Новини

 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече
 • 16.01.2020
  ПОЗИЦИЯ НА МБАЛ "НАДЕЖДА" ОТНОСНО ТИРАЖИРАНИ НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ
  Всички Повече
 • 14.01.2020
  СЕДМИЯТ РОЖДЕН ДЕН НА БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 13.01.2020
  ЗА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ - СЕДЕМ СПЕЦИАЛНИ ПОДАРЪКА ОТ БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 08.01.2020
  АКУШЕРКАТА - ВИНАГИ ДО ВАС
  Всички Повече

Свободнo място за АГ специализант

Вижте още »

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Отбелязваме Световната седмица на кърменето в болница "Надежда"

20.07.2014

Между 1 и 7 август 2014 година за 22-ри път ще бъде отбелязана "Световната седмица на кърменето" в повече от 175 страна по целия свят.

Темата тази година е:

„Кърменето – печеливша цел за цял живот!"

Изборът на тема не е случаен.

Преди 24 години правителствата на страните-членки на ООН формулират и поставят т.нар. осем цели на хилядолетието за развитие, като крайния срок, в който ще се оцени тяхното изпълнение е 2015 г. Тези цели включват намаляване на глада и бедността, намаляване на детската смъртност, получаване на елементарно образование, равенство между половете, подобряване на майчиното здраве, борба с ХИВ/СПИН, малария и други болести, осигуряване на устойчиво развитие и глобално партньорство.

Във всяка една от тези цели може да бъде отбелязана ролята на кърменето, но най-голямо е значението му в опазването на детското здраве, намаляване на детската смъртност и подобряване здравето на майките.

Многобройни изследвания доказват очевидното – липсата на естественото хранене увеличава риска бебето да развие стомашно-чревни и ушни инфекции, а в дългосрочен аспект увеличава риска от развитие на атопии, астма, диабет, затлъстяване и някои онкологични заболявания. Майките, които не са кърмили са с повишен риск от развитие на остеопороза, рак на яйчниците и гърдата, и следродилна депресия.

Основните цели на тазгодишната седмица на кърменето са:

 • проследяване на напредъка и съответно пропуските при кърменето в светлината на осемте цели за развитие на хилядолетието;
 • да се привлече внимание към защитата, популяризираното и подкрепата на кърменето като ключов фактор в изпълнение на Целите и след 2015 година;
 • да се привлече интереса на младежи и от двата пола към кърменето в контекста на променящия се свят.

Ние, в МБАЛ Надежда, подкрепяме кърменето и смятаме, че то е важно – за вас, майките и за най-ценното – вашите бебета. Затова бихме искали да Ви поканим на няколко събития, които ще бъдат организирани в чест на тази специална седмица от нашия сертифициран консултант по кърмене (IBCLC) маг.фарм. Марияна Енева.

Всеки ден между 4 и 7 август, между 15 и 17 часа ще си говорим за кърменето. На 4, 5 и 7 август ще се провеждат индивидуални консултации, а на 6 август ще бъде специалната ни среща в групата за подкрепа на кърменето.

Чувствайте се добре дошли и не забравяйте да се запишете на тел: 02/4417 970 и на тел: 0882 193 970.

За съжаление местата са ограничени, но пък срещите ни ще бъдат напълно безплатни.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: