Новини

 • 05.05.2021
  bTV Репортерите: "Спасените" - история за вярата и надеждата!
  Всички Повече
 • 27.04.2021
  Пубертет
  Всички Повече
 • 24.04.2021
  ЗА РАЖДАНЕТО НА БЛИЗНАЧКИТЕ ТЕОДОРА И МИХАЕЛА
  Всички Повече
 • 23.04.2021
  ГРАФИК ЗА РАБОТА ПРЕЗ МАЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В ПЕРИОДА 30 АПРИЛ – 9 МАЙ 2021
  Всички Повече
 • 22.04.2021
  ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЧУВСТВИТЕЛНИ КЪМ МОМЕНТИТЕ, КОИТО НИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ НЕ СМЕ ЩАСТЛИВИ
  Всички Повече

Училище „Бременност и раждане без страх“ на CredoWeb и МБАЛ Надежда в рамките на изложението "БУЛМЕДИКА БУЛДЕНТАЛ"

17.05.2018

Училище за бъдещи родители, организирано от CredoWeb и болница Надежда, отвори врати вчера за всички, които искаха да научат повече за раждането и най-важните ехографски изследвания по време на бременността. Училището беше част от програмата на изложението БУЛМEДИКА БУЛДЕНТАЛ.Над 60 бъдещи майки дойдоха в слънчевия майски ден в Интер Експо Център, за да се срещнат с нашите специалисти.

Възможно ли е раждане без страх? Лекцията на Надежда Стаменова, основател на училището за бъдещи родители в МБАЛ“Надежда“ и акушерка с дъгогодишен опит в Родилна зала, даде отговор на този въпрос чрез конкретни примери и препоръки за бременните. Част от тях бяха обвързани с предварителната подготовка за раждането, която може да бъде получена в специализирани курсове за бременни, водени от утвърдени медицински специалисти, с търсене на достоверна информация от авторитетни източници, с предварително посещение на лечебното заведение, където бременната е избрала да роди и др.

Д-р Кристина Чачева, ръководител на звеното по пренатална диагностика и терапия в МБАЛ „Надежда“ представи пред бъдещите родители темата за най-важните ехографски изследвания по време на бременността. Какво трябва да знаем за тях, кога е нужно да бъдат направени, защо 2D e повече от 3D и 4D, кога се налага да бъдат прилагани инвазивни методи за изследване, какво представляват вътреутробните операции и как помагат, кои специалисти са квалифицирани да провеждат високоспециализираните изследвания като феталната морфология - това бяха само част от акцентите в презентацията на д-р Чачева, която заинтригува присъстващите на форума.

След лекционната част на събитието бяха изтеглени и имената на печелившите, които получиха награди от болница Надежда – три дами ще имат възможност да направят безплатна фетална морфология при нашите специалисти от звеното по Пренатална диагностика и терапия.

Всички присъстващи получиха като подарък от нашите партньори тъканна банка „Биорегенерация“ книгата „Какво не знаеш, когато знаеш че си бременна“ със 101 интересни факта за бременността и раждането.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: