Новини

 • 14.03.2018
  Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна
  Всички Повече
 • 14.03.2018
  Бебетата на "Надежда"
  Всички Повече
 • 13.03.2018
  Най-много бебета ин витро в България за 2017 г. са родени благодарение на екипа на ин витро център „Надежда“
  Всички Повече
 • 09.03.2018
  Предай нататък! Кампанията ни "За буквите и мечтите" продължава
  Всички Повече
 • 08.03.2018
  Д-р Чачева и д-р Михова в предаването "Радиоприемница" на БНР
  Всички Повече

Консултация с диетолог в болница Надежда

Всяка сряда от 14:00 до 19:30 ч.в МБАЛ "Надежда" ще консултира проф. д-р Стефка Петрова - един от водещите специалисти по Хранене и диететика. Проф. д-р Стефка Петрова ще е на разположение на пациенти от различни възрастови групи – деца и възрастни, по всички здравни проблеми, които могат да бъдат повлияни от подобряване на храненето, елиминиране на хранителните дефицити и подходящо намаляване или увеличаване на телесното тегло.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Д-р Ангел Радев пред Zdrave.to: Мит е, че разширените вени се лекуват само с операция

20.11.2017

В България навлезе иновативен американски метод за лечение на разширени вени
Д-р Ангел Радев: Мит е, че разширените вени се лекуват само с операция

автор: Яна Бояджиева

източник: Zdrave.to

Отскоро в България навлезе и иновативен американски лечебен метод, известен като механо-химична аблация на вени, каза в интервю за в. “Доктор” д-р Ангел Радев - специалист по ангиология, част от екипа на МБАЛ “Надежда”, където е създал сектор по ангиология и миниинвазивно лечение на разширени вени. Работил е в отделението по съдова хирургия и ангиология на Националната кардиологична болница, в болница “Токуда” и “Сити клиник“. Основен акцент в работата на д-р Радев е миниинвазивното лечение на разширени вени, съдовата диагностика, профилактиката и лечението на артериалните и венозните заболявания, както и скринингът и профилактиката на атеросклерозата. Специализирал е в САЩ и Германия в областта на съвременното лечение на венозните заболявания.

- Д-р Радев, да започнем с това - висока ли е честотата на болестта разширени вени?
- Разширените вени са едно от най-разпространените заболявания в индустриално развитите страни на Европа и Северна Америка, а това ги нарежда до социално-значими заболявания, като артериална хипертония и захарен диабет. По статистически данни около 30% от човешката популация в световен мащаб страда в една или друга степен от разширени вени. За България статистиката сочи, че между 30-40% от жените и около 20% от мъжете имат някаква форма на хронична венозна болест. Въпреки това заболяването неправилно остава встрани от вниманието както на самите пациенти, така и на медицинските специалисти. Решение на проблема се търси едва в напредналите стадии на болестта, когато качеството на живот на страдащия е силно влошено. През последните години поради бурното развитие на високите технологии, промяната в работния режим и стила на живот на много хора, честотата на венозните заболявания расте, като прогнозите са, че в бъдеще тази тенденция трудно ще се промени.

- Казвате, че това заболяване се неглижира и от пациентите, и от медицинските специалисти. В тази връзка, какво не знаят хората за него?
- Всъщност, разширените вени са колкото широкоизвестен и разпространен, толкова и непознат и обгърнат в митове и заблуди проблем. Основната заблуда сред хората е, че разширените вени се лекуват предимно оперативно, което е и причината много пациенти да се страхуват да решат проблема си. Истината е, че модерните клиники по света от години лекуват разширените вени най-вече неоперативно. За щастие, вече и в България много успешно прилагаме съвременните технологии при лечението на хроничната венозна болест. За съжаление, все още са малко местата в страната ни, на които пациентите могат да получат наистина качествено лечение по най-съвременните световни стандарти.

Вижте цялото интервю на д-р Радев на Zdrave.to

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: