Новини

 • 19.05.2018
  Успешен старт на Програмата за продължаващо обучение за млади специалисти в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Празник на детето - ПРОДЪЛЖЕНИЕТО в Надежда на 3 юни 2018
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Видео: See & Treat: The New Trends in Office Hysteroscopy - двудневен уъркшоп с проф. Бетоки и проф. Хаимович
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  От 1 юни в "Надежда" ще има възможност за консултации при медицински онколог или хирург с направление от личн ...
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  Училище „Бременност и раждане без страх“ на CredoWeb и МБАЛ Надежда в рамките на изложението "БУЛМЕДИКА БУЛДЕН ...
  Всички Повече

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Магдалена Рачева

Моята история

Здравейте мои любими хора,
Обръщам се към всички ви, защото не бих могла да кажа, че някой е по-скъп на сърцето ми от другият - обичам ви всички, безусловно и безрезервно.

Историята ми ... Преди почти 5 години, бях омъжена, бях "различна" от всички с това, че "всички" имаха бебета и забременяваха ей-така, "само аз не". Неща, които си мисли всяка една ваша пациентка, преди да се срещне с вас и преди да открие, че не е сама в океана от объркани чувства, мисли и мечти за единственото смислено нещо на света - мечти да стане майка. Вие сбъднахте тази моя мечта и то двойно. Вие ми показахте, че всичко има смисъл, че всяка една секунда мъка и всяка една пролята сълза си е заслужавала. Преди почти 5 години, бях на 25... бях омъжена от малко повече от 2 години, а опити за бебе правехме от почти 4 години. Преди почти 5 години си мислех, че света е мой и единственото парченце което липсва от пъзела, за да е пълно щастието ми е тъй бленуваното детенце... Преди почти 5 години...
След цветна снимка, лапароскопия, 1 инсеминация, 1 неуспешен опит инвитро и тетратоастенозооспермия, забременях чрез икси метода и родих 2 невероятни дъщерички, които в момента ми показват пътя по който да вървя. Благодаря на всички вас - които бяхте до мен от първия до последния миг - та дори и когато в деня на изписването дойдох с малките в клиниката - единственото ми желание беше да ви покажа съвършения резултат от труда ви.
Когато малките бяха на 4 месеца забременях спонтанно. Без опити, без умисъл, без намерение. Никога няма да забравя усмивката на Катенцето, когато дойдох в клиниката и с неприкрит шок на лицето и казах, че съм бременна и незнам как се е случило.
Това... беше сякаш в друг живот. Сега вече съм... разведена. Имам си само двете принцески - третата изгубих в 19г.с., благодарение на "бащата", който бях избрала за децата си - преби ме, вследствие на което загубих третата си дъщеричка и едва запазих своя живот.
Сега обаче, съм по - силна. Сега имам всичко - двете ми слънчица, които всяка сутрин с усмивката си ми показват, че съм най-щастливата майка на света и себе си - за да мога да им давам всичко, от което се нуждаят.
Благодаря ви, че ви има, че сте част от живота ми, че бяхте до мен, че ми подарихте надеждата, вярата и смисълът на живота ми.


« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: