Новини

 • 19.03.2018
  Нов специалист в сектор „Образна диагностика“ с насоченост профилактика и диагностика на заболяванията на млеч ...
  Всички Повече
 • 19.03.2018
  Възможност за консултация със специалист Детски нефролог в „Надежда“
  Всички Повече
 • 14.03.2018
  Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна
  Всички Повече
 • 14.03.2018
  Бебетата на "Надежда"
  Всички Повече
 • 13.03.2018
  Най-много бебета ин витро в България за 2017 г. са родени благодарение на екипа на ин витро център „Надежда“
  Всички Повече

Винаги до вас!

Видео: NMedia

Вижте още »

Консултация с диетолог в болница Надежда

Всяка сряда от 14:00 до 19:30 ч.в МБАЛ "Надежда" ще консултира проф. д-р Стефка Петрова - един от водещите специалисти по Хранене и диететика. Проф. д-р Стефка Петрова ще е на разположение на пациенти от различни възрастови групи – деца и възрастни, по всички здравни проблеми, които могат да бъдат повлияни от подобряване на храненето, елиминиране на хранителните дефицити и подходящо намаляване или увеличаване на телесното тегло.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Кабинет по кърмене отваря врати в Болница "Надежда".

10.04.2014

Дългоочакваният кабинет по кърмене на територията на МБАЛ „Надежда“ започва да функционира веднага след Великден, на 23 април 2014г.

Създаването на кабинета по кърмене към МБАЛ за женско здраве "Надежда" е още една стъпка към доизграждането на образа на иновативна и различна болница. Кабинетът ще предоставя на майките помощ и подкрепа за кърмене. Тази услуга ще бъде предоставяна на жени, които са, ще бъдат или са били пациенти на болницата (родили са в нея), но също и на бъдещи майки и техните семейства, както и на двойки майка-бебе, които са били в друга болница, но имат нужда от консултация в момента.

Управление
Кабинетът по кърмене се ръководи от нашия международно сертифициран консултант по кърмене маг.фарм. Марияна Енева, IBCLC, в съответствие с правилата и нормите, възприети в МБАЛ за женско здраве Надежда, като се спазват и нормите и изискванията на правилата за професионално поведение и Обхват на дейността на IBCLC, които консултанта е възприел при сертификацията си.

Местоположение
Според моментната заетост на кабинетите майките и техните бебета ще бъдат поканени в педиатричния кабинет или помещението в съседство, които се намират на партерния етаж на болницата. Местоположението на кабинетите позволява е достъпно с бебешки колички, има добре оформено и сепарирано пространство за изчакване пред кабинетите.

Работно време
Кабинетът на кърмене работи с предварително записване в дните понеделник, сряда и петък от 09:00-11:00ч. Извънредни консултации през почивните дни или извън работно време (08:00-16:00ч.), както и посещения извън графика могат да провеждат единствено, когато е предварително съгласувано с консултанта.
Часовете се записват предварително на Регистратура, лично или на телефон:02/ 44 17 970.

Консултации
В кабинетът по кърмене се извършват 3 основни типа консултации: консултации преди раждането; консултации след изписване от болницата, част от предварително заплатен пакет; консултации на майки с наличен проблем или въпроси, независимо дали са били пациенти на болницата или не (включително консултации за захранване на бебето, отбиване, предоставяне на информация за лекарствена терапия по време на кърмене с изготвяне на план за кърменето и др.)

По време на предварителната (преди раждането) консултация е желателно да присъства и партньорът на майката.

Обхватът на предварителната консултация включва:

Информация за условията за кърмене в Родилно отделение на МБАЛ за женско здраве Надежда.
Обсъждане на влиянието на методите за раждане и последствията върху кърменето.

Обсъждане на проблеми от медицински, емоционален или религиозен характер, които биха имали отношение към избора на хранене на бебето, както и към добрия старт на кърменето.

Разговор за очакванията на майката относно кърменето, предоставяне на изчерпателна медицинска информация за ползите от кърменето и рисковете от употребата на адаптирани млека, ползите от ранния контакт с бебето, значението на контакт кожа-до-кожа, демонстриране на основни пози на кърмене, условия за добро засукване, следене на сигналите за глад на бебето и начални маркери за проблеми с кърменето.

При желание на майката – обсъждане на вариантите за избор на помпа за кърма, помощни пособия и др., възможностите за кърмене при ранно връщане на работа или други ограничения.

Предоставяне на информация за хранене по време на кърмене, ограничения в употребата на тютюнопушене и алкохол, информация за употреба на лекарства по време на кърмене (ако вече са предписани или предстои промяна в лекарствената терапия след раждането).

Цени на консултациите:

Консултация преди раждането и консултации извън предплатен пакет: 40лв.
Вторични консултации в рамките на месеца на първата: 20лв

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: