Новини

 • 18.02.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" УДЪЛЖАВА СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА СПЕЦИАЛИЗАНТИ ПО АГ И АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ...
  Всички Повече
 • 24.01.2020
  Ограничения в работата на "МБАЛ"Надежда" по повод обявената грипна епидемия за територита на София-град от 27. ...
  Всички Повече
 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече

Свободнo място за специализант по АГ и специализант по Анестезиология

Вижте още »

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Четири бебета с много рядко срещани заболявания спасени, благодарение на съвместна работа между неонатолози и фетални морфолози в МБАЛ „Надежда“

23.10.2019

Четири бебета с много рядко срещани заболявания са спасени, благодарение на перфектната съвместна работа между неонатолози и фетални морфолози в МБАЛ „Надежда“. Примерите са от последните няколко години. Те бяха представени от неонатолозите на болницата по време на VII Национална конференция по неонатология в Бургас.

В единия от случаите още по време но бременността е установена прекъсната аортна дъга на плода. Благодарение на пренаталната диагноза, екипът на отделението по Неонатология веднага след ражадането консултира бебето с детски кардиолог и започва своевременно лечение. Последва операция в Националната кардиологична болница, след което детето е изписано в добро общо състояние.

Спасени са и три други деца с изключително рядкото заболяване вроден хилоторакс. То се среща веднъж на 8600 – 10 000 раждания, а смъртността варира от 20 до 60 %. И в трите случая е приложена интраутеринна манипулация от специалистите по фетална морфология в болница „Надежда“. След раждането лечението е било продължително, изискващо много точно прецизиране на медикаментозната и хирургична терапия. Благодарение на точната диагноза, поставена още по време на бременността, лечението е започнато навреме и трите новородени са изписани клинично здрави.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: