Новини

 • 18.09.2021
  Изследвайте регулярно хормоните, които показват състоянието на яйчниковия резерв.
  Всички Повече
 • 17.09.2021
  Честит празник на вярата, надеждата и любовта!
  Всички Повече
 • 14.09.2021
  АКТИВНА Е ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ "ОЦЕНКА НА ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ" ЗА ЖЕНИ ОТ 28 ДО 39 ГОДИНИ
  Всички Повече
 • 13.09.2021
  КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ СЪС СИЛНО ПОСЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ!
  Всички Повече
 • 08.09.2021
  Стягане на тазовото дъно
  Всички Повече

КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ СЪС СИЛНО ПОСЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ!

13.09.2021

За втора поредна година болница „Надежда“ ще проведе мащабна благотворителна кампания „Запази надежда“, която обединява в себе си теми за женското здраве с изключителна значимост. Тази година кампанията ще бъде реализирана в три основни направления, разграничени тематично и времево.

 • През месец септември ще говорим активно за женското репродуктивно здраве с фокус: оценка на яйчников резерв.
 • Първата половина на месец октомври посвещаваме на голямата тема за превенцията, диагностиката и лечението на рака на гърдата.
 • През втората половина на октомври ще насочим вниманието към темата за повишаване качеството на живота на жените по време и след онкологично лечение – реконструкция на гърдата, бременност, кърмене, интимно здраве и др

Първият етап на кампанията „Запази надежда“ стартира на 13 септември и акцентира върху проблема за преждевременното изчерпване на яйчниковия резерв.

В последните години специалистите наблюдават тревожна тенденция в това отношение – преждевременното изчерпване на яйчниковия резерв става все по-често и засяга жени в млада репродуктивна възраст.

Това е състояние, при което много по-рано от обичайния момент, в който настъпва менопаузата, жената вече не може да отделя зрели яйцеклетки. Това неминуемо оказва влияние върху репродуктивните планове и опитите за забременяване. Причините за яйчниковата недостатъчност може да са много и различни, като наследственост, лечение при злокачествени заболявания, автоимунни заболявания и тяхната терапия, генетични причини, хирургични интервенции върху яйчниците, начина на живот, фактори на околната среда и др.

Целта, която има инициативата на този първи етап, е повишаване информираността за това какво е яйчников резерв, кога започва да намалява и какви са начините за оценка и превенция на преждевременното му изчерпване.


В тази връзка, с подкрепата на CSMS, които за втора поредна година са партньор на болница „Надежда“ в кампанията „Запази надежда“, ще бъдат проведени 100 безплатни оценки на яйчников резерв за жени от 28 до 39 години, които включват кръвни хормонални изследвания и гинекологичен преглед с ултразвук.

Формата за записване за безплатен пакет „Оценка на яйчников резерв“ е активирана на 14 септември в сайта www.zapazi.me, като след изчерпване на предварително обявените бройки, тя ще бъде затворена.

Заедно с това, болница „Надежда“ ще проведе и редица информационни активности по темата, включващи уебинар с водещи репродуктивни специалисти, интервюта с пациенти, ембриолози и акушер-гинеколози от МБАЛ „Надежда“.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: