Новини

 • 05.05.2021
  bTV Репортерите: "Спасените" - история за вярата и надеждата!
  Всички Повече
 • 27.04.2021
  Пубертет
  Всички Повече
 • 24.04.2021
  ЗА РАЖДАНЕТО НА БЛИЗНАЧКИТЕ ТЕОДОРА И МИХАЕЛА
  Всички Повече
 • 23.04.2021
  ГРАФИК ЗА РАБОТА ПРЕЗ МАЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В ПЕРИОДА 30 АПРИЛ – 9 МАЙ 2021
  Всички Повече
 • 22.04.2021
  ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЧУВСТВИТЕЛНИ КЪМ МОМЕНТИТЕ, КОИТО НИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ НЕ СМЕ ЩАСТЛИВИ
  Всички Повече

Честито Благовещение. Историята на Диана за сбъдната мечта за дете въпреки ендометриозата.

25.03.2019

Казвам се Диана.
Моят първи сблъсък с ендометриозата беше когато бях на 25 години.

Една сутрин се събудих с много силни болки в областта на корема. Не можех да стана от леглото и след консултация с лекар се наложи операция по спешност. Оказа се , че имам две големи кисти и множество кистозни огнища в областта на коремната кухина. Освен яйчниците, бяха засегнати пикочния ми мехур и червата. Тогава не си давах сметка за симптомите, които ме съпровождаха по време на месечния ми цикъл, а именно силните болки, обилното и продължително кървене, както и дискомфорта по време на полов акт.

Така се запознах с ендометриозата. Борбата, която водехме с нея мина през доста етапи: спиране на цикъл, опити за забременяване (неуспешни), отново операция,тъй като тя се появяваше отново и отново,пак спиране на цикъла, инвитро процедура (неуспешна) и така минах през 3 коремни операции, 2 пъти спиране на цикъла с хормонални инжекции и редица отрицателни тестове за бременност.

Този омагьосан кръг продължи докато не попаднах на правилния лекар и неговия екип, и след последвалата поредна тежка операция и хормоналното лечение със спиране на менструалния ми цикъл за известно време, тойq както обичам да казвам, спаси живота ми на два пъти. Веднъж на операционната маса ( в чисто физически аспект) и веднъж, когато с негова помощ прегърнах детето си ( в чисто психически аспект).

Последното ми замразено ембрионче се оказа моя герой и на този етап, след 9 години борба, успя да пребори ендометриозата засега. Казвам засега, защото тази моя спътница през последните години винаги може да се завърне. А моят герой е на 2 години и 7 месеца и се казва Магдалена!

Безкрайно съм благодарна на лекаря и екипа му, които ми протегнаха ръка, на съпруга ми и прекрасното ми семейство за подкрепата и на Магдалена, че ме избра за своя майка!
Пожелавам на всички дами да се срещнат със своя герой, победил ендометриозата, със своята Маги.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: