Новини

 • 19.05.2018
  Успешен старт на Програмата за продължаващо обучение за млади специалисти в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Празник на детето - ПРОДЪЛЖЕНИЕТО в Надежда на 3 юни 2018
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Видео: See & Treat: The New Trends in Office Hysteroscopy - двудневен уъркшоп с проф. Бетоки и проф. Хаимович
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  От 1 юни в "Надежда" ще има възможност за консултации при медицински онколог или хирург с направление от личн ...
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  Училище „Бременност и раждане без страх“ на CredoWeb и МБАЛ Надежда в рамките на изложението "БУЛМЕДИКА БУЛДЕН ...
  Всички Повече

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Кремена Миленкова

Доктор Надежда

В началото бе детството - с добри и лоши моменти...може би като всяко друго детство. Последва го пубертета - изпълнен с много трепети, съмнения, противоречия и нещо много странно - постоянния въпрос ще мога ли да имам деца. Сега, след всички тези години започвам да си мисля ,че ни е заложено подсъзнателно какво ни очаква, за да можем да имаме смелостта и силите да се справим с трудностите. Помня когато по телевизията казаха, че е открит нов метод за забременяване , наречен ин витро и още тогава, на около 13 години питах майка ми дали ако не мога да имам деца това ще ми помогне да имам. Когато получих от нея положителен отговор се успокоих. И така след години когато срещнах любовта си, оженихме се и дойде време да мислим за деца, успокоението ми започна да се стопява с всеки изминал месец и всеки отрицателен тест за бременност. Навлязох в един кръговрат от изследвания, лекари и уверения как всичко е наред. Години наред сменях докторите,давахме всичките си спестявания за прегледи и изследвания. По професия съм музикант и много пътувах по турнета в чужбина, всяко връщане в България ми беше свързано с доктори и кабинети.

Един ден майка ми се обади и ми даде телефонен номер,каза ми да се обадя и да си запиша час, защото чула, че този доктор правел чудеса. Аз естествено, озверена от всичко дори не исках да се обадя, но в крайна сметка надеждата, че все пак може наистина да е той човека, който ще ми помогне надделя и се обадих да си запазя час. Изненадата ми беше не малка, когато ми отговориха, че ще трябва да чакам 1 година за този час. Явно наплива за този доктор беше огромен. Аз съм си инат - реших, че ще чакам, но докато чакам ще си направя повечето изследвания, които най- вероятно той ще поиска. След година се срещнах с моя доктор „Надежда”. Още от първия преглед бях убедена,че ако той не ми помогне няма кой друг да го направи. Отново вътрешно подсъзнателно усещане -аз съм на точното място и съм при най - добрия за мен лекар! И така започнахме борбата заедно с него - последваха 3 инсеминации и 1 неуспешно ин витро. Не мога да кажа, че съм била сигурна, че ще имам дете, но със сигурност правех това, което трябва, за да знам , че съм направила всичко възможно , за да постигна мечтата си. На 17.12.2009 г. в 6 ч. сутринта видях така мечтаните 2 чертички на теста за бременност. Едва дочаках да стане 8 ч., за да се обадя на моя доктор Надежда и да му кажа новината. За всички тези години не бях проляла сълза, но след появата на двете чертички сълзите сами бликаха от очите ми - сълзи, събирани всички тези години, сълзи на мъка, на щастие, на надежда...Бях сигурна, че един път забременея ли ще имаме дете. 9 месеца бях най-щастливата бременна на света. Всеки преглед в клиниката за мен беше празник - от една страна виждах живота, който расте в мен, от друга - срещах се с любимите хора от клиниката. И така на 6.8.2010 г. аз постигнах най - голямото щастие за една жена - на този светъл църковен празник аз станах майка на един ангел, кръстихме го Йоан. Надяваме се той да расте щастлив и здрав, нямаме планове за неговото бъдеще, единственото, което искаме е да се бори за мечтите си и да не се отказва - така както ние с баща му не се отказахме 10 години, за да го създадем.

Благодарна съм, че такава ми е била съдбата - благодарение на нея аз срещнах в живота си двама доктори на Надеждата - както сами се досещате товаса д-р Стаменов и д-р Сигридов. Благодарение на целия екип аз запазих надеждата в себе си и станах по-добър човек!

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: