Новини

 • 15.01.2021
  8 блиц интервюта с 8 специалисти за 8-ия рожден ден на болница "Надежда"
  Всички Повече
 • 14.01.2021
  Технически проблем с приложението Nadezhda Mobile
  Всички Повече
 • 13.01.2021
  8 ГОДИНИ МБАЛ "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 11.01.2021
  Свободно място за лекар, специализант по Акушерство и гинекология
  Всички Повече
 • 07.01.2021
  Проф. Иван Щерев: Лечението с химиотерапия е еднакво и у нас, и в чужбина
  Всички Повече

АНЕТА ТОДОРОВА – МОМИЧЕТО, КОЕТО ДЪРЖИ ЖИВОТА СИ В РЪЦЕ

14.10.2020

АНЕТА ТОДОРОВА – МОМИЧЕТО, КОЕТО ДЪРЖИ ЖИВОТА СИ В РЪЦЕ

"Моята истинска борба в живота започна след поставяне на диагнозата "рак на гърдата". Открих сама малката бучка и веднага направих консултация с хирург... и може би това беше първата крачка към оцеляването – навременното диагностициране."

Така започва историята на Анета Тодорова – момичето, което за втори път е посланик на надеждата и подкрепя нашата кампания "Запази надежда". Ани е от хората, които запомняш завинаги, когато ги срещнеш в живота си – заради винаги усмихнатите ѝ очи, които не помръкваха, дори и в най-тежките моменти от борбата ѝ с рака.

"В деня, в който ми съобщиха, че ще има химио- и лъчетерапия, започнаха да ме заливат мислите за бъдещето, за живота, в който се бях вкопчила, решена да не се дам на отчаянието. След операцията хирургът ме насочи към процедура за замразяване на яйцеклетки и последваща химиотерапия. Направих го, съхраних частици надежда и преминах през лечението. ", разказва тя.

В трудния път, който извървява, най-голямата ѝ подкрепа е нейният приятел, вече и съпруг. Предложението му за брак идва неочаквано в кафенето на болницата, докато чакат за една от вливките на Ани. "Изведнъж, без да очаквам, Той просто ме попита дали искам да стана негова съпруга... това беше най-истинското и непринудено предложение.... истинската любов – в болест и здраве да останеш с човека до теб и да му бъдеш опора.

Призивът на Ани днес е болестта да не се възприема като наказание, а като послание! "НИЕ САМИ СМЕ ОТГОВОРНИ ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ! РАННОТО ОТКРИВАНЕ НА РАКА НА ГЪРДАТА Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ! ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!"

ЗАПАЗИ НАДЕЖДА!

Кампанията "Запази надежда" се осъществява с подкрепата на „CSMS” и „Новартис България”.

Повече информация на официалния уеб сайт на кампанията ТУК.

Фотограф: Диляна Флорентин

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: