Новини

 • 19.05.2018
  Успешен старт на Програмата за продължаващо обучение за млади специалисти в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Празник на детето - ПРОДЪЛЖЕНИЕТО в Надежда на 3 юни 2018
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Видео: See & Treat: The New Trends in Office Hysteroscopy - двудневен уъркшоп с проф. Бетоки и проф. Хаимович
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  От 1 юни в "Надежда" ще има възможност за консултации при медицински онколог или хирург с направление от личн ...
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  Училище „Бременност и раждане без страх“ на CredoWeb и МБАЛ Надежда в рамките на изложението "БУЛМЕДИКА БУЛДЕН ...
  Всички Повече

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Милена Терзийска

И имаме любов!

В нашата история имахме, имаме и ще имаме много любов.
Все едно беше вчера, а минаха 15 години – срещнахме се, влюбихме се, обикнахме се истински и искрено и като че ли се бяхме търсили цял живот, сляхме се в едно цяло, той стана моя свят, аз неговия.
Имахме любов!

Но последва кулминацията - една операция преобърна живота ни – безобидна киста на яйчника, лека коремна операция с елементи на усложнения, гарнирана с неописуема болка, висока температура, хематом в корема, повторна операция и почти месец в болница. Всичко това ми остави в наследство множество сраствания, един единствен яйчник, съмнително проходима тръба и тежката диагноза стерилитет.
Но имахме любов!

Бяхме млади – на по 20 години, неблагонадеждни, студенти, без работа, без дом, без средства, без нищо...
Но имахме любов!

Не се колебахме за решението си – искахме да бъдем пълноценно семейство, да имаме дете, да играем, да мечтаем...Така започнахме опити, първоначално плахи и хаотични, после натрупахме горчив опит след многото изследвания, стимулации, спермограми, цветни снимки, лапароскопии. След всичко това най-накрая дойде и бременността, за жалост извънматочна.
Но имахме любов!

Отново операция, болезнения спомен за болница, сълзи, болка и чувството да си премазан и безсилен. За пръв път чух думите – ти си за ин витро. Прозвуча ми доста страшно и шокиращо.
Но имахме любов!

Тогава открих ЧОВЕКА - моят доктор Георги Стаменов, каквото и да кажа за него ще е малко. Страхотен професионалист и приятел, отдаден на каузата, с огромно сърце, с вълшебни ръце. Тук в клиника Надежда намерих доверие, спокойствие, увереност, ВЯРА и НАДЕЖДА.
И имахме любов!

Започнахме опити ин витро – първи, втори, трети... нижеха се неуспехите, а ние се люшкахме между страха и вярата, отчаянието и надеждата, еуфорията и безнадеждността.
Но имахме любов!

Четвърти опит – така дългоочаквания положителен тест, бях бременна, щастлива, окрилена... за жалост за кратко – всичко приключи в 11 ГС – бебето нямаше пулс. Това беше най-тежкото и ужасно изпитание. Болеше много, повече от всяка физическа болка. Болеше и боли все още и няма лек за тази болка, а тягостната буца в гърлото още горчи.
Но имахме любов!

След всичко това като че ли се уморихме физически, душевно и финансово. Всички тези опити ни направиха по-тъжни, но и по-силни; по-изстрадали, но и по-борбени; по-затворени, но и по-отдадени един на друг. Подадохме документи за осиновяване, преминахме през проучването и зачакахме...
И имахме любов!

Завърнах се в клиниката след година отсъствие и отново почувствах тази странна топлина, уют и спокойствие – това беше моят втори дом. Започнахме отначало – изследвания, биопсии – не им помня бройката, пети, после шести опит ин витро... бременност нямаше.
Но имахме любов!

Седми опит ин витро - премерени емоции – не мислех или по-скоро не исках да мисля. Дори положителния тест не ме зарадва – страхувах се. За щастие имах прекрасна бременност благодарение на стриктното й проследяване от д-р Сигридов – страхотен специалист с уникално чувство за хумор, със завидно търпение, с приятелско настроение – перфекционист. Макар че имаше известни притеснения стигнахме до края.
И имахме любов!

Тази любов, заедно с вярата, която ми даде д-р Стаменов и надеждата, която открихме тук сред екипа на клиниката ни дадоха сили и криле. Няма да се уморя да Ви благодаря приятели!
Любовта ни сега спи в малкото креватче, усмихва се в съня си и кротко мърка. Толкова е мило... мога да го гледам с часове, а в душата ми вече е някак пълно и топло. Сега знам, че всички тези години, опити, процедури, изследвания, провали, сълзи... всичко това си е заслужавало, за да видя тези сияещи очички, да докосна тези малки ръчички, да съзра разтапящата усмивка, да чуя най-прекрасното гукане, да откривам нашите черти в това малко лице, да усетя този неповторим мирис на бебе.
И имаме любов!

Желая на всички борещи се със стерилитета да усетят това вълшебно чувство.
Бъдете упорити и не се предавайте!

Благодаря д-р Стаменов!

Милена Терзийска

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: