Новини

 • 18.09.2021
  Изследвайте регулярно хормоните, които показват състоянието на яйчниковия резерв.
  Всички Повече
 • 17.09.2021
  Честит празник на вярата, надеждата и любовта!
  Всички Повече
 • 14.09.2021
  АКТИВНА Е ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ "ОЦЕНКА НА ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ" ЗА ЖЕНИ ОТ 28 ДО 39 ГОДИНИ
  Всички Повече
 • 13.09.2021
  КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ СЪС СИЛНО ПОСЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ!
  Всички Повече
 • 08.09.2021
  Стягане на тазовото дъно
  Всички Повече

Над 30 двойки се включиха в кампанията "Надежда пътува" във Видин

21.08.2017

Първият етап от кампанията „Надежда пътува“ завърши.

В продължение на четири дни, от 15 до 18 август, в гр. Видин бяха проведени безплатни прегледи за хора с репродуктивни проблеми от областта, която към днешна дата е с най-лоши демографски показатели в страната.


Д-р Димитър Цветков от екипа на „Надежда“ беше лекарят, който консултира над 30 двойки от видинска област с проблеми в зачеването и износването на бременността. В тази задача безценна подкрепа беше оказана от амбулатория „Медикус“ в гр. Видин, които станаха домакини на нашия мобилен репродуктивен кабинет.


В кампанията на „Надежда пътува“ се включиха семейства от Видин и региона, които тепърва правят първите стъпки в своето лечение, такива, които се нуждаеха от второ мнение от специалист по асистирана репродукция и двойки с повтарящи се спонтанни аборти.

Всички те получиха финансова помощ от фондация „Искам бебе“, благодарение на щедрата подкрепа на дарител от гр. Видин. Така, за първите стъпки в лечението на инфертилитета, както и за продължаващо лечение и изследвания, семействата от Видин на „Надежда пътува“ ще бъдат подпомогнати със суми в размер от 300 до 1000 лв., в зависимост от конкретния медицински проблем.


На 18 август от 17ч. в хотел Нептун в гр. Видин се проведе информационна среща, на която присъстваха лекари, пациенти и представители на неправителствените организации “Искам бебе“ и „Майки за донорството“.


Радина Велчева, основател на „Искам бебе“, сподели за трудностите и радостите по пътя, който е извървяла фондацията през годините от своето съществуване, за обществената „стигма“, която все още се чувства в малките населени места по темата „репродуктивни проблеми“, за първите стъпки към решаването на тези проблеми и смелостта на всички момичета и момчета, които вървят към своята мечта за бебе.

Мариела Куртева от фондация „Майки за донорството“ разказа за това, как донорството на репродуктивен материал помага на двойки с проблеми, за кого това е шанс за родителство, какво е да си донор на репродуктивен материал и как фондацията подкрепя двойките, нуждаещи се от донорски яйцеклетки или сперматозоиди, за да имат дете. Гости на информационната ни среща бяха две момичета – реципиентки на донорски яйцеклетки, които разказаха за своите преживявания и надежди по пътя към желаното дете. На едната от тях ние желаем много скоро да прегърне своето бебе, а другата вече носи в себе си живот, благодарение на протегнатата ръка на жена донор.

Д-р Цветков от екипа на „Надежда“ сподели, че за тези четири дни във Видин е срещнал различни случаи – някои от които много тежки казуси с проблеми в зачеването повече от 15 години. „Нашата цел е да бъдем близо до хората и да опитаме да дадем всичко, за да стигнем максимално бързо до успех.“Неговата прогноза е, че благодарение на всички, които се включиха - дарители, неправителствени организации, специалисти - догодина във Видин ще има най-малко 10 новородени бебета от кампанията „Надежда пътува“.

Пожелаваме си го от все сърце!
А ние продължаваме да пътуваме – към друг град, с нови надежди и нови срещи с хората, които се нуждаят от нашата подкрепа. Очаквайте ни!

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: