Новини

 • 15.01.2021
  8 блиц интервюта с 8 специалисти за 8-ия рожден ден на болница "Надежда"
  Всички Повече
 • 14.01.2021
  Технически проблем с приложението Nadezhda Mobile
  Всички Повече
 • 13.01.2021
  8 ГОДИНИ МБАЛ "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 11.01.2021
  Свободно място за лекар, специализант по Акушерство и гинекология
  Всички Повече
 • 07.01.2021
  Проф. Иван Щерев: Лечението с химиотерапия е еднакво и у нас, и в чужбина
  Всички Повече

ИНИЦИАТИВАТА "ДНИ НА ДОНОРСТВОТО" ДАРЯВА ШАНС ЗА ДЕТЕ

08.12.2019

Три дни, пълни с любов. И тази година изпращаме благотворителната инициатива „Дни на донорството“ с надежда, че в повече домове ще има детски смях. Стотици протегнаха ръка към двойките с репродуктивни проблеми, закупувайки коледна изненада от благотворителния базар на фондация „Майки за донорството“. Събраните средства са 7655.87лв.
100 двойки с репордуктивни проблеми днес получиха безплатни консултации от д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Стела Чапанова и д-р Теодора Тихомирова.
Инициативата „Дни на донорството“ дава шанс за дете на три двойки, които се нуждаят от ин витро процедура с донорска яйцеклетка. Печелившите са Мариана Тодорова, Бисерка Желева и Марияна Бурла ( изтеглена, след като стана ясно, че Милена Бъчварова не отговаря на критериите за участие в томболата ). Специалната награда за ин витро процедура с донорска яйцеклетка на фондация "Майки за донорството" е за Мрия Манчева. Мария подкрепя неотлъчно фондацията. А сега получава шанс за второ дете.
Имената на печелившите бяха изтеглени в присъствието на представители на фондация „Майки за донорството и на МБАЛ „Надежда“, като тегленето беше излъчено на живо в страницата на фондацията във Фейсбук.

Три семейства получиха възможност за безплатно раждане в болница „Надежда“ отново чрез публично изтегляне на печелившите имена. Тази година това са: Цветелина Тотухова, Силвия Божилова и Теодора Захариева.

Виктория Славчева, София Златкова и Славина Котова-Георгиева получатват от „Дни на донорството“ индивидуален курс за бъдещи родители, воден от акушерката Надежда Стаменова.

Един от подаръците, който ще остане безценен спомен за цял живот, е безплатното заснемане на раждане от Nmedia. Печелившите са Моника Петрова и Преслава Лилова.

Петима донори получават едногодишен пакет "Моят педиатър в болница "Надежда". Това са Силвия Стойчева, Биляна Костадинова, Бояна Рашкова, Цветелина Ценова и Анелия Огнянова. За донорите имаше и още много награди, сред които спа уикенди, козметика и други.

Тази година инициативата „Дни на донорството“ се превърна и в естествено продължение на националната кампания в подкрепа на донорството „Да! За живот“. Благотворителната инициатива получи подкрепата и на Изпълнителната агенция „Медицински надзор“.

Благодарим на донорите! Благодарим на семействата, които вече имат деца и дойдоха да вдъхнат кураж на двойките, които се нуждаят от донорсски репродуктивен материал. Благодарим на всички лекри, които се включиха в инициативата. Благодарим на БЧК и Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ за подкрепата! Благодарим на всеки един за протегнатата ръка в името на новия живот!

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: