Новини

 • 24.01.2020
  Ограничения в работата на "МБАЛ"Надежда" по повод обявената грипна епидемия за територита на София-град от 27. ...
  Всички Повече
 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече

Свободнo място за АГ специализант

Вижте още »

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

"Надежда пътува" отново във Видин в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

19.09.2019

За трета поредна година болница „Надежда“ е част от инициативата „Надежда пътува“ в Северозападна България. Заедно с фондация „Искам бебе“, в избрани градове от най-засегнатия от демографската криза регион на страната, се организират безплатни прегледи и консултации за двойки с репродуктивни проблеми. Тази година прегледите се проведоха в гр. Видин, където от началото на м.април вече функционира и Общинска програма за финансово подпомагане на семействата, които се борят за бебе.

Д-р Димитър Цветков, специалист по асистирана репродукция в болница „Надежда“, беше лекарят, който на 18 септември консултира 15 двойки от гр. Видин. По-голямата част от тях търсят подкрепата на репродуктивен специалист за първи път. Самият д-р Цветков сподели, че те имат реален шанс да сбъднат мечтата си за бебе съвсем скоро.

Същият ден в катедралната църква „Свети Великомъченик Димитър Солунски“ беше отслужен молебен за чадородие, а по-късно през деня се проведе и традиционната информационна среща с пациенти, лекари, представители на фондация „Искам бебе“ и приятели на каузата да има повече деца в България. Домакин на срещата беше „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, които са инициатори на кампанията „Дари надежда за повече детски усмивки“ в полза на двойки с репродуктивни проблеми от гр. Видин.

Особено вълнуващ беше моментът на срещата на д-р Димитър Цветков със семействата от гр. Видин и региона, които вече сбъднаха мечтата си за дете с „Надежда Пътува“.

Затова днес решихме да ви срещнем с едно от тези семейства – Елеонора, Момчил и техният малък Йоан, който се роди през 2019 г. в болница „Надежда“. Ето какво сподели мама Ели специално за нас:

Колко време чакахте малкия Йоан?

- Около 10 години, тъй като все не попадахме на правилния екип и място, с които да работим в тази посока. Направихме 3 опита ин витро, като третият беше успешен. Д-р Цветков беше магьосникът, той беше човекът, с когото тръгнахме успешно по този път и резултатът се вижда.

Кога срещнахте за първи път д-р Цветков?

- За първи път с него се запознахме в кампанията на МБАЛ „Надежда“ през 2017 г. „Надежда пътува“. Тогава го видях за първи път и от начина, по който той подходи към мен като пациент, като случай, като история, разбрах, че това е моят доктор. Почуствах спокойствие и надежда – определено виждах в него надеждата. И той оправда очакванията ни, даже повече от това. В един момент той се оказа един отнай-важните хора в нашето семейство и в негово лице намерихме приятел за цял живот. Нашият син Йоан се роди на 8 януари в болница „Надежда“. Искам да благодаря на всички лекари, акушерки, които бяха до мен тогава – раждането беше дълго, смениха се няколко екипа, но накрая при д-р Личева се получиха нещата. Много съм доволна от тях, благодаря им, това е за цял живот и е благодарност към тях, която не мога да изкажа с думи.

Какво ще пожелаеш на момичетата, които вървят по твоя път?

- Искам да пожелая кураж. Знам, че пътят е труден и понякога дълъг, но не бива да се отчайвате. От все сърце ви пожелавам успех и скоро да прегърнете рожбите си.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: