Новини

 • 25.10.2020
  НАДЕЖДНИ ПЕДИАТРИ В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "НАДЕЖДА" В МОЛ ПАРАДАЙС
  Всички Повече
 • 25.10.2020
  Социалната Кампания "Запази надежда" в bTV репортерите
  Всички Повече
 • 22.10.2020
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 22.10.2020
  НАДЕЖДНИ ПЕДИАТРИ В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "НАДЕЖДА" В МОЛ ПАРАДАЙС
  Всички Повече
 • 21.10.2020
  КАМПАНИЯ "ЗАПАЗИ НАДЕЖДА" В "ТАЗИ СУТРИН" ПО BTV
  Всички Повече

СТЕФКА НИКОЛОВА – ЕМБРИОЛОГЪТ, ЗА КОГОТО ЖИВОТЪТ Е ЧУДО

13.10.2020

СТЕФКА НИКОЛОВА – ЕМБРИОЛОГЪТ, ЗА КОГОТО ЖИВОТЪТ Е ЧУДО

Стефка Николова е част от "Надежда" още от самото ѝ начало - през далечната 2005 г., когато д-р Стаменов и една малка група мечтатели полагат основите на център за репродуктивно здраве "Надежда". Днес, 15 години по-късно, Стефка Николова, старши ембриолог в МБАЛ "Надежда", признава, че за нея животът все още е чудо. Осъзнава колко е важно да обичаш работата си и да се стремиш непрекъснато да се усъвършенстваш.

"Ние сме част от хората, които се борят за създаването на нов живот. Виждам колко много пациентите разчитат на нас и как за тях ние правим чудеса, което те задължава да дадеш всичко, на което си способен.", споделя Стефи.

Тази година в качеството си на посланик на надеждата в кампанията за борба с рака на гърдата Стефка Николова се обръща към младите жени с рак на гърдата:

"На всички млади момичета, които се сблъскват с диагнозата, искам да кажа: ИМА НАДЕЖДА! НЕ СТЕ САМИ! ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ СМЕ ТУК, ДО ВАС! ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ПЪЛНОЦЕННИ ЖЕНИ, КОИТО МОГАТ И ЗАСЛУЖАВАТ ДА БЪДАТ ПРЕКРАСНИ МАЙКИ! Благодарение на уникалната методика на замразяване – витрификация, специалистите ембриолози съхраняват яйцеклетките за времето, през което жената лекува онкологично заболяване. Те се поставят в криопротектор и се замразяват в течен азот при -196 C. При тази температура всички жизнени процеси спират и те „заспиват“. Ще чакат да бъдат събудени тогава, когато жената оздравее."

ЗАПАЗИ НАДЕЖДА!

Кампанията #ЗапазиНадежда се осъществява с подкрепата на „CSMS” и „Новартис България”.

Повече информация на #ЗапазиНадежда или www.zapazi.me

Фотограф: Диляна Флорентин

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: