Новини

 • 20.10.2021
  ДОСТЪП БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ДО МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „НАДЕЖДА“ В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 19.10.2021
  БЕЗПЛАТНА ЕХОМАМОГРАФИЯ В ПАКЕТ „ЖЕНСКА КОНСУЛТАЦИЯ“ ДО 24 Г.С.
  Всички Повече
 • 12.10.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 12.10.2021
  35% ОТСТЪПКА ОТ LIDL ЗА LUPILU ЗА ПАЦИЕНТИ НА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 11.10.2021
  ИЗЛОЖБАТА „ЗА МЕН Е ВАЖНО ТИ ДА СИ ДОБРЕ“
  Всички Повече

РАКЪТ НА ГЪРДАТА Е НЕВИДИМ. ПРЕГЛЕДАЙ СЕ

31.10.2019

Над 250 жени, прегледани безплатно, и хиляди „Посланици на Надеждата“ в цялата страта. Така изпращаме октомври – месецът, който посветихме на информираност и профилактика за рака на гърдата.
Кампанията ни „РАКЪТ НА ГЪРДАТА Е НЕВИДИМ. ПРЕГЛЕДАЙ СЕ“ обедини изявени личности от спорта, киното, телевизията и медицината. „Посланици на Надеждата“ бяха Мирела Демирева, Ирмена Чичикова, Нора Шопова, Диана Любенова, Диляна Флорентин, Станислава Айви, Мария Илиева, Нана Градуиш и фондация „Една от 8“, партньорите ни от United Colors of Benetton. Заедно с тях послание в името на живота отправиха и четирима лекари от болница „Надежда“ – специалистът по образна диагностика д-р Боян Павлов, хирургът д-р Деян Атанасов и онколозите проф. д-р Иван Щерев и д-р Борис Кръстев. Всички те приеха като лична кауза нуждата от превенция на най-разпространеното онкологично заболяване при жените.

Всяка година 2 100 000 души по света чуват диагнозата рак на гърдата, повече от 620 000 стават жертви на болестта, показват данните на Международната агенция за проучвания на рака, цитирани от СЗО. У нас всяка година новодиагностицирани с карцином на млечната жлеза са около 4000 българки, а над 1300 губят битката с болестта. Ракът на гърдата е невидим, а единственото най- силно оръжие срещу него е профилактиката. За да променим статистиката, призовавахме: Прегледай се! Един преглед може да струва човешки живот. Защото, открит рано, ракът на гърдата е лечим.
В рамките на кампанията бяха извършени безплатни прегледи на млечна жлеза в продължение на две седмици от 14 до 25 октомври включително, а екипът на фондация „Една от 8“ имаше специален информационен кът в болница „Надежда“. Представителите на фондацията се срещнаха с жени, диагностицирани с рак на гърдата и с техните близки, за да им окажат своята безценна подкрепа в хода на лечението.

Всички „Посланици на Надеждата“, които подкрепиха каузата ни, бяха удостоени с почетни награди от проф. д-р Константа Тимчева – ръководител на Клиниката по медициннска онкология, д-р Георги Стаменов – основател на болница „Надежда“ и д-р Анелия Рачева – административен директор на болницата. Специалeн гост на събитието беше една от пациентките на болницата - Анета Тодорова. Младата жена е диагностицирана с рак на гърдата в начален стадий. Още преди започване на химиотерапията са замразени яйцеклетки, за да бъдат съхранени репродуктивните й възможности. По време на терапията Анета получи предложение за брак в болница „Надежда“ от своя дългогодишен приятел, а днес те вече са семейство.

ГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО

През целия месец октомври болница „Надежда“ беше домакин на специална фотоизложба с автор Диляна Флорентин. Всички „Посланици на Надеждата“ оставиха личните си послания, достигнаха до хиляди българи чрез картички, разпространени от партньорите ни от United Colors of Benetton. В кампанията се включиха и хора от цялата страна, приемайки ролята на „Посланици на Надеждата“ в социалните мрежи.
За болница „Надежда“ женското здраве е мисия не само по време на кампания. Затова протягаме ръка и към жените, които са дарили яйцеклетки. Те също ще бъдат прегледани за рак на гърдата през декември – месецът на донорството.
Благодарим на всички, които ни подкрепиха! Благодарим, че заедно отправихме послание за живот.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: