Новини

 • 14.03.2018
  Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна
  Всички Повече
 • 14.03.2018
  Бебетата на "Надежда"
  Всички Повече
 • 13.03.2018
  Най-много бебета ин витро в България за 2017 г. са родени благодарение на екипа на ин витро център „Надежда“
  Всички Повече
 • 09.03.2018
  Предай нататък! Кампанията ни "За буквите и мечтите" продължава
  Всички Повече
 • 08.03.2018
  Д-р Чачева и д-р Михова в предаването "Радиоприемница" на БНР
  Всички Повече

Консултация с диетолог в болница Надежда

Всяка сряда от 14:00 до 19:30 ч.в МБАЛ "Надежда" ще консултира проф. д-р Стефка Петрова - един от водещите специалисти по Хранене и диететика. Проф. д-р Стефка Петрова ще е на разположение на пациенти от различни възрастови групи – деца и възрастни, по всички здравни проблеми, които могат да бъдат повлияни от подобряване на храненето, елиминиране на хранителните дефицити и подходящо намаляване или увеличаване на телесното тегло.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Над 30 двойки се включиха в кампанията "Надежда пътува" във Видин

21.08.2017

Първият етап от кампанията „Надежда пътува“ завърши.

В продължение на четири дни, от 15 до 18 август, в гр. Видин бяха проведени безплатни прегледи за хора с репродуктивни проблеми от областта, която към днешна дата е с най-лоши демографски показатели в страната.


Д-р Димитър Цветков от екипа на „Надежда“ беше лекарят, който консултира над 30 двойки от видинска област с проблеми в зачеването и износването на бременността. В тази задача безценна подкрепа беше оказана от амбулатория „Медикус“ в гр. Видин, които станаха домакини на нашия мобилен репродуктивен кабинет.


В кампанията на „Надежда пътува“ се включиха семейства от Видин и региона, които тепърва правят първите стъпки в своето лечение, такива, които се нуждаеха от второ мнение от специалист по асистирана репродукция и двойки с повтарящи се спонтанни аборти.

Всички те получиха финансова помощ от фондация „Искам бебе“, благодарение на щедрата подкрепа на дарител от гр. Видин. Така, за първите стъпки в лечението на инфертилитета, както и за продължаващо лечение и изследвания, семействата от Видин на „Надежда пътува“ ще бъдат подпомогнати със суми в размер от 300 до 1000 лв., в зависимост от конкретния медицински проблем.


На 18 август от 17ч. в хотел Нептун в гр. Видин се проведе информационна среща, на която присъстваха лекари, пациенти и представители на неправителствените организации “Искам бебе“ и „Майки за донорството“.


Радина Велчева, основател на „Искам бебе“, сподели за трудностите и радостите по пътя, който е извървяла фондацията през годините от своето съществуване, за обществената „стигма“, която все още се чувства в малките населени места по темата „репродуктивни проблеми“, за първите стъпки към решаването на тези проблеми и смелостта на всички момичета и момчета, които вървят към своята мечта за бебе.

Мариела Куртева от фондация „Майки за донорството“ разказа за това, как донорството на репродуктивен материал помага на двойки с проблеми, за кого това е шанс за родителство, какво е да си донор на репродуктивен материал и как фондацията подкрепя двойките, нуждаещи се от донорски яйцеклетки или сперматозоиди, за да имат дете. Гости на информационната ни среща бяха две момичета – реципиентки на донорски яйцеклетки, които разказаха за своите преживявания и надежди по пътя към желаното дете. На едната от тях ние желаем много скоро да прегърне своето бебе, а другата вече носи в себе си живот, благодарение на протегнатата ръка на жена донор.

Д-р Цветков от екипа на „Надежда“ сподели, че за тези четири дни във Видин е срещнал различни случаи – някои от които много тежки казуси с проблеми в зачеването повече от 15 години. „Нашата цел е да бъдем близо до хората и да опитаме да дадем всичко, за да стигнем максимално бързо до успех.“Неговата прогноза е, че благодарение на всички, които се включиха - дарители, неправителствени организации, специалисти - догодина във Видин ще има най-малко 10 новородени бебета от кампанията „Надежда пътува“.

Пожелаваме си го от все сърце!
А ние продължаваме да пътуваме – към друг град, с нови надежди и нови срещи с хората, които се нуждаят от нашата подкрепа. Очаквайте ни!

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: