Новини

 • 19.05.2018
  Успешен старт на Програмата за продължаващо обучение за млади специалисти в МБАЛ "Надежда"
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Празник на детето - ПРОДЪЛЖЕНИЕТО в Надежда на 3 юни 2018
  Всички Повече
 • 18.05.2018
  Видео: See & Treat: The New Trends in Office Hysteroscopy - двудневен уъркшоп с проф. Бетоки и проф. Хаимович
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  От 1 юни в "Надежда" ще има възможност за консултации при медицински онколог или хирург с направление от личн ...
  Всички Повече
 • 17.05.2018
  Училище „Бременност и раждане без страх“ на CredoWeb и МБАЛ Надежда в рамките на изложението "БУЛМЕДИКА БУЛДЕН ...
  Всички Повече

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Бойка Владова Тодорова

Историята на Божи дар

На 18.10.2009г. в 16.16 часа видях очите му за първи път, а до тогава:

Когото бях на осемнайсет една жена ей така случайно преминавайки покрай масата ми погледна в чашата от кафе което току що бях изпила ми каза „Ти моето момиче няма да имаш деца.“
Не й обърнах внимание, помолих я да си тръгне, като и до ден днешен отказвам да повярвам, че е нещо повече от съвпадение, но за зла участ съвпадението беше факт.
Минаха години когато случаен преглед предположи запушени тръби, последва хидротубация, лапароскопия, а после пластика на тръбите. Резултата не закъсня, установена липса на фимбриален апарат, силно нагънати тръби. Нагревки, хомеопатия, народна медицина….. годините минаваха, тревогите ми нарастваха.

Видях др. Стаменов в едно предаване, седяхме вкъщи и гледахме втрещени сълзите в очите на жените за които той беше дал всичката вяра и надежда на света. Две жени, които почувствах толкова близки, че тяхното доверие в др.Стаменов се превърна в моя мечта, мечтата да намеря моя лекар, човека с главно „Ч“, на който да вярвам безрезервно, че заедно ще сбъднем още един блян за дете – моят блян.

Година и половина след първия преглед при др.Стаменов за първи път в живота си видях положителен тест за бременност. Трудно е на човек преминал през целия мъчителен път в борбата със стерилитета да опише с няколко думи как се е почувствал. За съжаление на повечето хора, които ще прочетат тази история чувството няма да е непознато, но знам, че всеки някой ден ще успее, така както аз успях и ще познае онова неземно щастие, несравнимо с никоя друга емоция.

Моето щастие обаче продължи почти шест месеца. Бях бременна с близнаци и до тогава това бяха най-щастливите ми месеци от живота ми, когато една сутрин се събудих с кръвотечение.
В момента в които видях очите на док вече знаех, че това е края. Заминах по спешност в болницата, две седмици се бориха да задържат моите момченца поне още месец за да имат шанс ако се родят, но Господ беше решил друго за тях.
Най- тежкия момент дойде – на 10.08.2008г. в 07.20сутринта при мен влезе завеждаш отделение и ми каза, че повече не могат да се борят, че вече не е въпрос на моето желание да запазя бебетата, а е под въпрос живота ми.

Хората казват ражда се бебе, ражда се майка – в 17.10 часа бебетата се родиха, роди се и най-тъжната майка в света, защото нямаше кого да прегърне…..

Празнота, болка и сълзи!
Всеки плачеше, док плака, майка ми не можеше да се утеши седмици наред, баща ми получи инфаркт от мъка – всичко се срина.
Дните и седмиците минаваха, чаках времето да ми помогне, защото никой друг не беше в състояние, докато отново се появи моят ангел – Отидох на преглед при док, а той просто каза „Стегни се следващия път ще успеем – обещавам ти!“.
Нерих сили и започнах да ходя при Милена, тогавашната психоложката на клиниката и няколко месеца по-късно се почувствах отново готова.

Не закъсня и резултата на 24.02.2009г. разбрах, че съм бременна.
Сега знаехме какво трябва да се направи предварително и взехме всички мерки за успеха на бременността ми. Серклаж и девет месеца на легло. Девет месеца на надежда, страх и молби към Господ, този път да не извръща глава от мен.

Ето че стигнах до първия ред в моята история. На 18.10.2009г. в 16.16 часа видях очите му за първи път и от тогава не отделям поглед от тях.

Благодаря ти доктор Стаменов!
Без теб нямаше да съм това което съм сега!
Без теб света нямаше да е това което е сега!
Толкова бебета, толкова щастие…………

Ти си моят АНГЕЛ!

Бойка Владова Тодорова

« Обратно

Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: