Новини

 • 20.09.2019
  Питай Надежда, еп. 35 НЕОНАТОЛОГИЯ - част II
  Всички Повече
 • 19.09.2019
  "Надежда пътува" отново във Видин в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми
  Всички Повече
 • 18.09.2019
  МИОМА И РЕПРОДУКТИВНА ХИРУРГИЯ (видео)
  Всички Повече
 • 16.09.2019
  Д-Р АНДРЕАС ТУРКОВ: МНОГО ЖЕНИ ИСКАТ ДЕТЕ В ТВЪРДЕ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ, НО ВСЕ ОЩЕ ПРИРОДАТА Е ГОСПОДАР НА ВСИЧ ...
  Всички Повече
 • 14.09.2019
  10 УСПЕШНИ ОПЕРАЦИИ НА ЖИВО ЗА ПО-МАЛКО ОТ 24 ЧАСА В БОЛНИЦА „НАДЕЖДА“
  Всички Повече

Свободнo място за АГ специализант

Вижте още »

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

За донорството - с любов

За да бъдеш донор, трябва да имаш сърце, в което да побереш болката и мечтите на хората, жадуващи свое дете. А протегнатата ръка ражда Живот – изстрадан и дълго очакван.

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Честито Благовещение. Историята на Диана за сбъдната мечта за дете въпреки ендометриозата.

25.03.2019

Казвам се Диана.
Моят първи сблъсък с ендометриозата беше когато бях на 25 години.

Една сутрин се събудих с много силни болки в областта на корема. Не можех да стана от леглото и след консултация с лекар се наложи операция по спешност. Оказа се , че имам две големи кисти и множество кистозни огнища в областта на коремната кухина. Освен яйчниците, бяха засегнати пикочния ми мехур и червата. Тогава не си давах сметка за симптомите, които ме съпровождаха по време на месечния ми цикъл, а именно силните болки, обилното и продължително кървене, както и дискомфорта по време на полов акт.

Така се запознах с ендометриозата. Борбата, която водехме с нея мина през доста етапи: спиране на цикъл, опити за забременяване (неуспешни), отново операция,тъй като тя се появяваше отново и отново,пак спиране на цикъла, инвитро процедура (неуспешна) и така минах през 3 коремни операции, 2 пъти спиране на цикъла с хормонални инжекции и редица отрицателни тестове за бременност.

Този омагьосан кръг продължи докато не попаднах на правилния лекар и неговия екип, и след последвалата поредна тежка операция и хормоналното лечение със спиране на менструалния ми цикъл за известно време, тойq както обичам да казвам, спаси живота ми на два пъти. Веднъж на операционната маса ( в чисто физически аспект) и веднъж, когато с негова помощ прегърнах детето си ( в чисто психически аспект).

Последното ми замразено ембрионче се оказа моя герой и на този етап, след 9 години борба, успя да пребори ендометриозата засега. Казвам засега, защото тази моя спътница през последните години винаги може да се завърне. А моят герой е на 2 години и 7 месеца и се казва Магдалена!

Безкрайно съм благодарна на лекаря и екипа му, които ми протегнаха ръка, на съпруга ми и прекрасното ми семейство за подкрепата и на Магдалена, че ме избра за своя майка!
Пожелавам на всички дами да се срещнат със своя герой, победил ендометриозата, със своята Маги.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: