Новини

 • 18.09.2021
  Изследвайте регулярно хормоните, които показват състоянието на яйчниковия резерв.
  Всички Повече
 • 17.09.2021
  Честит празник на вярата, надеждата и любовта!
  Всички Повече
 • 14.09.2021
  АКТИВНА Е ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ "ОЦЕНКА НА ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ" ЗА ЖЕНИ ОТ 28 ДО 39 ГОДИНИ
  Всички Повече
 • 13.09.2021
  КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ СЪС СИЛНО ПОСЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ!
  Всички Повече
 • 08.09.2021
  Стягане на тазовото дъно
  Всички Повече

РАЖДАНЕТО НА БЛИЗНАЧКИТЕ КАТЕРИНА И МАРТИНА

24.07.2021

На 22 юли екипът ни посрещна две прелестни момиченца - близначките Катерина и Мартина. Те се родиха по нормален път в ръцете на д-р Нели Димова и акушерка Миглена Ангелова, а първите грижи за тях пое неонатологът д-р Вълкова. Бебетата са с перфектни мерки: Катерина е 49 см, с тегло 2800 г, а Мартина се ражда 49 см, с тегло 2510 г.

Ето какво сподели с нас майката на на близначките ден след раждането на своите деца:

„Казвам се Моника Дойчинова. За мен това е второ раждане – първото си детенце родих също в болница „Надежда“. Бременността с близначките е спонтанна и протече без проблеми. Реших да родя нормално, защото имаше показания за това. Смятам, че секциото е вариант, когато имаме медицински причини за операция. При мен раждането започна спонтанно и благодарение на екипа всичко мина благополучно.

Първа се роди Катерина, а след нея, 11 минути по-късно, се роди Мартина. Да родиш нормално не е лесно, но съдейки по разговорите ми с жени, минали през секцио, за мен това е най-добрият вариант и възстановяването е по-бързо. За децата си си пожелавам най-вече здраве!

„Бременността с близнаци не е индикация за секцио“, споделя д-р Нели Димова, акушер-гинеколог от болница „Надежда“. Когато близнаците са доносени и в правилно предлежание т.е главично на първи близнак , при липса на противопоказания от страна на раждащата ние твърдо подкрепяме желанието за нормално вагинални раждане. В случая с Моника нямаше никакви основания за оперативно раждане и бебетата се родиха естествено.

От цялото си сърце пожелавам на Катерина и Мартина да са много щастливи, да са здрави и да успяват във всяко начинание!“

Целият екип на болница „Надежда“ се присъединява към сърдечните поздрави на д-р Димова. Много обич и щастие за цялото семейство!

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: