Новини

 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече
 • 16.01.2020
  ПОЗИЦИЯ НА МБАЛ "НАДЕЖДА" ОТНОСНО ТИРАЖИРАНИ НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ
  Всички Повече
 • 14.01.2020
  СЕДМИЯТ РОЖДЕН ДЕН НА БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 13.01.2020
  ЗА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ - СЕДЕМ СПЕЦИАЛНИ ПОДАРЪКА ОТ БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 08.01.2020
  АКУШЕРКАТА - ВИНАГИ ДО ВАС
  Всички Повече

Свободнo място за АГ специализант

Вижте още »

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Проф. Константа Тимчева: Гордея се с хората от екипа си

08.02.2019

Проф. Тимчева, Клиниката по Медицинска онкология в МБАЛ „Надежда“ навърши 5 години от своето създаване. Каква е вашата равносметка за изминалото време? Какво се промени?

Да, неусетно изминаха цели 5 години от основаването на Клиниката. Началото беше трудно, но благодарение на усилията на целия екип успяхме да станeм търсени и предпочитани в много кратки срокове.

Равносметката е значително нарасналият брой болни годишно, които се лекуват при нас, добрите отзиви, които получаваме от пациенти и колеги. Закономерно с това се увеличи и броят на хората в екипа – мед. сестри, лекари, технически сътрудници. Всички те са най-добрите – хора и професионалисти. Това се чувства от пациентите.

Какви са новостите в дейността на Клиниката и на какво могат да разчитат тук пациентите с онкологични заболявания?

Както във всички клиники и отделения по медицинска онкология в страната, така и при нас се обслужват болни с различни видове солидни злокачествени тумори. Прилагаме както цитостатично лечение, така и хормонална терапия, таргетна терапия, имунотерапия, провеждаме и диспансеризация на пациенти, приключили активното лечение.

Работим изцяло с направления, няма доплащане.

Колегите от екипа ми са водещи специалисти в прилагането на нови лекарствени продукти. При някои от тях сме иноватори – за първи път в България са приложени в нашата клиника.

Специфична част от нашата работа е свързана с дейността на болница „Надежда“ като цяло – съхраняване на репродуктивната способност на млади хора преди провеждане на противотуморно лечение. С подкрепата на д-р Стаменов имаме немалко успехи в тази насока.

За своите 5 години Клиниката се утвърди като един от водещите центрове за лекарствено лечение на онкологични заболявания в страната. Къде според Вас се крие разковничето на успеха на Вашия екип?

Смело мога да кажа, че Клиниката по медицинска онкология в МБАЛ „Надежда“ е най-предпочитаното място за провеждане на лекарствено лечение при онкологично болни. Това е мнението на пациентите, а аз уважавам него най-много, защото е искрено и обективно.

Разковничето на успеха е в екипната работа и високия професионализъм на целия екип. Гордея се с хората от екипа си. Те са не само прекрасни клиницисти, но и научно ориентирани млади хора. Освен научните проекти, които се разработват при нас, успяхме, със съдействието на колеги от цялата страна, да подготвим второто издание на единственото у нас ръководство по Медицинска онкология. Послучай 5-ия рожден ден на Клиниката издадохме и първия у нас Терапевтичен справочник по медицинска онкология. Смятам, че колективът на Клиника по медицинска онкология е едно от украшенията на болница „Надежда” и се надявам това да бъде така и в по-далечно бъдеще.

Каво ще пожелаете на колегите си от Клиниката по медицинска онкология в МБАЛ „Надежда“?

Да продължават да обичат професията си, да се раздават без да жалят сили. Да съчетават научните си търсения с ежедневната клинична работа и да се усъвършенстват непрекъснато. Щастлива съм, че оставям след себе си прекрасни – мислещи и знаещи лекари, упражняващи професията си с любов.

За Вас лично Надежда е?

Моето прераждане. Тук видях света с други очи, душата ми прогледна.

„Надежда” е вълшебно място, няма нищо общо с останалите лечебни заведения. Топлата атмосфера, приятелското отношение съпътстват ежедневната ни работа. Благодарна съм на тази възможност да идвам с радост на работа, да съм удовлетворена от постигнатото, да се стремя с общи усилия да правим чудеса. Благодаря на „Надежда”, че я има!

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: