Новини

 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече
 • 16.01.2020
  ПОЗИЦИЯ НА МБАЛ "НАДЕЖДА" ОТНОСНО ТИРАЖИРАНИ НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ
  Всички Повече
 • 14.01.2020
  СЕДМИЯТ РОЖДЕН ДЕН НА БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Андрологичната лаборатория в МБАЛ „Надежда” се намира на партерния етаж на болницата (в дясното крило от Централния вход, кабинет 009).

Тя е снабдена с най-съвременно оборудване и разполага с последно поколение инкубатори NewBrunswick, създаващи оптимални условия за култивирането на сперматозоидите.

Ламинарните боксове са с вертикален поток на въздуха и затоплящ плот, осигуряващи стерилността и благоприятната температура за работа с чувствителните клетки. Лабораторията разполага със система за филтриране и пречистване на въздуха “Coda air “, като помещенията са с ограничен достъп.
Налична е система CASA за компютърна оценка и анализ на сперматозоидите.

Специално внимание е отделено на пациентите с инфекциозни заболявания. В лабораторията има обособено отделно помещение за извършване на процедури по анализ, обработка, замразяване и размразяване. Така се гарантира сигурността на всички пациентски проби.

Лабораторията притежава центрофуги с летящи ротори, осигуряващи мека и щадяща обработка на сперматозоидите.

Криоконсервирането на гаметите дава възможност за дълготрайното им съхранение в специализирана криобанка, като се запазва тяхната жизнеспособност за следващи опити.

Отделяне на биологичен материал:
Разполагаме с 2 стаи за отделяне на биологичен материал, гарантиращи комфорта и спокойствието на пациента.

Екипът
Екипът е млад, динамичен, иновативен и отдаден на работата си.
Ежегодно всеки специалист от Андрологична лаборатория повишава квалификацията и знанията си в областта на асистираната репродукция,посещавайки международни конгреси и курсове в цял свят.
Това позволява да се въвеждат непрекъснато новости, които да се прилагат в практиката.
Преценката за работата на всеки конкретен случай е колективна и различна, което позволява подходът към всеки пациент да бъде индивидуален.

Работно време на Андрологична лаборатория:

За въпроси, коментар на резултати, записване на часове за спермограми и замразяване на генетичен материал заповядайте от 12:00 до 18:00 ч. кабинет №009 - Андрологична лаборатория.

ВАЖНО: До 12:00 ч. Андрологична лаборатория обслужва пациенти в АРТ-процедури. (ин витро или инсеминации).

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница:

Още полезна информация

АРТ и мъжки фактор
TESE, Capacitation, центрофугиране в плътностен градиент, Swim up,магнитно клетъчно сепариране, комбиниране на всички методи за селектиране...

Вижте повече »

Видове изследвания при мъжа
Изследването на спермограма обикновено е първото изследване, за да се установи дали причината за инфертилитет в двойката е при мъжа...

Вижте повече »

Всичко за спермограмата
След анализ на резултатите, лекуващият лекар и специалистите от лаборатория решават дали може да настъпи бременност...

Вижте повече »

Още за мъжкият фактор
Мъжкият фактор е причина за инферлитет в 30 - 50 % от случаите, когато очакваното забременяване не се случва, затова методите за оценка...

Вижте повече »