Новини

 • 27.11.2021
  ТВ ЕВРОПА: "КАКВО ЩЕ ВКЛЮЧВАТ ТАЗГОДИШНИТЕ ДНИ НА ПСИХОАНАЛИЗАТА В БОЛНИЦАТА?"
  Всички Повече
 • 26.11.2021
  Д-р Мила Петрова гост в "Духът на здравето": Новите надежди в борбата срещу рака на белия дроб
  Всички Повече
 • 25.11.2021
  Д-р Велислава Донкина: Когато емоциите са заглушени, ''проговаря'' тялото
  Всички Повече
 • 22.11.2021
  ПСИХОЛОГИЧНАТА ПОМОЩ В БОЛНИЧНА СРЕДА Е КЛЮЧОВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ПАЦИЕНТИТЕ
  Всички Повече
 • 18.11.2021
  Интимността е голяма част от живота на мъжа и трябва да се потърси помощ при еректилна дисфункция
  Всички Повече

Три вдъхновяващи дни на Донорството в МБАЛ "Надежда"

09.12.2018

За шеста поредна година в МБАЛ „Надежда“ съвместно с фондация „Майки за донорство“ се проведе инициативата „Дни на Донорството“. Вдъхновяващото събитие събра под покрива на Надеждата десетки хора, които са дарили частица надежда за живот, семейства, които са станали родители, благодарение на анонимен жест на съпричастност на дарител на репродуктивен материал, медицински специалисти и приятели на каузата „Донорство“. И през трите дни на инициативата в централното фоайе беше разположен информационния кът на фондация „Майки за донорството“, където всеки, който се нуждаеше от информация по темата можеше да зададе своите въпроси и да потърси информацията за това какво е донорството на репродуктивен материал и как помага на семействата с репродуктивни проблеми. Посетителите на болница „Надежда“ имаха възможност да подпомогнат каузата с покупка на разнообразните сувенири от Коледния благотворителен базар на фондация „Майки за донорство“.

Празнична програма с Дядо Коледа, подаръци, фокуси, рисуване на лица, снимки на Коледна тематика зарадваха най-малките ни приятели през двата дни на уикенда.

Кулминация на събитието беше ден трети – 9 декември. През целия неделен ден репродуктивните специалисти на „Надежда“ д-р Георги Стаменов, д-р Сабина Персенска и д-р Димитър Цветков консултираха напълно безплатно над 60 двойки с репродуктивни проблеми. А точно в 18:00 ч. бяха изтеглени и имената на хората, които получават нашите подаръци, специално предоставени за събитието: три безплатни процедури ин витро с донорска яйцеклетка на пациенти на МБАЛ „Надежда“ включени в донорската програма на болницата и безплатен пакет „Раждане“ за три семейства, пациенти на болницата, които вече са в очакване на своя рожба. Ето и имената на спечелилите:

Безплатна ин витро процедура с донорски яйцеклетки в болница "Надежда":

1. Костадинка Г. Димитрова

2. Павлинка А. Господинова

3. Катерина Атанасова

Безплатен пакет "Раждане" в болница "Надежда:

1. Зорница Йоргова

2. Евелина Димитрова

3. Галя Д. Тодорова

На всички, които се включиха в инициативата „Дни на Донорството“ желаем много щастие, успех и сбъдване на най-прекрасните мечти.

Използваме възможността да изкажем най-искрената си благодарност към всички дарители на репродуктивен материал в болница „Надежда“ за подадената ръка и дарената надежда за дете. Ще се роди Живот!
Светли празнични дни, приятели.

ВИЖТЕ ОТРАЗЯВАНЕ НА СЪБИТИЕТО:

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: