Новини

 • 22.02.2021
  СТО БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДА ЗА ЖЕНИ СЪС СЪМНЕНИЕ ЗА ЕНДОМЕТРИОЗА ОТ 01 МАРТ 2021 г. В БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 21.02.2021
  Становище на МБАЛ „Надежда“ за ваксинирането на пациенти, планиращи бременност
  Всички Повече
 • 21.02.2021
  Становище на МБАЛ „Надежда” относно ваксинирането на бременни
  Всички Повече
 • 08.02.2021
  Детски консултации в Медицински център "Надежда" в Paradise Center
  Всички Повече
 • 21.01.2021
  Честит професионален празник на всички акушерки и акушер-гинеколози
  Всички Повече

Честит професионален празник на всички акушерки и акушер-гинеколози

21.01.2021

На 21 януари, Бабинден по стар стил, почитаме хората, които първи посрещат на света новия живот. В миналото това са били бабите – най-опитните жени, които помагали при раждането. В наши дни героите на празника са други, но традицията да изкажем своята признателност към хората, които са най-близо до раждащата жена и нейното бебе, остава.

В болница „Надежда” и тази година спазихме обичая да „измием“ ръцете на лекарите и акушерките, на които е поверена грижата за родилките и техните бебета. Тази задача пое Полина, една от нашите майки, родила броени дни преди това в болница „Надежда“ своята първа рожба Илина. Полина ритуално изми ръцете на нашите колеги д-р Нели Димова, акушер-гинеколог от отделението по Акушерство и гинекология, д-р Детелина Стоичкова, ръководител на отделението по Неонатология, и ак. Анжела Джаркина, старша акушерка от Родилна зала. Д-р Димова по традиция изтръска ръцете си с наричането колкото са капките, толкова да са и бебетата, родени в „Надежда“, а на Полина и дъщеричката ѝ пожела здраве и много щастливи мигове заедно.

Честит професионален празник, скъпи колеги акушер-гинеколози и акушерки. Бъдете здрави, щастливи и нека любовта към професията пребъде в сърцата ви, за да се ражда и да крепне новият живот във вашите ръце. Благодарим ви за всеотдайността и професионализма.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: