Новини

 • 21.04.2018
  Обещаващ старт на двудневния курс "Доплерова сонография по време на бременността" в НАДЕЖДА
  Всички Повече
 • 19.04.2018
  Програма за продължаващо обучение на млади специалисти в "Надежда"
  Всички Повече
 • 11.04.2018
  Проф. д-р Златко Кълвачев: "Значителна част от „неясните“ причини за безплодие е свързана с вируси"
  Всички Повече
 • 10.04.2018
  Визитка на Надежда: Д-р Анелия Рачева, Административен директор на болница "Надежда"
  Всички Повече
 • 05.04.2018
  МБАЛ "Надежда" представя: Поли и Мартина
  Всички Повече

Утре!

Вярвайте в утрешния ден, защото най-хубавото предстои.

Видео:NMedia

Вижте още »

Винаги до вас!

Видео: NMedia

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Смиляна Димитрова

Открито писмо до всички, които по една или друга причина смятат, че бебетата, заченати Ин витро са различни.

Да! Различни са! Моето дете е различно! То е специално! Тези, които са виждали дъщеря ми, знаят, че е специална! Тя е винаги усмихната. Тя е щастлива. Тя е лъчезарна. Тя е любознателна. Тя е енергична. Тя е здрава. Тя е красива. Тя обича да общува дори с непознати. Тя обича да се гушка. Да говори. Да се премята и да смуче палеца на десния си крак. А е все още само на 6 месеца. И как няма да е щастлива? Тя е толкова обичана! Не само от мама и тати, но и от всички роднини и приятели, които дълги години я очакваха. Тя донесе неописуемо щастие и напълни сърцата ни с безусловна любов. Няма как да не е щастлива, няма как да не е специална. И нека това я прави различна. Нека! Сигурна съм, че нямаше да я обичам по-малко, ако бях забременяла естествено. Но съм сигурна и в друго. Годините, изпълнени с очакване, трудности, надежда, борба, сълзи и трепети ме промениха.

Годините, през които разбрах колко ме поддържат близките и приятелите ми. Годините, през които срещнах нови приятели – сестри и братя по битка. Годините, в които разбрах, че има лекари, посветили живота си да помагат за постигането на чудо. Срещнах доктори, които ми показаха, че да отидеш на лекар не е нещо лошо, а напротив! (Благодаря, д-р Персенска, д-р Стаменов и д-р Шефкетова!). Срещнах акушерки, които се държаха с мен като с приятел, на когото помагат, а не като с поредния пациент! (Благодаря на екипа на ЦРЗ„Надежда”!). Прекарах часове в четене на интересни книги, чакайки ред в една клиника, която прилича повече на дом, отколкото на болнично заведение. Наслаждавах се на своята бременност и цъфтях от щастие цели 9 месеца.(Благодаря, д-р Сигридов!). Запознах се с хора, страдащи, но силни, изпълнени с надежда и желание да станат родители. Хора, които убедена съм, също като мен, дори за миг няма да забравят колко ценна е детската усмивка.Сега, когато се обърна назад, си спомням за тези години като период, през който пътят ми се пресече с този на Хора с големи сърца, непримирими и борещи се за щастие – своето и това на другите. Време, в което срещнах съдби, които ме разплакаха, но и Сила и Вяра, че Животът е красив и има Надежда за Любов и Щастие. Време, в което израснах и станах по-силна. Всичко това със сигурност ме направи по-добър родител!

Не, не съжалявам, че ми се случи всичко това! Не, не крия, че детето ми е заченато Ин витро! Да, то е специално и различно! То е съвършено! Благодаря на всички, които са част от тази история!

От щастливата майка на София Димитрова

Смиляна Димитрова, Пловдив

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: