Новини

 • 19.05.2018
  Успешен старт на Програмата за продължаващо обучение за млади специалисти в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Празник на детето - ПРОДЪЛЖЕНИЕТО в Надежда на 3 юни 2018
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Видео: See & Treat: The New Trends in Office Hysteroscopy - двудневен уъркшоп с проф. Бетоки и проф. Хаимович
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  От 1 юни в "Надежда" ще има възможност за консултации при медицински онколог или хирург с направление от личн ...
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  Училище „Бременност и раждане без страх“ на CredoWeb и МБАЛ Надежда в рамките на изложението "БУЛМЕДИКА БУЛДЕН ...
  Всички Повече

See & Treat: The New Trends in Office Hysteroscopy – a two-day workshop & master class with Prof. Stefano Bettocchi & Prof. Sergio Haimovich, on 11-12 May 2018.

The father of office hysteroscopy Prof. Stefano Bettocchi and Prof.Sergio Haimovich - a pioneer in using medical laser in office hysteroscopy, were invited speakers at a two day international workshop with master class on office hysteroscopy hosted by Nadezhda Hospital.

VIDEO: N.Media

Вижте още »

Утре!

Вярвайте в утрешния ден, защото най-хубавото предстои.

Видео:NMedia

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Клиника по Медицинска онкология се откри в МБАЛ "Надежда"

14.03.2014

На 14 март с водосвет в МБАЛ за женско здраве „Надежда“ официално беше открита Клиниката по Медицинска Онкология.

Тя е част от структурата на болницата и в нея екип от утвърдени онколози-химиотерапевти ще прилагат лекарствено лечение на рак на гърдата, гинекологични и урологични тумори, рак на белия дроб, дебелото черво и други локализации.

Лечението на пациентите ще се извършва по клинична пътека 298 и по клинични процедури, финансирано от НЗОК.

Новата клиника работи в тясно сътрудничество с останалите звена в МБАЛ „Надежда“, като осигурява както образна диагностика на високо ниво, така и изключително широка гама от лабораторни изследвания.

Тя разполага с дневен стационар за амбулаторно лечение на 15 болни и 5 болнични стаи с 13 легла. За удобството на пациентите се грижат специално обучени медицински сестри. Условията за престой са съобразени изцяло с европейските стандарти.

В клиниката работи екип от утвърдени специалисти в областта на онкологията. Ръководител на екипа е проф. д-р Константа Тимчева, д.м. - практикуващ лекар от 1975 год., специалист по вътрешни болести и онкология, с европейска диплома за лекарствено лечение на туморите. Проф. Тимчева е ръководила Клиниката по медицинска онкология на СБАЛО-София в продължение на 10 години. Автор е на единствения учебник по специалността в страната, член и председател на БАМО и член на Eвропейската асоциация по медицинска онкология.

На церемонията по откриването присъстваха д-р Нигяр Джафер, председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание, г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, д-р Тунчер Кърджалиев, заместник –председател и д-р Даниела Дариткова, член на комисията по здравеопазване към Парламента, медицински специалисти, представители на фармацевтични компании, пациентски организации, приятели, журналисти и съмишленици.

Г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София ни оказа честта да открие новата клиника.В изказването си тя сподели:
„Като кмет на София, бих искала да благодаря на екипа и ръководството на болница „Надежда” за това, което направиха за нашия град...Бих искала да пожелая успех на целия екип. Безспорно, условията са видими, това е важно за пациентите, наистина от най-тежкия момент в живота им, е важно да се почувстват като хора, да продължат да се чувстват като хора. Най-важното са специалистите и лекарите. Винаги съм казвала, че в България имаме лекари на световно ниво, казвам го и от личен опит. Господ ни дава живот, лекарите ни помагат да го запазим. Пожелавам на всички пациенти, да имат възможност да се лекуват от такъв екип. В София има много държавни и общински болници, ние от Столична община, се стремим да се поучим от добрите практики, които виждаме тук в момента" (източник: focus.bg)

Изключително емоционален момент от церемонията бяха думите на пациентите, смели и борбени хора, които споделиха своите впечатления от клиниката.

Д-р Анелия Рачева, Административен директор на МБАЛ „Надежда“ приветства с добре дошли нашите нови колеги и им пожела много успехи.

Водещ на церемонията беше очарователната Поля Александрова, главен редактор на сп. „Грация“.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: