Новини

 • 22.02.2021
  СТО БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДА ЗА ЖЕНИ СЪС СЪМНЕНИЕ ЗА ЕНДОМЕТРИОЗА ОТ 01 МАРТ 2021 г. В БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 21.02.2021
  Становище на МБАЛ „Надежда“ за ваксинирането на пациенти, планиращи бременност
  Всички Повече
 • 21.02.2021
  Становище на МБАЛ „Надежда” относно ваксинирането на бременни
  Всички Повече
 • 08.02.2021
  Детски консултации в Медицински център "Надежда" в Paradise Center
  Всички Повече
 • 21.01.2021
  Честит професионален празник на всички акушерки и акушер-гинеколози
  Всички Повече

НАДЕЖДНИ ПЕДИАТРИ В МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "НАДЕЖДА" В МОЛ ПАРАДАЙС

22.10.2020

Медицински център "Надежда" в мол Парадайс ви представа един от специалистите в своята Педиатрия.

Д-р Петрана Петрова - Маринова e специалист по детски болести и детска неврология, с дългогодишен опит в амбулаторната и клинична педиатрия. Има задълбочени познания и интереси в областта на детското здраве и детската неврология - епилептология, поведенчески разстройства и разстройства от аутистичния спектър.

Сертифицирана e в методики в областта на детските болести и детска неврология: ЕЕГ ЕМГ трансфонтанелна ехография уртразвуково изследване на абдоминални и повърхностни структури.

Завършва медицина през 2000 г. Придобива специалност по детски болести през 2006 г. от Медицински Университет - София, а през 2011 г. специалност по детска неврология от Медицински Университет - София.

През 2002 - 2006 г. е специализант и ординатор в Катедра по Детски болести към Медицински Университет.

От декември 2006 г. до 2020 г. работи в Детска Клиника на Токуда Болница - София.

Участва в национални и международни форуми за следдипломна квалификация, има участия на конкреси и симпозиуми. Член на БЛС, БПА и БДДН.

За себе си тя споделя:

"Родена съм, израснала и учила в Стара Загора. След завършване на университета започнах специализация и работа в София. От тогава до момента живея и работя в столицата, но с удоволствие и нетърпение пътувам до родния си град.

Моят живот в личен и професионален план е свързан с медицина, съпругът ми, с който се познаваме повече от 20 години, също е лекар - педиатър и тази тема неизбежно присъства в семейството ни. Имаме две дъщери, чрез които откриваме света отново като ги отглеждаме, възпитаваме, учим и израстваме с тях, но като родители.

Самият избор на професията детски лекар налага ежедневно четене, усъвършенстване и борба с предизвикателствата, за да можем да отговорим на нуждите и потребностите на малките пациенти. Вървя и ще вървя по този път на усъвършенстване и непрекъснато обучение.

Моето свободно време не е много, но е посветено на семейството, като обичам да чета и да пътувам. Обичам морето във всичките му превъплъщения.

Не забравям, че много хора - учители, колеги и приятели, са ми помогнали и ми помагат да вървя по пътя на Педиатрията, а аз искам да помогна на колкото може повече деца.

Животът ми ме свърза с част от екипа на болница „Надежда“ още преди създаването й. Тези хора ми помогнаха да сбъдна най-съкровената си лична мечта. За мен е чест и огромна отговорност да се присъединя към този екип! Искам да продължа да дарявам здраве и надежда на децата."

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: