Новини

 • 19.05.2018
  Успешен старт на Програмата за продължаващо обучение за млади специалисти в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Празник на детето - ПРОДЪЛЖЕНИЕТО в Надежда на 3 юни 2018
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Видео: See & Treat: The New Trends in Office Hysteroscopy - двудневен уъркшоп с проф. Бетоки и проф. Хаимович
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  От 1 юни в "Надежда" ще има възможност за консултации при медицински онколог или хирург с направление от личн ...
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  Училище „Бременност и раждане без страх“ на CredoWeb и МБАЛ Надежда в рамките на изложението "БУЛМЕДИКА БУЛДЕН ...
  Всички Повече

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Нина Костова

Казвам се Нина Костова, от София, 36 год. Попаднах в клиниката преди няколко години, по препоръка на моя приятелка, пациент. Още от вратата много си харесах доктора и си казах, че ако той не може да ни помогне, няма кой друг.Започнахме с някои изследвания, докато се оказа, че най-подходяшия за нас метод е ИКСИ. Заченах от 1 опит, с 3 ембриончета. По препоръка на д-р Стаменов направихме редукция, всичко вървеше добре, докато в 21 г.с. не започнаха да изтичат водите на едното момиченце. На 9.09.08 родих 2 си момиченца само в 25 г.с. За съжаление не ни бе писано да станем родители на тези малки същества. Борбата беше дълга, мъчителна, но уви с лош край.Само след една седмица се видях с д-р Стаменов и екипа, празнуваха на Св. Мина своя празник и правиха курбан за здраве. Бях сигурна, че искам да продължа борбата и че няма да се откажа. Последваха 2 неуспешни опита. И така, аз продължавах да се боря, д-р Стаменов продължаваше да ми вдъхва надежда и да ме уверява, че ще стане.Е, за наша най-голяма радост стана, 2 дни след рождения си ден видях положителния тест и забременях с близнаци от 4 опит ИКСИ. (тук от 2 ембриона се захванаха 4 и отново за съжаление се наложи редукция). Този път много се пазех и знаех, че всичко ще е наред. Имах доста проблемна бременност, в 6 месец, майка ми почина от ембрионална тромбоза, но аз стисках зъби и пазех неродените си дечица. Докато един ден, в края на 29 г.с водите ми изтекоха. Родих своите дечица, Мартин и Йоана на 11.09.2010 год, малки, сладки същества. Йоана беше само 930 гр, а Марти 1170 гр. Доста време бяха в болница. Аз успях да ги закърмя на 3 ден, ходих всеки ден, говорих им, радвах им се. Отново след няколко дни се видяхме с д-р Стаменов на курбана по случай техния празник, но този път бях усмихната, щастлива, че най-накрая и моята мечта се сбъдна.

Сега 14 месеца по-късно, аз се радвам на 2 прекрасни същества, които напълно усмислят живота ми. Просълзаявам се, когато ги видя да пълзят към мен усмихнати и да протягат малките си детски ръчички. Прегръщам ги и ме боли, от толкова много любов, че не мога да я опиша с думи.Няма нищо по-хубаво от това да си майка, да виждаш как децата ти растат пред очите ти и светът става по-хубав и шарен. Свят, който е такъв благодарение на д-р Стаменов и целия екип.

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: