Новини

 • 21.08.2019
  Интервю на ак. Надежда Стаменова пред NOVA
  Всички Повече
 • 19.08.2019
  bTV: "Всяка пета жена с рак на гърдата не може да приеме болестта"
  Всички Повече
 • 16.08.2019
  ПОКАНА: Празник на Надеждата в манастира "Св. Мина", 2019г.
  Всички Повече
 • 13.08.2019
  Високи нива на стрес и страхове у всяка втора жена с рак на гърдата дори след успешно лечение
  Всички Повече
 • 07.08.2019
  Група за подкрепа на кърменето - кулминация в седмицата на кърменето в болница "Надежда"
  Всички Повече

Свободнo място за АГ специализант

Вижте още »

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Открито писмо до екипа на болница "Надежда" от д-р Георги Стаменов

04.04.2018

Скъпи приятели,

Благодаря ,че сме заедно, благодаря за Надеждата, която раздавате ежедневно! Тази Надежда е само едно – пътят, който води към Любовта.

Реших да ви кажа - ПРЕСТAНЕТЕ ДА СЕ СРАВНЯВАТЕ С ДРУГИТЕ БОЛНИЦИ – в България и по света! С вас сме поели гигантски социален ангажимент, който се нарича ПОДАРИ ЛЮБОВ! За разлика от всички други ние не сме корпорация, а място, което създава любов! Всеки един от нас се опитва да накара нуждаещия се от помощ, дошъл тук, да изпитва повече Любов в живота си. И когато постигнем това, значи сме изпълнили своята мисия. "Мисия" е точната дума – нашето не е работа за пари, а мисия на любовта.

Мили приятели, работещи в “Надежда”, затворете за миг очи, а след това ги отворете и се огледайте наоколо – ще видите колко много любов създаваме! При нас всеки – този, който очаква своята рожба, който се бори за бебе, който се ражда в този миг, всички те изпитват ЛЮБОВ!

Имаме още много да направим, но мисля, че ако сме успели да накараме дори и най-разочарованите от нас да обичат малко повече, значи Мисията ни е изпълнена!
Продължавайте заедно и загърбете индивидуализма, защото Любовта се ражда там, където има повече от един човек! Понякога в тежки и критични моменти е много трудно да дариш Любов, но помнете , че трябва, че това е, за което сме в “Надежда”, че това е нашата съдба! Онези, които помнят началото, знаят колко трудно беше да започнем, да раздаваме Любов – хора, идващи от различни страни, и да правим това заедно. Някои просто не издържаха, но ги замениха други, вярващи в Нея. Сега сме едно и ще продължим да даряваме Любов!

Пиша това писмо открито, защото всичко, написано дотук, за мен е истина и няма какво да крия. Това писмо е израз на Любовта ми към всички работещи в “Надежда” и към онези, които прекрачват прага ѝ. Поводът не е Възкресение – при нас работят и християни, и мюсюлмани, и всички еднакво раздаваме Любов, защото БОГ е един, независимо от името и вярата, и неговото единствено проявление е именно тази ЛЮБОВ!

Благодаря ви, мили приятели, за “Надежда”-та и Любовта, която заедно създаваме! Завършвам със започнатото - НЕ СЕ СРАВНЯВАЙТЕ С ДРУГИТЕ БОЛНИЦИ! Ние не сме болница, пресмятаща приходи, нито храм, в който се проповядва. Работим в едно голямо туптящо сърце, преливащо от Любов.

Затворете отново очи , изчистете съзнанието си и слушайте. Ще го чуете: ТУП, ТУП, ТУП…

С цялата ми любов,
Георги Стаменов

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: