Новини

 • 03.10.2019
  ОТНОВО В ЛОНДОН: БЕЗПЛАНТИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р ГЕОРГИ СТАМЕНОВ
  Всички Повече
 • 25.09.2019
  "ДАРИ КАПКА ЖИВОТ ЗА ЖИВОТ"! Кръводарителска акция в болница "Надежда"
  Всички Повече
 • 24.09.2019
  ТАМ, КЪДЕТО ИМА ВЯРА ИМА И НАДЕЖДА, А ВСИЧКО ТОВА СЕ УВЕНЧАВА С ЛЮБОВТА (видео)
  Всички Повече
 • 23.09.2019
  Независимостта на нашите души, 22 септември 2019 г. "Празник на Надеждата в манастира "Св. Мина"
  Всички Повече
 • 20.09.2019
  Питай Надежда, еп. 35 НЕОНАТОЛОГИЯ - част II
  Всички Повече

Свободнo място за АГ специализант

Вижте още »

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Клиника по Медицинска онкология се откри в МБАЛ "Надежда"

14.03.2014

На 14 март с водосвет в МБАЛ за женско здраве „Надежда“ официално беше открита Клиниката по Медицинска Онкология.

Тя е част от структурата на болницата и в нея екип от утвърдени онколози-химиотерапевти ще прилагат лекарствено лечение на рак на гърдата, гинекологични и урологични тумори, рак на белия дроб, дебелото черво и други локализации.

Лечението на пациентите ще се извършва по клинична пътека 298 и по клинични процедури, финансирано от НЗОК.

Новата клиника работи в тясно сътрудничество с останалите звена в МБАЛ „Надежда“, като осигурява както образна диагностика на високо ниво, така и изключително широка гама от лабораторни изследвания.

Тя разполага с дневен стационар за амбулаторно лечение на 15 болни и 5 болнични стаи с 13 легла. За удобството на пациентите се грижат специално обучени медицински сестри. Условията за престой са съобразени изцяло с европейските стандарти.

В клиниката работи екип от утвърдени специалисти в областта на онкологията. Ръководител на екипа е проф. д-р Константа Тимчева, д.м. - практикуващ лекар от 1975 год., специалист по вътрешни болести и онкология, с европейска диплома за лекарствено лечение на туморите. Проф. Тимчева е ръководила Клиниката по медицинска онкология на СБАЛО-София в продължение на 10 години. Автор е на единствения учебник по специалността в страната, член и председател на БАМО и член на Eвропейската асоциация по медицинска онкология.

На церемонията по откриването присъстваха д-р Нигяр Джафер, председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание, г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, д-р Тунчер Кърджалиев, заместник –председател и д-р Даниела Дариткова, член на комисията по здравеопазване към Парламента, медицински специалисти, представители на фармацевтични компании, пациентски организации, приятели, журналисти и съмишленици.

Г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София ни оказа честта да открие новата клиника.В изказването си тя сподели:
„Като кмет на София, бих искала да благодаря на екипа и ръководството на болница „Надежда” за това, което направиха за нашия град...Бих искала да пожелая успех на целия екип. Безспорно, условията са видими, това е важно за пациентите, наистина от най-тежкия момент в живота им, е важно да се почувстват като хора, да продължат да се чувстват като хора. Най-важното са специалистите и лекарите. Винаги съм казвала, че в България имаме лекари на световно ниво, казвам го и от личен опит. Господ ни дава живот, лекарите ни помагат да го запазим. Пожелавам на всички пациенти, да имат възможност да се лекуват от такъв екип. В София има много държавни и общински болници, ние от Столична община, се стремим да се поучим от добрите практики, които виждаме тук в момента" (източник: focus.bg)

Изключително емоционален момент от церемонията бяха думите на пациентите, смели и борбени хора, които споделиха своите впечатления от клиниката.

Д-р Анелия Рачева, Административен директор на МБАЛ „Надежда“ приветства с добре дошли нашите нови колеги и им пожела много успехи.

Водещ на церемонията беше очарователната Поля Александрова, главен редактор на сп. „Грация“.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: