Новини

 • 07.08.2020
  Кърмене и Covid-19
  Всички Повече
 • 04.08.2020
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 04.08.2020
  Д-р Илиев-безплатни прегледи при репродуктивни проблеми в Перник
  Всички Повече
 • 03.08.2020
  Нови завладяващи заглавия в библиотеката на НАДЕЖДА
  Всички Повече
 • 01.08.2020
  Започва Световната седмица в подкрепа на кърменето
  Всички Повече

МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19

04.08.2020

Обновено на 4.08.2020

ЗАТЯГАМЕ МЕРКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ НА МБАЛ "НАДЕЖДА"

Уважаеми пациенти,

молим да се запознаете с актуализираните мерки по-долу. Независимо от създадената организация за филтриране на посетителите и разреждане на концентрацията ще разчитаме на вашето съдействие и молим за вашето разбиране и подкрепа!!!

Молим да проявите разбиране - по този начин полагаме усилия да запазим здравето на всички приходящи пациенти, всички хоспитализирани пациенти и на медицинския екип, който е в контакт с тях и се грижи за тях!

Приканваме ви да следите активно нашия уеб сайт - раздел новини или социалните ни мрежи за актуализациите на тези мерки - пандемията е ситуация, която касае всички ни и се променя изключително динамично, затова всеки един от нас трябва да бъде активен в търсенето на информация и правилно и безопасно участие в процеса на търсене и получаване на медицински грижи.

ДОСТЪП

❗️ Достъпът на пациенти в болницата става само през централния вход, с предварително записан час, с поставена маска на лицето, обуване на калцуни и ползване на дезинфектант.

❗️ Ако паркирате в подземния паркинг на болницата, трябва да излезете извън него и да вървите и влезете през централния вход на болницата.

❗️ Дежурният кабинет работи, с достъп през ниво 0.

❗️ Ограничава се достъпа на абсолютно всички придружители и други външни лица на територията на болницата.

❗️ Свижданията във всички отделения са забранени. ????‍♂‍ Прекратява се присъствието на бащи по време на раждане - в родилна зала или на етажа с операционни, както и на прегледите за фетална морфология.

❗️ Епикризите и болничните се получават лично в МБАЛ "Надежда" на гише "Информация" на централния вход.

❗️ Изписванията се провеждат в зала "Надежда". Роднините и приятелите трябва да чакат отвън пред залата (зоната с бариера в ляво от централния ход на болницата). Влизането в залата за снимки става на малки групи.

ТЕСТОВЕ ЗА COVID-19

❗️ Прием на пациенти за планови операции се извършва след отрицателен PCR тест.

❗️ Прием на пациенти от спешен порядък се извършва след отрицателен бърз тест.

❗️ Прием и провеждане на амбулаторни процедури на пациенти в клиниката по Медицинса онкология се извършва след отрицателен бърз тест.

❗️ Амбулаторни процедури на пациенти към центъра по асистирана репродукция се извършва след отрицателен бърз тест. Реда и условията за тестуването се разясняват от регистратурата или кол центъра на МБАЛ "Надежда".

РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ И НЕОНАТОЛОГИЯ

❗️ С оглед на запазване здравето на всички родилки и бебета на етажа се препоръчва майките да не напускат отделението по време на своя престой и да не се излагат на контакт с външни лица.

❗️ В случай на нужда да бъде доставян допълнителен багаж за родилката от таткото, това може да се прави само в часовете между 13:00 и 15:00 часа. Багажът се оставя на гише "Информация" на централния вход на болницата и представителят там поставя етикет и след 15:00 часа ще предаде за доставка към родилките. Багаж, доставян в други часове не може да бъде приеман.

❗️ Родилките, които постъпват за планово секцио е необходимо да носят вода за престоя си в реанимация при постъпването си в предходния ден.

Отделенията запазват, за сега, обичайната форма на работа:

- Здравите новородени деца, се настаняват и отглеждат в стаята на майките си, независимо от начина на раждане.

- При необходимост от поемане на новороденото поради някаква потребност на майката да бъде за известно време без него, то може да бъде оставено в Неонатологичното отделение на грижите на детските акушерки.

- Периодичната подмяна на еднократните пелени се извършва в Неонатологично отделение, но майките биха могли да го направят и сами в стаята си.

- Сутрин за провеждане на визитацията (преглед и изследвания или процедури) всички новородени се събират в залите на Неонатологичното отделение. - След тоалет, преглед и провеждане на нужните процедури новородените се връщат в стаите на майките си.

- Всеки следобед в 15:00 часа, на бебетата се извършва тоалет (къпане). Всяка майка, в деня преди изписването си, може да присъства, ако желае, и да наблюдава, да задава въпроси и да получи напътствия.

Родилките се хранят в столовата на послеродова клиника.

МЕДИЦИНСКА ОНКОЛОГИЯ

❗️ На централния вход на болницата се организира гише само за пациентите с онкологични заболявания, където ще се осъществява проверка на записания час, нужната манипулация и ще се осигурява достъп до отделението на ет. 4.

Провеждат се планираните курсове химиотерапия в клиниката по Медицинска онкология.

Диспансерните прегледи се провеждат.

☎️ ЧЕРВЕН ТЕЛЕФОН 0882 332 632 само за спешни случаи с грипоподобни симптоми или с диагностицирана с инфекция за Covid-19!

Създали сме нужната организация да Ви посрещнем и да положим най-добрите грижи за Вас! Но се нуждаем и от Вашето съдействие! Важно е да ни уведомите ПРЕДВАРИТЕЛНО на горепосочения телефонен номер, че тръгвате към МБАЛ "Надежда" и имате симптоми или доказана инфекция с коронавирус, за да може нашият екип да предприеме необходимите мерки, да се подготви и да Ви очаква.

Щом пристигнете в болницата моля отидете в подземния паркинг, на ниво -1 и отново се обадете, за да ни информирате, че сте пристигнали. Изчакайте в автомобила си, докато екипа излезе да Ви поеме, подготвен по съответния протокол и със съответните защитни средства.

❗️ Нашите пациенти, за прием от спешен порядък, но с установени симптоми на вирусна инфекция ще бъдат приемани съобразно вътреболничните ни правила за безопасност.

❗️ Все още не се провеждат детски консултации, прегледи по кампанията за ендометриоза, както и провеждането на „Дни на отворени врати“, „Училище за бъдещи родители“, „Дни на професиите в медицината“.

❗️ Настоящите правила ще бъдат допълвани и коригирани, според съответните промени в обстановката. Следете фейсбук страницата ни и уеб сайта на болницата.

#БезПаника#ЖивотътПродължава

#БолницаНадежда#МБАЛНадежда#covid19#вирус#епидемия#здрав

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: