Новини

 • 18.09.2021
  Изследвайте регулярно хормоните, които показват състоянието на яйчниковия резерв.
  Всички Повече
 • 17.09.2021
  Честит празник на вярата, надеждата и любовта!
  Всички Повече
 • 14.09.2021
  АКТИВНА Е ФОРМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ПАКЕТ "ОЦЕНКА НА ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ" ЗА ЖЕНИ ОТ 28 ДО 39 ГОДИНИ
  Всички Повече
 • 13.09.2021
  КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“ НА БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“ СЪС СИЛНО ПОСЛАНИЕ ЗА ЖИВОТ!
  Всички Повече
 • 08.09.2021
  Стягане на тазовото дъно
  Всички Повече

Д-р Тихомир Тотев, акушер-гинеколог и онколог вече част от екипа на Надежда.

19.03.2019

В началото на м. март в направление Гинекология на МБАЛ "Надежда" започна работа д-р Тихомир Тотев, лекар с дългогодишен опит в сферата на Гинекологията и Онкогинекологията.

Екипът на болница "Надежда" му пожелава попътен вятър и много професионални успехи.

Час за консултация и преглед при д-р Тотев може да запишете през онлайн формата за записване на час или на Регистратура.

1. Д-р Тотев, как се чувствате вече като част от екипа на болница "Надежда"?

Щастлив съм, че имам възможността да съм част от екипа на МБАЛ “Надежда”. Стремя се да се адаптирам. Всяко начало е трудно. За мен това е ново предизвикателство и надежда за промяна.

2.Ще работите в направление Гинекология и в една нелека специалност - Онкогинекологията. Какво е предизвикателствата към специалистите, които професията носи в наши дни?

Онкологията е много интересна като наука и много трудна като практическа работа. В това отношение има много, което все още не съм постигнал. Най-тревожният факт е, че през последните десетилетия честотата на повечето онкологичните заболявания се е увеличил многократно. Около 2/3 от причините са фактори, свързани с храненето и тютюнопушенето и в глобален мащаб е трудно те да бъдат ограничени. За нашата страна основен проблем е липсата на ефективен организиран скрининг, а той е въпрос на държавна политика.

3.Работил сте във водещи лечебни заведения в страната. Разкажете ни повече за своя професионален опит?

Започнах работа като акушер-гинеколог в МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов” – Ловеч. След това бях специализант по онкология в Онкогинекологична клиника, МУ - Плевен и отново в Ловеч като началник АГО.

През 2010 г. започнах работа в УМБАЛ “Света Марина” – Плевен.

Имам признати специалности “Акушерство и гинекология” и “Онкология”. Защитих дисертационен труд “Лапароскопско лечение на тазовата ендометриоза” през 2016 г. и последователно бях асистент и главен асистент към МУ – Плевен. Имам 28 публикации, предимно в областта на лапароскопската хирургия и онкогинекологията.

4. Споменахте ендометриозата. Това е една от темите, за които говорим много този месец. Какво е основното, според вас, което трябва да знаят момичетата и жените за заболяването?

Ендометриозата е едно от най – честите и значими в социален аспект гинекологични заболявания. Около 10% от жените развиват различни форми на ендометриоза в репродуктивния период от живота си, а 1/3 от тях имат стерилитет. Качеството на живот е намалено поради хроничната тазова болка. Ранната диагноза и адекватното хирургично и медикаментозно лечение са ключови за добрата прогноза.

5.Какво извън професията Ви прави щастлив?

Щастлив съм, когато съм с моето семейство. Обичам да пътувам, а много рядко ми остава време за други две стари страсти – лов и риболов. Някога свирех, но сега само слушам музика – стремя се да не пропускам стойностните събития в класическата музика и рока.

6.Вашето пожелание към пациентите на болница "Надежда"? Вашата препоръка към тях?

На пациентите на болница “Надежда” пожелавам да бъдат отговорни към себе си, да се доверят на лекарите, в които вярват и да съхранят надеждата си.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: