Новини

 • 24.02.2020
  #ЕндоКакво през #ЕндоМарт
  Всички Повече
 • 18.02.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" УДЪЛЖАВА СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА СПЕЦИАЛИЗАНТИ ПО АГ И АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ...
  Всички Повече
 • 24.01.2020
  Ограничения в работата на "МБАЛ"Надежда" по повод обявената грипна епидемия за територита на София-град от 27. ...
  Всички Повече
 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече

Свободнo място за специализант по АГ и специализант по Анестезиология

Вижте още »

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"

21.01.2020

Емоцианолани срещи между майки и техните акушерки, писма, които разтопяват сърцата, традиционен ритуал, специална изложба и поздравления от вицепремиер и заместник-министър. Така беше отбелязан Денят на родилната помощ в МБАЛ „Надежда“.

Празникът започна с водосвет и традиционното измиване на ръцете на лекари и акушерки. Тази година участие в ритуала взеха д-р Кристина Чачева, ръководител на звеното по пренатална диагностика, д-р Нели Димова, в чиито дежурства през миналата година са родени най-много бебета и д-р Детелина Стоичкова – ръководител на Отделението по неонатология в болница „Надежда“. Две млади майки поляха със светена вода техните ръце и ръцете на акушерката с най-дълъг стаж в болницата Вартухи Гарабедян и на едан от младите акушерки в екипа – Миглена Ангелова.

Празникът беше особено вълнуващ за целия еип на болницата, но най-вече за акушерките. Над 100 писма от цяла България с лични послания на благодарност изпратиха наши пациенти. А две от писмата бяха прочетени по време на събитието и буквално предизвика буря от емоции.

Екипът на болница „Надежда“ беше поздравен от вицепремиера по демографската политика Марияна Николова и от Жени Начева - зам.-министър на здравеопазването. „Благодаря, че помагате на хиляди български семейства да сбъднат мечтата си да имат дете. Вие имате изключително отговорната мисия да дарявате живот и да го опазвате.“, каза в обръщението си вицепремиерът Марияна Николова. Заместник-министър Жени Начева също изрази уважение към труда на лекари и акушерки: „Респект към труда, който полагате в тази изключително благородна мисия да дарявате живот, да помагате за раждането на нов живот и да се грижите за бъдещето поколение.“

В болница „Надежда“ днес беше открита специална изложба на новородени бебета, заснети в първите дни от живота им. Автор на невероятните кадри е фотографката Калина Георгиева. Моделите за нейната фотосесия бяха избрани на чрез томбола по време на нашите „Училища за бъдещи родители“, водени от акушерката Надежда Стаменова.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: