Новини

 • 08.12.2021
  Интервю на д-р Стела Чапанова, специалист по асистирана репродукция за в. Доктор.
  Всички Повече
 • 07.12.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 06.12.2021
  ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ В МЦ "НАДЕЖДА" В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 03.12.2021
  Празничен работен график на МБАЛ "Надежда" и Медицински център "Надежда" в Paradise Center
  Всички Повече
 • 02.12.2021
  ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Историята на Ирена
  Всички Повече

ГОЛЯМ НАУЧЕН ПРИНОС НА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИЯТ ЕКИП НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ ПО ВРЕМЕ НА НАЙ-ПРЕСТИЖНИЯ СВЕТОВЕН ФОРУМ ПО РЕПРОДУКТИВНА МЕДИЦИНА – ASRM 2021, БАЛТИМОР

28.10.2021

ГОЛЯМ НАУЧЕН ПРИНОС НА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИЯТ ЕКИП НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ ПО ВРЕМЕ НА НАЙ-ПРЕСТИЖНИЯ СВЕТОВЕН ФОРУМ ПО РЕПРОДУКТИВНА МЕДИЦИНА – ASRM 2021, БАЛТИМОР

Болница „Надежда“ получи поредно признание за специалистите от сектор Репродуктивна медицина и Научно-изследователската лаборатория. Общо шест изследователски разработки бяха приети и включени в научната програма на 77-ия годишен конгрес на Американското дружество по репродуктивна медицина, който се проведе в Балтимор, САЩ, от 17 до 20 октомври 2021 г.

Конгресът от години е най-влиятелното събитие за специалистите в тази област, на което се съобщават и обсъждат най-новите методи и стратегии в асистираната репродукция и лечението на безплодие като цяло.

Ежегодно към научния комитет на конгреса се подават десетки хиляди заявки за научни съобщения и доклади, от които само една малка част биват допуснати във финалната селекция. Екипът на болница „Надежда“ е единственият от Източна Европа, и един от малкото от Европа въобще, който е включен в научната програма, при това с такъв обем научни разработки, което е изключителен успех не само за лечебното заведение, но и за България.

Д-р Георги Стаменов, ръководител на сектор Репродуктивна медицина, и биолозите Димитър Първанов и Румяна Ганева от Научно-изследователската лаборатория представиха два доклада и четири постер-презентации по различни научни проблеми, свързани с диагностиката и лечението на проблемното забременяване.

Огромният положителен отзвук, който получиха специалистите българската болница от делегатите на конгреса, затвърждава желанието на екипа на „Надежда“ да продължава да полага сериозни усилия в научната работа и търсенето на все по-добри и успешни методи в помощ на пациентите с репродуктивни проблеми.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: