Новини

 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече
 • 16.01.2020
  ПОЗИЦИЯ НА МБАЛ "НАДЕЖДА" ОТНОСНО ТИРАЖИРАНИ НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ
  Всички Повече

Свободнo място за АГ специализант

Вижте още »

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

ИНИЦИАТИВАТА "ДНИ НА ДОНОРСТВОТО" ДАРЯВА ШАНС ЗА ДЕТЕ

08.12.2019

Три дни, пълни с любов. И тази година изпращаме благотворителната инициатива „Дни на донорството“ с надежда, че в повече домове ще има детски смях. Стотици протегнаха ръка към двойките с репродуктивни проблеми, закупувайки коледна изненада от благотворителния базар на фондация „Майки за донорството“. Събраните средства са 7655.87лв.
100 двойки с репордуктивни проблеми днес получиха безплатни консултации от д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Стела Чапанова и д-р Теодора Тихомирова.
Инициативата „Дни на донорството“ дава шанс за дете на три двойки, които се нуждаят от ин витро процедура с донорска яйцеклетка. Печелившите са Мариана Тодорова, Бисерка Желева и Марияна Бурла ( изтеглена, след като стана ясно, че Милена Бъчварова не отговаря на критериите за участие в томболата ). Специалната награда за ин витро процедура с донорска яйцеклетка на фондация "Майки за донорството" е за Мрия Манчева. Мария подкрепя неотлъчно фондацията. А сега получава шанс за второ дете.
Имената на печелившите бяха изтеглени в присъствието на представители на фондация „Майки за донорството и на МБАЛ „Надежда“, като тегленето беше излъчено на живо в страницата на фондацията във Фейсбук.

Три семейства получиха възможност за безплатно раждане в болница „Надежда“ отново чрез публично изтегляне на печелившите имена. Тази година това са: Цветелина Тотухова, Силвия Божилова и Теодора Захариева.

Виктория Славчева, София Златкова и Славина Котова-Георгиева получатват от „Дни на донорството“ индивидуален курс за бъдещи родители, воден от акушерката Надежда Стаменова.

Един от подаръците, който ще остане безценен спомен за цял живот, е безплатното заснемане на раждане от Nmedia. Печелившите са Моника Петрова и Преслава Лилова.

Петима донори получават едногодишен пакет "Моят педиатър в болница "Надежда". Това са Силвия Стойчева, Биляна Костадинова, Бояна Рашкова, Цветелина Ценова и Анелия Огнянова. За донорите имаше и още много награди, сред които спа уикенди, козметика и други.

Тази година инициативата „Дни на донорството“ се превърна и в естествено продължение на националната кампания в подкрепа на донорството „Да! За живот“. Благотворителната инициатива получи подкрепата и на Изпълнителната агенция „Медицински надзор“.

Благодарим на донорите! Благодарим на семействата, които вече имат деца и дойдоха да вдъхнат кураж на двойките, които се нуждаят от донорсски репродуктивен материал. Благодарим на всички лекри, които се включиха в инициативата. Благодарим на БЧК и Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ за подкрепата! Благодарим на всеки един за протегнатата ръка в името на новия живот!

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: