Новини

 • 05.05.2021
  bTV Репортерите: "Спасените" - история за вярата и надеждата!
  Всички Повече
 • 27.04.2021
  Пубертет
  Всички Повече
 • 24.04.2021
  ЗА РАЖДАНЕТО НА БЛИЗНАЧКИТЕ ТЕОДОРА И МИХАЕЛА
  Всички Повече
 • 23.04.2021
  ГРАФИК ЗА РАБОТА ПРЕЗ МАЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В ПЕРИОДА 30 АПРИЛ – 9 МАЙ 2021
  Всички Повече
 • 22.04.2021
  ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЧУВСТВИТЕЛНИ КЪМ МОМЕНТИТЕ, КОИТО НИ ПОКАЗВАТ, ЧЕ НЕ СМЕ ЩАСТЛИВИ
  Всички Повече

Честит професионален празник на всички акушерки и акушер-гинеколози

21.01.2021

На 21 януари, Бабинден по стар стил, почитаме хората, които първи посрещат на света новия живот. В миналото това са били бабите – най-опитните жени, които помагали при раждането. В наши дни героите на празника са други, но традицията да изкажем своята признателност към хората, които са най-близо до раждащата жена и нейното бебе, остава.

В болница „Надежда” и тази година спазихме обичая да „измием“ ръцете на лекарите и акушерките, на които е поверена грижата за родилките и техните бебета. Тази задача пое Полина, една от нашите майки, родила броени дни преди това в болница „Надежда“ своята първа рожба Илина. Полина ритуално изми ръцете на нашите колеги д-р Нели Димова, акушер-гинеколог от отделението по Акушерство и гинекология, д-р Детелина Стоичкова, ръководител на отделението по Неонатология, и ак. Анжела Джаркина, старша акушерка от Родилна зала. Д-р Димова по традиция изтръска ръцете си с наричането колкото са капките, толкова да са и бебетата, родени в „Надежда“, а на Полина и дъщеричката ѝ пожела здраве и много щастливи мигове заедно.

Честит професионален празник, скъпи колеги акушер-гинеколози и акушерки. Бъдете здрави, щастливи и нека любовта към професията пребъде в сърцата ви, за да се ражда и да крепне новият живот във вашите ръце. Благодарим ви за всеотдайността и професионализма.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: