Новини

 • 22.10.2021
  Д-р Георги Стаменов е номиниран за Любимец на България в категорията Медицината
  Всички Повече
 • 21.10.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 20.10.2021
  ДОСТЪП БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ДО МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „НАДЕЖДА“ В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 20.10.2021
  Текстилна токсичност: Какво дебне в дрехите ви?
  Всички Повече
 • 20.10.2021
  Ранното диагностициране на рака на гърдата увеличава многократно шансовете за пълно излекуване
  Всички Повече

МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ В МБАЛ "НАДЕЖДА"

19.05.2020

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и обявеното извънредно положение, ние от МБАЛ“Надежда“ искаме да Ви кажем няколко неща:

Без паника! Ние сме тук! Ще се погрижим за Вас по най-добрия начин! За сигурността на всички вас - нашите пациенти, приходящи или хоспитализирани и за тази на нашия екип, който трябва да остане на своя пост, въведохме следните, по-строги предпазни мерки:

ДОСТЪП ДО БОЛНИЦАТА

 • Достъпът до болницата става само, с предварително записан час, за неотложен преглед, с поставена Ваша маска на лицето.
 • Влизането на всички пациенти става само през централния вход на болницата, където преминават през два контролни пункта за оценка на здравословното състояние и филтриране на желаещите за достъп.
  Ако изберете да паркирате в подземния паркинг на болницата на ниво -1, ще трябва пеша да излезете от него, да заобиколите обратно и да се върнете до централната част на сградата, за да преминете през един от двата трижа.
 • От 20.05.2020 се закрива втория - малък триаж през входа на зала "Надежда".

 • При наличие на здравословно неразположение – температура, кашлица, задух и съгласно разпоредбите на РЗИ и Министерство на здравеопазването, трябва първо да се свържете със своя личен лекар по телефон, без да посещавате лечебното заведение.

СПЕШЕН ПРИЕМ:

Спешни случаи са тези, които налагат преглед на наш пациент в дежурния ни кабинет и евентуални изследвания или хоспитализация и назначаване на лечение, например: кървене, силни болки, изтичане на околоплодни води, повръщане повече от 6 пъти.

Ако не живеете в София, е препоръчително да се отправите към най-близкия до вас медицински център.

Всички случаи, които не налагат преглед и евентуална хоспитализация, но Ви тревожат, можете да обсъдите в работно време с Вашия лекар, като се свържете с Кол център: 02 441 79 70, 0882 193 970, 0882 193 972, без почивен ден от 8:00 до 20:00 часа.

Как да ни посетите за преглед в дежурния кабенит:

 • Без грипоподобни симптоми:

- през деня се отправете към централния вход на болница и там ще бъдете насочена за преглед;

- вечерта или през нощта отидете директно в подземния паркинг, на ниво -1 и позвънете на вътрешен телефон 444, като използвате апарата на служебния вход до охраната.

 • При наличие на грипоподобни симптоми или с диагностицирана с инфекция за Covid-19 трябва да позвъните предварително на нашия червен телефон за тази цел и ще бъдете инструктирани.

☎️ ЧЕРВЕН ТЕЛЕФОН 0882 332 632 само за спешни случаи с грипоподобни симптоми или с диагностицирана с инфекция за Covid-19!

Създали сме нужната организация да Ви посрещнем и да положим най-добрите грижи за Вас! Но се нуждаем и от Вашето съдействие!

Важно е да ни уведомите ПРЕДВАРИТЕЛНО на горепосочения телефонен номер, че тръгвате към МБАЛ "Надежда" и имате симптоми или доказана инфекция с коронавирус, за да може нашият екип да предприеме необходимите мерки, да се подготви и да Ви очаква.

Щом пристигнете в болницата моля отидете в подземния паркинг, на ниво -1 и отново се обадете, за да ни информирате, че сте пристигнали.

Изчакайте в автомобила си, докато екипа излезе да Ви поеме, подготвен по съответния протокол и със съответните защитни средства.

ПЛАНОВ ПРИЕМ И ПРОФИЛАКТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, ИНИЦИАТИВИ

 • Преустановени са всички прегледи по кампанията за ендометриоза, както и провеждането на „Дни на отворени врати“, „Училище за бъдещи родители“, „Дни на професиите в медицината“.

БРЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ

 • Преустановяват се профилактичните прегледи, профилактичните изследвания.
 • В сектор „Пренатална медицина“ ще продължим да провеждаме скрининг в 12 г.с. и фетална морфология в 20 г.с..
 • При започнало естествено раждане през деня, без грипоподобни симптоми, се отправете към централния вход на болница, а вечерта или през нощта отидете в подземния паркинг, на ниво -1 и позвънете на вътрешен телефон 444, като използвате апарата на служебния вход до охраната.
 • При постъпване за планово секцио, моля използвайте централния вход на болницата.
 • При постъпването в МБАЛ "Надежда" за раждане носете целия Ви необходим багаж за престоя и изписването, както и нужната Ви вода. Наш представител ще Ви съдейства с него. Допълнително доставен багаж от външни лица по време на Вашия престой в отделението няма да бъде допускан.

МЕДИЦИНСКА ОНКОЛОГИЯ

 • Ще се провеждат планираните курсове химиотерапия в клиниката по Медицинска онкология.
 • За протоколи, изтичащи в периода до 13.05.2020 г., когато не изискват промяна на терапевтичната схема, ще бъде направено служебно продължение в инфолмационната система на НЗОК за срок от 1 месец, считано от датата, до която е валиден всеки конкретен протокол. Хартиените протоколи няма да бъдат презаверявани.
 • Диспансерните прегледи се отлагат. Пациентите с онкологични заболявания трябва да позвънят в края на месец април за презаписване.

ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИИ С ЛЕКАРИТЕ НА МБАЛ"НАДЕЖДА":

МБАЛ „Надежда“ консултира онлайн своите пациенти от сектор асистирана репродукция и бременни с нужда от женска консултация с жива визуална връзка през мобилното приложение Viber.
Всички лекари преработиха своите графици и стартираха срещи в специално създаден виртуален кабинет.
Представителите на кол центъра на болницата се свързват поетапно с всички пациенти и назначава час за последваща онлайн консултация по Viber със съответния лекуващ лекар.
Консултациите дават възможност на пациента да обсъди очи в очи със своя лекар всички въпроси, които го тревожат относно състояние му, нуждата от спешен преглед или изследване, както и да получи съвети и препоръки за превенция по време на пандемията. В края на тази консултация, в случай на спешност, лекарят насочва за преглед в дежурния кабинет на МБАЛ „Надежда“.

ЕПИКРИЗИ И БОЛНИЧНИ:

До изтичане на извънредните мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 епикризите и болничните ще бъдат изпращани по куриер на посочен от пациента адрес, за сметка на МБАЛ „Надежда“. Сътрудник от сектор „Администрация“ ще се свърже с тези от Вас, които вече са заявили издаване на болничен лист, за уточняване на детайли по получаването му. Нужен ни е адрес за доставка. При необходимост от уточнения по тази тема, моля позвънете на сектор „Информация“ на телефонн: 02/ 44 17 973; 0884 178 114, 0882 193 973, от понеделник до петък, от 8:30 до 17:00 часа или пишете на имейл: administracia@invitro-bg.com

Настоящите правила ще бъдат допълвани и коригирани, според съответните промени в обстановката.

Препоръчва ви да следите нашите онлайн канали по-активно. Ситуацията се променя изключително динамично и това води до промени и при нас, за да можем да осигурим правилната и навременна грижа.

Събрахме цялата информация по темата за Covid-19, която публикувахме до момента и, която касае нашата дейност и нашите пациенти: www.nadezhda.bg/info/covid-19

#ОстанетеВкъщи #БезПаника #БолницаНадежда #МБАЛНадежда #covid19 #вирус #епидемия #здраве

Целият екип на МБАЛ „Надежда“ е подготвен за работа в условията на разпореденото извънредно положение, има специално разработени вътрешни правила за действие; хигиена на помещенията; предпазване на пациенти и персонал, в условията на повишена вирусна обстановка. Нашият екип преминава ежедневно през медицински преглед, преди започване на работа.

Уважаеми пациенти и приятели на болница „Надежда“,
Призоваваме ви да спазвате препоръките на институциите за превенция и да проявите лична отговорност към собстевното си здраве и здравето на околните. Вярваме, че само с общи усилия ще успеем да ограничим разпространението на заболяването.
Желаем ви спокойствие и здраве на вас и вашите семейства!

Настоящите правила ще бъдат допълвани и коригирани, според съответните промени в обстановката. Следете фейсбук страницата ни и уеб сайта на болницата.

Мерки за безопасност в МБАЛ Надежда в условията на Covid-19

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: