Новини

 • 29.07.2021
  Проф. Кълвачев участва в кампанията на МОН за повишаване на информираността относно ваксините срещу SARS-COV-2
  Всички Повече
 • 24.07.2021
  РАЖДАНЕТО НА БЛИЗНАЧКИТЕ КАТЕРИНА И МАРТИНА
  Всички Повече
 • 23.07.2021
  АКО ЕДИН КОНТРАЦЕПТИВ ДЕЙСТВА ПРИ ВАША ПРИЯТЕЛКА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ ДЕЙСТВА НАДЕЖДНО И ПРИ ВАС
  Всички Повече
 • 20.07.2021
  КАЧЕСТВЕНАТА И ПРАВИЛНА КОНТРАЦЕПЦИЯ Е ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖЕНАТА
  Всички Повече
 • 16.07.2021
  ВАГИНАЛНАТА КАНДИДОЗА ОБИЧА ЛЯТОТО
  Всички Повече

Честито Благовещение. Историята на Диана за сбъдната мечта за дете въпреки ендометриозата.

25.03.2019

Казвам се Диана.
Моят първи сблъсък с ендометриозата беше когато бях на 25 години.

Една сутрин се събудих с много силни болки в областта на корема. Не можех да стана от леглото и след консултация с лекар се наложи операция по спешност. Оказа се , че имам две големи кисти и множество кистозни огнища в областта на коремната кухина. Освен яйчниците, бяха засегнати пикочния ми мехур и червата. Тогава не си давах сметка за симптомите, които ме съпровождаха по време на месечния ми цикъл, а именно силните болки, обилното и продължително кървене, както и дискомфорта по време на полов акт.

Така се запознах с ендометриозата. Борбата, която водехме с нея мина през доста етапи: спиране на цикъл, опити за забременяване (неуспешни), отново операция,тъй като тя се появяваше отново и отново,пак спиране на цикъла, инвитро процедура (неуспешна) и така минах през 3 коремни операции, 2 пъти спиране на цикъла с хормонални инжекции и редица отрицателни тестове за бременност.

Този омагьосан кръг продължи докато не попаднах на правилния лекар и неговия екип, и след последвалата поредна тежка операция и хормоналното лечение със спиране на менструалния ми цикъл за известно време, тойq както обичам да казвам, спаси живота ми на два пъти. Веднъж на операционната маса ( в чисто физически аспект) и веднъж, когато с негова помощ прегърнах детето си ( в чисто психически аспект).

Последното ми замразено ембрионче се оказа моя герой и на този етап, след 9 години борба, успя да пребори ендометриозата засега. Казвам засега, защото тази моя спътница през последните години винаги може да се завърне. А моят герой е на 2 години и 7 месеца и се казва Магдалена!

Безкрайно съм благодарна на лекаря и екипа му, които ми протегнаха ръка, на съпруга ми и прекрасното ми семейство за подкрепата и на Магдалена, че ме избра за своя майка!
Пожелавам на всички дами да се срещнат със своя герой, победил ендометриозата, със своята Маги.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: