Новини

 • 08.12.2021
  Интервю на д-р Стела Чапанова, специалист по асистирана репродукция за в. Доктор.
  Всички Повече
 • 07.12.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 06.12.2021
  ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ В МЦ "НАДЕЖДА" В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 03.12.2021
  Празничен работен график на МБАЛ "Надежда" и Медицински център "Надежда" в Paradise Center
  Всички Повече
 • 02.12.2021
  ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Историята на Ирена
  Всички Повече

Д-Р СТАМЕНОВ: НЕ УБИВАЙТЕ СВЕТУЛКИТЕ

02.01.2020

Честита Нова година на всички! Пожелавам ви светлина по пътя и много щастие, вървейки по него!

В една нова книга , която още не съм дописал (кога ли ще успея), героят пита Надеждата:
- “Какво си ти? “
- “Аз не съм път и посока, а светулката, която проблясва в непрогледния мрак. Аз само напомням, че има светлина след мрака!” .

Имам послание към вас в началото на десетилетието: НЕ ДОПУСКАЙТЕ СВЕТУЛКИТЕ ДА ЗАГАСНАТ!!! Нека ни показват, че има светлина, че има път! Моля ви, мили приятели!


Нямам Фейсбук, първо нямам време да пиша, второ, защото предпочитам да изразявам мнение и позиция с работата, която правим в “Надежда”. Делата са най–голямото мерило и достигат до сърцата на хората, по-бързо от думите. Няма да остана безсловесен, обаче, когато ми показаха какво става в социалната мрежа с “Майки за донорството” – лошо, нечестно, грубо. Не намерих сили да изчета цялата чернилка, която е изсипана върху тях, но ще споделя как се почувствах с една единствена и точна българска дума – ОМЕРЗЕН. Да, зави ми се свят и трябваше да изляза на открито. За пореден път нападат хора, които съзидават. Когато има паднало дърво на пътя, има хора, които се опитват да го преместят, други само гледат и мислят - какво гнило има тук. Трети се правят, че участват, без да правят нищо освен да симулират, а най – лошите са онези, които уж вдигат, но бутат дървото обратно към земята. Понякога това е просто от липса на координация – дано, Боже! Друг път обаче е от чиста злоба и завист – пази Боже!


Тези момичета работят денонощно, треперят за донорите, плачат с реципиентите и аз съм се чудил откъде тази енергия в тях? Обяснението е просто – енергията идва не от главата и мускулите, а от сърцето, на тях за това им се получава!
Спрете да говорите за пари и финанси, те са средство за помощ, а не цел на Вики и Мариела! Аз се гордея , че работя с тях!


На мои приятелки, които работят честно и съвестно за донорството, но знам, че сега са подведени, ще кажа: Момичета, спрете да се самоуищожавате! Да работим заедно! Винаги има начин да запретнем ръкави и да се опитаме да преместим дървото!


Г-н Митев, не съм чел книгата Ви, обещавам да го направя веднага щом малко утихнат нещата. Знам какво Ви е било и Ви благодаря за стореното дарение, това е голям и хубав жест. Не разбирам, обаче, защо използвате Фейсбук, а не говорите с „Майки за донорството“? Защо не дойдохте да говорите с нас? Защо търсите дарение от 2018-а сега? Кой или какво Ви провокира, манипулира, използва? Ако разберете, че сте поведен, нека забравим и продължим нататък!
Ако търсите популярност – грешен ход. Ако е това, ще кажа - Г-н Митев, вземете си парите обратно, те не са добро! Готов съм да ви ги върна, макар че жените, които са имали нужда от тях, вече са направили своите процедури и са бременни. Нашият екип ще поеме разходите, а Вие ги дарете за нещо друго и надявам се да имате удовлетворение и известност този път.

Публикувам и фактурите от тогава, не за Вас, а за моите подведени приятелки и за хората, които четат, за да стане ясно, че са заблудени за истинските Вики и Мариела!


Няма да отговарям на нападки и въпроси след това писмо, няма да нападам никого и да влизам в дискусии с търсачи на известност. Знаете ли защо? Защото от утре навивам ръкави и отивам да местя дървото с “Майки за донорството”! Нека по делата съдите за нас!

ПРИЯТЕЛИ, НЕ УБИВАЙТЕ СВЕТУЛКИТЕ, без тях е много тъмно! Когато видиш светулка да опита да загаси друга светулка, от това боли сърце, много, много силно!
Сега се усмихнете, продължете нататък и кажете “АМИН”.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: