЛ“Надежда“ и акушерка с дъгогодишен опит в Родилна зала, даде отговор на този въпрос чрез конкретни примери и препоръки за бременните. Част от тях бяха обвързани с предварителната подготовка за раждането, която може да бъде получена в специализирани курсове за бременни, водени от утвърдени медицински специалисти, с търсене на достоверна информация от авторитетни източници, с предварително посещение на лечебното заведение, където бременната е избрала да роди и др.

Д-р Кристина Чачева, ръководител на звеното по пренатална диагностика и терапия в МБАЛ „Надежда“ представи пред бъдещите родители темата за най-важните ехографски изследвания по време на бременността. Какво трябва да знаем за тях, кога е нужно да бъдат направени, защо 2D e повече от 3D и 4D, кога се налага да бъдат прилагани инвазивни методи за изследване, какво представляват вътреутробните операции и как помагат, кои специалисти са квалифицирани да провеждат високоспециализираните изследвания като феталната морфология - това бяха само част от акцентите в презентацията на д-р Чачева, която заинтригува присъстващите на форума.

След лекционната част на събитието бяха изтеглени и имената на печелившите, които получиха награди от болница Надежда – три дами ще имат възможност да направят безплатна фетална морфология при нашите специалисти от звеното по Пренатална диагностика и терапия.

Всички присъстващи получиха като подарък от нашите партньори тъканна банка „Биорегенерация“ книгата „Какво не знаеш, когато знаеш че си бременна“ със 101 интересни факта за бременността и раждането.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: