Новини

 • 08.12.2021
  Интервю на д-р Стела Чапанова, специалист по асистирана репродукция за в. Доктор.
  Всички Повече
 • 07.12.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 06.12.2021
  ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ В МЦ "НАДЕЖДА" В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 03.12.2021
  Празничен работен график на МБАЛ "Надежда" и Медицински център "Надежда" в Paradise Center
  Всички Повече
 • 02.12.2021
  ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Историята на Ирена
  Всички Повече

БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"

21.01.2020

Емоцианолани срещи между майки и техните акушерки, писма, които разтопяват сърцата, традиционен ритуал, специална изложба и поздравления от вицепремиер и заместник-министър. Така беше отбелязан Денят на родилната помощ в МБАЛ „Надежда“.

Празникът започна с водосвет и традиционното измиване на ръцете на лекари и акушерки. Тази година участие в ритуала взеха д-р Кристина Чачева, ръководител на звеното по пренатална диагностика, д-р Нели Димова, в чиито дежурства през миналата година са родени най-много бебета и д-р Детелина Стоичкова – ръководител на Отделението по неонатология в болница „Надежда“. Две млади майки поляха със светена вода техните ръце и ръцете на акушерката с най-дълъг стаж в болницата Вартухи Гарабедян и на едан от младите акушерки в екипа – Миглена Ангелова.

Празникът беше особено вълнуващ за целия еип на болницата, но най-вече за акушерките. Над 100 писма от цяла България с лични послания на благодарност изпратиха наши пациенти. А две от писмата бяха прочетени по време на събитието и буквално предизвика буря от емоции.

Екипът на болница „Надежда“ беше поздравен от вицепремиера по демографската политика Марияна Николова и от Жени Начева - зам.-министър на здравеопазването. „Благодаря, че помагате на хиляди български семейства да сбъднат мечтата си да имат дете. Вие имате изключително отговорната мисия да дарявате живот и да го опазвате.“, каза в обръщението си вицепремиерът Марияна Николова. Заместник-министър Жени Начева също изрази уважение към труда на лекари и акушерки: „Респект към труда, който полагате в тази изключително благородна мисия да дарявате живот, да помагате за раждането на нов живот и да се грижите за бъдещето поколение.“

В болница „Надежда“ днес беше открита специална изложба на новородени бебета, заснети в първите дни от живота им. Автор на невероятните кадри е фотографката Калина Георгиева. Моделите за нейната фотосесия бяха избрани на чрез томбола по време на нашите „Училища за бъдещи родители“, водени от акушерката Надежда Стаменова.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: