Новини

 • 26.06.2020
  ОТНОВО БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ВЪВ ВРАЦА В НАЦИОНАЛНИЯ КАБИНЕТ ПО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ
  Всички Повече
 • 21.06.2020
  bTV: Шанс за дете: Кога ще бъде извършена първата трансплантация на матка у нас?
  Всички Повече
 • 20.06.2020
  Нов шанс за акушерки след промените в Закона за лечебните заведения
  Всички Повече
 • 19.06.2020
  Бебе 1000 се роди в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече
 • 15.06.2020
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече

От 5 юни разхлабване на мерките за безопасност

04.06.2020

ОТ 5 ЮНИ ПОЕТАПНО РАЗХЛАБВАНЕ НА МЕРКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ НА МБАЛ "НАДЕЖДА"

ДОСТЪП

❗️ Достъпът до болницата става само, с предварително записан час, с поставена маска на лицето, обуване на калцуни и ползване на дезинфектант.

✅ Пациентите могат да влизат през всички входове на сградата. Отпада триажът на центарлния вход.

✅ Подземния паркинг на болницата отново работи с пропускателен режим, чрез бариера и платен достъп и може да се влиза в сградата от него.

✅ Дежурният кабинет възстановява своя нормален ритъм на работа, с достъп през ниво -1.

❗️ Епикризите и болничните вече се получават лично в МБАЛ "Надежда". Преустановява се изпращането с куриер за сметка на МБАЛ "Надежда".

ПРИДРУЖИТЕЛИ

⛔️ СВИЖДАНИЯТА ВЪВ ВСИЧКИ ОТДЕЛЕНИЯ ОСТАВАТ ЗАБРАНЕНИ.

⛔️ Придружителите на пациентите с онкологични заболявания не се допускат в отделението на ет. 4, но могат да изчакват в централното фоайе - атриум, на сградата или в кафе - ресторанта.

✅ Бъдещите татковци могат да присъстват на прегледите по пренатална диагностика вътре в кабинетите.

⛔️ Бъдещите татковци не се допускат вътре в кабинетите за женска консултация и измерване на тонове и в прилежащия им коридор, но могат да изчакват в централното фоайе - атриум, на сградата или в кафе - ресторанта.

⛔️ Бъдещите татковци не се допускат вътре в кабинетите за асистирана репродукция, но могат да изчакват в централното фоайе - атриум, на сградата или в кафе - ресторанта.

❗️❗️ Придружителите трябва да дават предимство на пациентите вътре в сградата по отношение на местата за сядане, тоалетни, движение, др..

????‍♂‍ Присъствието на бащи по време на естествено раждане в родилна зала или за секцио - на операционния етаж в специално обособената зона, се допуска само след представяне на отрицателен PCR тест, не постар от 72 часа от момента на взимане на пробата.

ПОСЛЕРОДОВА КЛИНИКА И НЕОНАТОЛОГИЯ

❗️ С оглед на запазване здравето на всички родилки и бебета на етажа се препоръчва майките да не напускат отделението по време на своя престой и да не се излагат на контакт с външни лица – все още риска от зараза с Covid-19 е силно повишен.

✅ Възстановява се обичайната форма на работа:

- Здравите новородени деца, се настаняват и отглеждат в стаята на майките си, независимо от начина на раждане.

- Сутрин за провеждане на визитацията (преглед и изследвания или процедури) всички новородени се събират в залите на Неонатологичното отделение.

- След тоалет, преглед и провеждане на нужните процедури новородените се връщат в стаите на майките си.

- Всеки следобед на бебетата се извършва тоалет (къпане), който може да се наблюдава от майките и те да получат напътствия и отговори на въпроси.

- Периодичната подмяна на еднократните пелени се извършва в Неонатологично отделение, но майките биха могли да го направят и сами в стаята си.

- При необходимост от поемане на новороденото поради някаква потребност на майката да бъде за известно време без него, то може да бъде оставено в Неонатологичното отделение на грижите на детските акушерки.

✅ Родилките се хранят в столовата на послеродова клиника.

✅ VIP пакет раждане се възстановява.

✅ Възобновени са изписванията на новородените в зала "Надежда".

МЕДИЦИНСКА ОНКОЛОГИЯ

❗️ На централния вход на болницата се организира гише само за пациентите с онкологични заболявания, където ще се осъществява проверка на записания час, нужната манипулация и ще се осигурява достъп до отделението на ет. 4.

✅ Провеждат се планираните курсове химиотерапия в клиниката по Медицинска онкология.

✅ Диспансерните прегледи се възстановяват плавно от 01.06.2020. Пациентите с онкологични заболявания трябва да позвънят за презаписване.

✅ Прекратява се тестуването за Covid-19.

ТЕСТОВЕ ЗА COVID-19

❗️ Запазва се тестуването с бърз тест при прием в болинцата за всички видове манипулации.

❗️ PCR тестове ще се правят само при наличие на симптоми, като температура, кашлица, задух, хрема или ако пациента е бил в контакт със заразен.

☎️ ЧЕРВЕН ТЕЛЕФОН 0882 332 632 само за спешни случаи с грипоподобни симптоми или с диагностицирана с инфекция за Covid-19!

Създали сме нужната организация да Ви посрещнем и да положим най-добрите грижи за Вас! Но се нуждаем и от Вашето съдействие!

Важно е да ни уведомите ПРЕДВАРИТЕЛНО на горепосочения телефонен номер, че тръгвате към МБАЛ "Надежда" и имате симптоми или доказана инфекция с коронавирус, за да може нашият екип да предприеме необходимите мерки, да се подготви и да Ви очаква.

Щом пристигнете в болницата моля отидете в подземния паркинг, на ниво -1 и отново се обадете, за да ни информирате, че сте пристигнали.

Изчакайте в автомобила си, докато екипа излезе да Ви поеме, подготвен по съответния протокол и със съответните защитни средства.

❗️ Нашите пациенти, за прием от спешен порядък, но с установени симптоми на вирусна инфекция ще бъдат приемани съобразно вътреболничните ни правила за безопасност.

⛔️ Все още не се провеждат детски консултации, прегледи по кампанията за ендометриоза, както и провеждането на „Дни на отворени врати“, „Училище за бъдещи родители“, „Дни на професиите в медицината“.

❗️Настоящите правила ще бъдат допълвани и коригирани, според съответните промени в обстановката. Следете фейсбук страницата ни и уеб сайта на болницата.

#БезПаника #ЖивотътПродължава

#БолницаНадежда #МБАЛНадежда #covid19 #вирус #епидемия #здраве

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: