Новини

 • 20.10.2021
  ДОСТЪП БЕЗ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ДО МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „НАДЕЖДА“ В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 19.10.2021
  БЕЗПЛАТНА ЕХОМАМОГРАФИЯ В ПАКЕТ „ЖЕНСКА КОНСУЛТАЦИЯ“ ДО 24 Г.С.
  Всички Повече
 • 12.10.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 12.10.2021
  35% ОТСТЪПКА ОТ LIDL ЗА LUPILU ЗА ПАЦИЕНТИ НА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 11.10.2021
  ИЗЛОЖБАТА „ЗА МЕН Е ВАЖНО ТИ ДА СИ ДОБРЕ“
  Всички Повече

Зодия Овен: Детето Овен. Родителят Овен.

ДЕТЕТО ОВЕН

Детето Овен е изпълнено с енергия и обича предизвикателствата. Проблемите започват още с прохождането, защото децата от тази зодия бързат да изследват света и не са особено предпазливи. Овенът е нетърпелив откривател.

Те имат нужда от цел и не търпят скуката, изключително независими са и обичат да правят нещата сами. В повечето случаи сами събират опита си понякога с цената на травми. Те са много нетърпеливи и много често не могат да развият много свои качества, тъй като не обичат упражненията и дисциплината. Много по-добре е родителите да стимулират и насърчават волята им и да ги карат да преодоляват предизвикателства, отколкото да ги карат да се подчиняват, да канализират енергията им и да я насочват към правилните цели. Никога не ги потискайте и не прекършвайте волята им, защото това може да доведе до агресия. Те са мечтатели и вярват в приказките и вълшебствата. При тях нещата се получават само с добро.

Обикновено тези деца мразят да лъжат и да се преструват, с тях винаги е ясно къде сте. Овенът притежава изявен егоцентризъм - неговият принцип е “Първо аз”. Така че от много рано ще се сблъскате със ситуацията, при която тези деца се опитват да задоволят собствените си интереси и желания. По-добре е това да се насърчава в ранните им години - Овенът, развил личността си като дете, ще бъде изключително щедър и подкрепящ като възрастен.
Ако индивидуализмът му се стъпче, в по-късните години Овенът ще проявява деспотичност и арогантност. В повечето случаи тези деца са водачи, предприемат действия, не обичат да се оплакват или дълго да тъгуват за сполетялите ги неприятности. Те са много предприемчиви, енергични и държат да бъдат харесвани и одобрявани.

Децата Овен притежават бърз ум, запаметяват много бързо и лесно се отегчават. Трудно е да се задържи интереса им, поради това те не винаги са отличници, те не се занимават с това, да повтарят неща, които им са досадни. Обикновено имат проблеми с дисциплината в училище и изявата им зависи от това дали харесват или не учителя си. Те обичат да се изявяват на състезания и особено в случаите, в които те организират нещата. Добре е да ги научите на толерантност към по-тихите и бавни деца в тяхното обкръжение, които те обикновено преценяват като скучни.
В игрите тези деца са лидери и често измислят непоправими щуротии, затова трябва да бъдат наблюдавани от родителите.

РОДИТЕЛЯТ ОВЕН

Майките Овен са склонни да издават нареждания и заповеди, те обикновено очакват децата им да проявяват смелост, бърза реакция и имат високи изисквания към тяхните постижения, но и са готови да дадат всичко от себе си, за да им помогнат в преследването на тези цели. Грижовна и строга, тя никога няма да лиши детето си от топлина и майчини ласки, но ще го направи самостоятелно и организирано. Тъй като самата тя е мечтателка, с радост ще чете детски приказки и участва в забавни игри.

Бащите Овен с ентусиазъм се присъединяват към забавленията и игрите на детето си, защото сами добре разбират и съпреживяват онези мотивация и плам, с които то се впуска в тях. Като родители те могат да бъдат много забавни и жизнерадостни. Обикновено подкрепят много изявата на децата си, насърчават техните действия максимално и дават много свобода, без да ограничават действията на наследника си заради собствените си страхове.
Сърдечен и предан, бащата от тази зодия е добре запознат със света на детето и това му позволява да насочва наследника си към такива дейности, в които той ще изразходи енергията си по най-рационалния и ползотворен начин и които ще му дадат шанса да изпита възможностите си и да намери лимита си.

Зодия Телец: Детето Телец. Родителят Телец.

ДЕТЕТО ТЕЛЕЦ

Детето Телец обича сигурността, спокойствието и безопасността в обкръжението си. В никакъв случай не трябва да го притискате да открие себе си още в ранна възраст, защото то ще се почувства угнетено и наранено. Дайте му време и то само ще прозре силните и слабите си страни.
За Телците е характерно да потискат чувствата си, с цел избягване на емоционални сблъсъци. Тези са хора са извънредно търпеливи и целеустремени, щом веднъж си поставят някаква цел. Също така, ако един Телец прецени, че заслужавате доверието му, разчитайте на дълбока лоялност от него. Децата от тази зодия са много далечни на абстрактния свят. Те живеят в реалния, материалния свят. Ранното изграждане на правилна настройка към себе си ще даде шанс на Вашето дете Телец да опознае по-добре заобикалящата го материална среда и да й се наслаждава възможно най-пълноценно.

Малките момчета от тази зодия се отличават със завидна сръчност, която доста интересно се комбинира с вечното им любопитство да разглобяват и изследват конструкцията на това и онова. Недейте да прекършвате ентусиазма им. Дайте им шанс да се отдадат на това си занимание, пък дори и с цената на някоя и друга прахосмукачка или нова играчка. Бъдете спокойни, благодарение на вече споменатото завидно търпение, момчето Телец няма да се откаже докато не проучи машината и не я сглоби обратно. Знайте, че физическият контакт е жизнено важен за вашия наследник от тази зодия и не е хубаво да го лишавате от него. Чувствата на Телците не могат лесно да бъдат наранени, защото при последните ги няма онези характерни за представителите на водните знаци тънък усет и чувствителност. Именно поради това, при момчето Телец я няма онази отчаяна нужда от родителски наставления. За сметка на това, младият представител на този зодия иска да усеща, че е обичан и ценен.

Строгата практичност в мисленето и действията, както и нуждата от физически контакт с родителя, са присъщи и на момичетата Телци. За тях е безкрайно удоволствие просто да се разхождат из дома и да го изследват. Младите представителки на тази зодия не се интересуват толкова от красотата и блясъка в облеклото си, колкото на това да се чувстват удобно в него. От друга страна, те прекрасно знаят как да се възползват от женствеността си, за да постигнат поставените цели.

Като ученици децата Телец съумяват лесно да се нагаждат към установените правила, защото изпитват дълбоко уважение към властта и високо ценят установения ред, като в същото време добре осъзнават своята роля в него. Понякога, за да се отърват от чувството за несигурност, представителите на тази зодия пренасят училищния режим и в по-нататъшния си живот. Недейте да се заблуждавате, че само защото детето Телец предпочита да се съсредоточава върху по-прозаични и „земни“ проблеми, то е по-мудно и с по-тромав ум от останалите. То просто си дава повече време да се вгледа в детайлите и да усвои тънкостите, нужни за достигане до ефективното решение.

Тъй като знакът им е подвластен на Венера – планетата на красотата, децата Телци често проявяват влечение към музиката и изобразителното изкуство. Младите представители на зодията се чувстват много добре в компанията на свои връстници и далеч не държат да са „душата на компанията“. Важно е да се отбележи, че те могат да се проявяват доста заповеднически в игрите и пазят ревностно собствените си играчки. Предизвиквайте младия Телец с изпитания, изискващи физически труд. Той ги обожава.

РОДИТЕЛЯТ ТЕЛЕЦ

Майката Телец е спокойна, уравновесена, нежна и много грижовна. Държи извънредно много на практичността и благоразумието. Тя с радост насърчава детето си да се развива и с готовност му помага както може в тази посока. Готова е както да стои вкъщи и да върти домакинството, така и да излезе във външния свят и да бъде „на място“ за своето отроче. Тя е много отговорен родител, но не обича мързела и непослушанието.

Бащата Телец е търпелив и внимателен. Както майките, така и бащите от тази зодия се характеризират със стабилност и солидни позиции. Родителят е стожер за детето си и наследникът добре разбира и високо оценява това. Обича да дава насоки на детето относно развитието му, но не и да ги натрапва. Подходът му е изцяло приятелски. Това се потвърждава и от голямото му желание често да участва в игрите и заниманията на подрастващите. И тук откриваме склонност към практичност и внимателно преценяване на обстоятелствата. Бащата Телец често се осланя на интуицията си и с помощта й успява винаги да е „няколко хода напред“.

Зодия Близнаци: Детето Близнаци. Родителят Близнаци.

ДЕТЕТО БЛИЗНАЦИ

Децата Близнаци притежават изключително остър ум и по природа са изключително любопитни. Показателно за двойнствеността на този знак е, че неговите представители с лекота успяват да съсредоточат вниманието си върху няколко неща наведнъж и обожават да предизвикват себе си с най-различни умствени и физически задачи. Завидни са качествата им в комуникациите с околните. Близнаците обожават да бъдат сред хора и се стараят винаги да е така. Самотата ги угнетява и потиска. Далеч са от това да са срамежливи, което доста улеснява контактите им с непознати и съответно завързването на нови приятелства. Макар често да се отличават като надарени и интелигентни хора, Близнаците никога не „убиват“ детето в себе си и завинаги запазват частица от него. Скритото хлапе е важен елемент от цялостния характер на представителите на тази зодия.

Момчетата Близнаци често са много активни. Това им качество може да се изразява както в конструктивни дейности, като поправката на това и онова (сръчността им е завидна), така и в не чак толкова ползотворни такива (младите господа от тази зодия обожават да погаждат номера на околните). Изключително добри са в улавянето на настроението в един разговор и съответно да се нагаждат към всяка една такава промяна, демонстрирайки хипнотизиращо красноречие и смайваща духовитост. Младите Близнаци трудно задържат вниманието си върху едно нещо и винаги търсят разнообразие. Видите ли, че младежът е неспокоен и не го свърта, значи се е отегчил от настоящото си занимание и вече обмисля с какво да се захване по-нататък.

Момичетата от тази зодия не остават по-назад в красноречието и прекрасното чувство за хумор. Те винаги са нащрек и рядко им убягват важните неща. Отличават се с пъргави ум и тяло, които имат непрекъсната нужда от нови и нови предизвикателства. В противен случай, младата дама Близанци се чувства тъжна и непълноценна.

Като ученици децата Близнаци се представят доста добре, благодарение на вече споменатия бърз и пъргав ум и непрекъснатата жажда за нови знания и умствени изпитания. Често пъти младият представител на тази зодия се отегчава от строгата система на обучение, защото той вече е крачка напред от преподаванато в момента. В такива случай той реагира с разсеяност и незаинтересованост. Близнакът рядко има афинитет към определен предмет. Вместо това той се старае да развие знания и способности във всяка една учебна дисциплина. Децата, родени под този знак са върли противници на домашни, контролни работи и всякакви такива способи за проверка на знанията, защото не разбират смисъла от това да се стараеш за предмет или тема от него, които не са ти интересни.

Децата Близнаци изпитват огромно удоволстивие от игри, включващи възможно най-много хора. Това е свързано с вече споменатите им комуникативност и непоносимост към самотата. Като извънредно любознателни, младите представители на този знак обожават всякакви средства за информация – електронни, печатни, вербални.

РОДИТЕЛЯТ БЛИЗНАЦИ

Майките Близнаци са изключително грижовни и внимателни към децата си. На тях са им чужди заповедническия тон, строгостта и повелителното отношение към детето. Обожават да променят плановете в последната секунда, за изненада на детето и околните. Не са типичните домошарки. Както е обичайно хора от зодията им, те имат острата нужда да са сред хора, да се информират за всички новости в своя приятелски кръг. Често обменят опит с други майки, с цел да се усъвършенстват като родители. Макар майката Близнаци понякога да е малко разсеяна и неорганизирана, тя все пак държи ситуацията под контрол и поводи за притеснение няма.

Бащата Близнаци се отличава с изтънченост и сдържаност. Той не е привърженик на агресията в комуникацията с децата (крясъци, ругатни и т.н.). Вместо това, той залага на спокойните и конструктивни разговори. Фактът, че бащата, роден под този знак понякога дава свобода на детето в себе си, му дава шанс по-лесно да се сближи с наследниците си. Представяйки живота като главоблъсканица, родителят Близнаци дава шанс на хлапето да изследва света и намери своето място в него. Бащите от тази зодия ценят високо интелектуалните достойнства и ако видят, че тяхното отроче проявява такива, той е извънредно горд и щастлив, че го е създал.

Зодия Рак: Детето Рак. Родителят Рак.

ДЕТЕТО РАК

На децата, родени под знака на Рака, са присъщи редица черти, които ги правят страшно комуникативни личности. Това са изключително грижовни, внимателни, любезни и чувствителни хора. Благодарение на тези си качества, те винаги знаят кога имате нужда от емоционална подкрепа или просто от някоя добра дума и са готови да ви ги дадат. Колкото е по-голям броят на онези, които търсят тяхното внимание, толкова по-пълноценни и щастливи се чувстват представителите на тази зодия. За младия Рак семейството и дома са от изключително значение. Той винаги е в готовност да им отдели цялото си внимание, ако това се наложи и въпреки, че го очакват и други задачи. За да е спокоен и щастлив, подрастващият има нужда да усеща стабилното присъствие на дома и близките си, защото срещата с непознатото го стресира страшно много. Тази безпрекословна привързаност често пъти има и своите негативни последици, изразяващи се в ограничаване на възприятията за света и невъзможност да го опознаеш в по-голяма степен.

При младите Раци често пъти субективното взема превес пред обективното. Те предпочитат да си обясняват това или онова явление или събитие на база своите чувства и интуиция, отколкото да погледнат рационално на нещата. Важно задължение на родителя, е да помогне на своето хлапе Рак да се научи, че трябва да разграничава мислите от емоциите си. Няма друг начин да го предпазите от това да робува на чувствата си и да се осланя единствено и само на това, което му „казват“ те.

Момчето Рак завинаги запазва деликатната си душевност и има нужда да е сигурно, че се намира сред хора, които възприемат всеки какъвто е, за да може да живее спокойно с нея и да не се налага да я прикрива. То се характеризира още и с огромна привързаност към майка си, така че, дами, не се сърдете и не се смущавайте, ако синът ви търси вашата близост по-често и на по-дълбоко ниво, отколкото сте очаквали. Друга отличителна черта на младите господа от тази зодия е смиреността и топлото отношение към човека срещу него. Тук липсва агресивния маниер на поведение и комуникация. Това съвсем не значи, че и момчето Рак няма моменти, в които да е ядосано на нещо или някого, но дори и така да е, то никога няма да ви нападне или наругае.

Момичето Рак изпитва огромно възхищение към майка си и няма търпение да й подражава. За целта то си избира някое по-малко дете, към което да насочи грижите си, като всячески се старае да му даде всичко онова, което е получило от майка си. Младата представителка на тази зодия има острата нужда да усеща, че е обичана и ценена от семейството и близките, защото само така ще съумее да се пребори със страховете си. Когато забележите, че вашата дъщеря е изпаднала в момент на слабост, дайте й своята подкрепа. Тя е бекзрайно ценна за нея. Помогнете й да възприеме чувствителността си не като проклятие, а като дарба, чрез която да изгради самочувствието си и да не се притеснява от сблъсъка със света.

Децата Раци са много добри в запаметяването на факти, което им е страшно полезно в учебния процес. Другата страна на медала е честата им неувереност в собствените способности, което може да резултира в лошо представяне при пряка проверка на знанията. Ако забележите тенденция към лоши резултати в училище, помогнете на детето Рак да повярва, че може. Ако то види, че вие сте сигурни в него, това доста ще го улесни да е по-уверено във възможностите си и да ги разгърне. Друг интересен елемент е склоността на тези деца тотално да се изолират от събитията, свързани с онези учебни предмети, които те намират за ненужни и непрактични. Не трябва да упреквате младия Рак или да му се подигравате за това. Работете с разбирането, че склоността към отказване вместо към повторен опит е характерна за Раците и се старайте да го върнете в правия път без излишен емоционален натиск. Учениците от тази зодия имат афинитет не толкова към научните дисциплини (като хуманитарните са някакво изключение), колкото към изкуствата. Използвайте това и насочете вашия наследник към свързани занимания, които да му дадат увереност, че училището е продължение на така високо цененото от него семейство.
Сред игрите Раците (разбираемо) най-много предпочитат тази на семейство. Те с лекота измислят сценарий и истории, чрез които „обличат“ играта в една своеобразна тренировка за бъдещето им като семейни хора. При контакти с по-активни и отворени деца, младият Рак може да се смути и да се затвори в себе си. Затова е важно никога да не му натрапвате социални контакти, които нямат неговото одобрение, защото това може да го накара да се затвори в себе си.


РОДИТЕЛЯТ РАК


Майката Рак е еталон за това какво е да си родител. Тя е готова да отдаде цялото си време и енергия на изграждането на спокоен и уютен дом, на стабилна семейна среда и на грижи към децата. Тя има уникална връзка с отрочетата си и е способна безпогрешно да долови и най-скритата им емоция и да им се притече на помощ по начин, по който никой друг не може. Понякога могат да възникнат търкания, когато подрастващият иска да излезе извън рамките на домашното огнище и да изследва околния свят, защото това не е особено присъщо за Раците, но майката показва разбиране и се старае да е полезна с каквото може в този процес.

Бащата Рак обикновено си дава вид на суров и мрачен, човек, но вътрешно той е типичен представител на зодията си – чувствителен, смирен, внимателен. Ако детето срещу него е разбиращо и не го съди, той ще се почувства по-спокоен и ще даде свободата на емоционалната си същност. Бащите от тази зодия винаги запазват малкото момченце в себе си и е често явление те да се включват с огромен ентусиазъм в игрите на отрочето си, като така успяват по-лесно и трайно да се сплотят с него. Отдадеността на тези хора (както на майките, така и на бащите) към ролята на родители няма аналог сред другите зодии.

Зодия Лъв: Детето Лъв. Родителят Лъв.

ДЕТЕТО ЛЪВ

Подрастващите от тази зодия са безкрайно егоцентрични и изпитват натрапчивата нужда да бъдат център на внимание навсякъде и по всяко време. При все това, оценката на другите е изключително важна за самочувствието на младите Лъвове. Ако се сблъскат с неодобрение и/или подигравателно отношение, това ще ги съкруши и ще ги накара да се затворят в себе си. Те бликат от ентусиазъм да опознаят света и да открият най-подходящото си място в него, като в същото време са страшно взискателни към себе си. Лъвът винаги преследва най-доброто от най-доброто. Абсурд е да се задоволи с нещо второкачествено. Той привлича околните с излъчването си на мощен и непоклатим човек. Въпреки, че е толкова самовлюбен и на моменти арогантен спрямо останалите, подрастващият от тази зодия може да е и много любвеобилен и грижовен, стига да му „влезете под кожата“. Ако сте обичани от Лъв, то вие сте щастливци. Той лесно съумява да предаде на другия онова чувство за гордост от себе си и недостижимост.

Родителите, които имат синове Лъвове често трябва да влизат в ролята на "звероукротители", защото макар и да изглежда миловидно и сладко, хлапето от тази зодия може да бъде истински непокорно и с радост измисля всякакви лудории. Затова то трябва да бъде държано по-строго и стихийните му ентусиазъм и енергия да бъдат насочвани по посока на нещо конструктивно. Младият Лъв може на моменти да изглежда надменен и деспотичен, но всъщност той иска да провери докъде ще му стигнат възможностите в изпитанието, на което се е посветил в момента. Веднъж справил се, той се успокоява и е готов да се обърне към близките си с много внимание и такт.

Момичето Лъв обожава да бъде глезено от родителите, а и притежава много начини да ви спечели за каузата си, каквато и да е тя. Обожава да се изживява като нещо повече от другите и в моменти, в които реалността я „шамароса“ и тя осъзнае, че е човек като всеки друг, младата Лъвица се нацупва и става необщитетлна и раздразнителна. Дамите от тази зодия, които не са получавали подобна подкрепа като деца, нерядко израстват тъжни и дистанцирани. Често пъти се създава впечатление, че момичето Лъв е като затворено в клетка, защото прикрива смелостта си зад стеснителност и сдържано поведение. „Захранвайте“ младата дама с комплименти, защото това я кара да се чувства жива и пълноценна. При все егоцентризма си, тя цени вашето мнение и любов извънредно много.

Стига да има увереност, че ще се справи, за детето Лъв няма невъзможна задача в училище, била тя умствена или физическа. Ако обаче се притесни, че няма нужните качества, най-вероятно дори няма да се пробва от страх да не се изложи в очите на околните. Лъвчетата проявяват склонност сами да се поставят в ролята на главатари сред съучениците си и съответно да се държат повелително и дори заповеднически спрямо тях. Ваша работа като родител, е да покажете, че това не е правилно и всеки заслужава шанса да разгърне способностите си.
Към игрите децата от зодия Лъв подходжат с много въображение и ентусиазъм. Склонни са да съсредоточат цялото си внимане в настоящото занимание и по този начин съвсем да се изолират от околните. Предпочитат игрите, които насърчават личната изява. Натрупаният по този начин опит им позволява по-лесно да разкрият личните си способности, както пред себе си, така и пред света.


РОДИТЕЛЯТ ЛЪВ

Майката Лъв е изключително любвеобвилна и много старателна в това да изгради най-добрата възможна семейна атмосфера. Както за да покаже, че може (и да обере овациите на околните за блестящото справяне), така и за да имат възможност децата й да се изградят като пълноценни и целеустремени личности. Като активни хора, майките от тази зодия не понасят бездействието на децата и се стараят да ги държат ангажирани непрекъснато. Те обаче често правят грешката да налагат това или онова занимание на децата си, като така те не само не се чувстват окуражени да действат, ами и гледат да се разграничат от идеите на майка си.

Бащата Лъв обича да се държи точно като цар на джунглата. По правило е властен, вдъхва респект, дава вид на всезнаещ и всеможещ, но в същото време може да е много сърдечен и любвеобилен. И той, както майките от зодията, не обича апатията и се старае да занимава децата все с нещо. Понеже той самият е много амбициозен, бащата, роден под този знак не търпи провала на наследниците си и е готов да им отдели колкото време е нужно, само и само да се усъвършенстват в конкретното изпитание. Ако те преуспеят, той се чувства горд от тях, но още повече горд от себе си, задето първо ги е създал, а впоследствие и им е помогнал да се развият до такава степен.

Зодия Дева: Детето Дева. Родителят Дева.

ДЕТЕТО ДЕВА

Нищо не убягва от вниманието на детето Дева. Неговият мозък постоянно е зает с някакви мисли и изчисления. Тази непрекъсната умствена активност е и основното му оръжие. Децата от тази зодия са много порядъчни, организирани и отзивчиви. Те не летят в облаците. Тяхната цел е да проучат света и да си намерят такова място в него, че да могат да са в помощ на другите. Често пъти те дори се насочват към такъв тип професии, просто защото се чувстват най-пълноценни в такъв един сценарий. Още от малки Девите са перфекционисти и изключително много се дразнят на некачествено свършена работа. Ако опитате да претупате нещата, ще последва сериозен сблъсък с хлапето от тази зодия. То веднага ще ви посочи нередностите и ще настоява да ги отстраните. Неговата невероятна наблюдателност не само му позволява да преценява всичко и всички, но и му дава шанс непрекъснато да завишава критериите пред себе си и околните. Детето Дева има нужда от много внимание и любов и поощрителни комплименти.

Момчетата от зодия Дева има подчертан афинитет към умствените занимания, за сметка на физическите. Те винаги обмислят внимателно всеки свой ход и така си спестяват риска от грешки, предизвикани от импулс. Показността и агресивното поведение са им много далечни. Ценят високо интелигентността, благоразумието и чувствителността. Неутолимата жажда на младите господа Деви си има своята цена. Те често пъти изпадат в неоснователни притеснения за дреболии, които обаче ги тормозят доста продължително и ги изморяват психически. Околните може да останат с впечатление, че момчето Дева е просто един досаден мърморко, но истината е, че той е изключително наблюдателен и анализира всичко много внимателно.

Момичетата Дева още от съвсем малки държат да се разпореждат с личния си живот и винаги знаят какво точно искат. Във всяка ситуация, младата представителка на зодията следи всички думи и събития и ги анализира в главата си. Интересно е да се отбележи, че Девите често пъти са най-яростните критици на самите себе си. Свръхамбицията за лично усъвършенстване може да доведе до много натрапчиво чувство за неудоволетвореност от постигнатото. В случай, че не проумее навреме негативните резултати от прекалено високите изисквания към себе си, госпожицата Дева би могла да падне в жертва на собствените си задръжки. Вследствие на това, съществува опасността тя никога да не успее да намери баланса между живота по своите строги критерии (но без много време за отдих) и този, характеризиращ се с повече забавления и безразсъдство (при който, естествено, вечните високи изисквания към себе си няма как да намерят отговор). Отговорът тук е младата дама да обмисли внимателно двата пътя и да се опита да си изгради един среден, който (колкото е възможно) да съчетава най-доброто от тях.

Децата Деви се чувстват съвсем на мястото си в училище. Те се чувстват безкрайно удовлетворени да вървят по зададения план-график и свободният режим през неучебните дни може да им се стори несвойствен и дори неприятен. Предпочитат онези предмети, свързани със заучаването на информация или придобиването на определени способности. Макар наглед да са много съвестни и отговорни като ученици, Девите се държат така само що се касае до предмети, които намират за интересни и/или полезни. В останалите случаи се налага да им се напомня за домашните работи, тестовете и т.н. Представителите на тази зодия притежават завиден писателски талант, нещо, с което определено изпъкват сред родени под другите знаци на зодиака. Дори и в игрите си Девите имат някаква цел и предварителен план. Проблем може да се окаже, че веднъж вглъбили се в нещо, те забравят да си почиват, което лесно може да доведе до сериозно изтощение както на психическо, така и на физическо ниво. Родителят трябва да съблюдава това и при нужда да се намеси, за да откъсне детето и да му даде малко време за отдих. Тъй като те изпреварват връстниците си в умственото развитие, представителите на тази зодия често пропускат периода с детинското държание – няма ги белите и погаждането на номера. Родителят трябва да ги насочи натам, за да могат да изживеят и това.

Въпреки сдържаността си, детето Дева обича да се среща с нови другарчета и да усвоява нови начини на игра. То се сприятелява бързо, понеже живо се интересува от отсрещния човек и знае как да сподели и как да предразположи да му се споделя.


РОДИТЕЛЯТ ДЕВА


Майката Дева е изключително организирана и счита, че ролята й на родител е непрекъсната и безпрекословна работа по изпълнение на задачите й като такъв. Децата й винаги са чисти и спретнати. Тя установява известни стандарти, изисквания и норми и настоява останалите в семейството да ги спазват стриктно. В стремежа си да е изрядна, майката от тази зодия стига до някои крайности. Тя жестоко се натъжава и разкайва, ако детето й не е получило стопроцентовото й внимание дори и за миг и всячески се опитва да компенсира. Невероятната наблюдателност, характерна за всички Деви дава шанс на майката абсолютно точно да забележи и най-дребничката промяна в настроението на отрочето си. Безкрайният стремеж към организираност намира отражение и в отношението към подрастващите. На тях често им се повтаря, че всяка секунда трябва да се уплътнява с конструктивни занимания и им се възлагат всякакви задачи.

Бащата Дева вечно наблюдава детето си и се намесва само при нужда. Той се старае винаги да е спокоен и уравновесен, независимо от обстоятелствата. Обича да съветва наследниците си по всякакви теми, но не си позволява заповеднически тон и поучение. При все това, когато защитава дълбоки свои убеждения, бащата от тази зодия може да е непреклонен, което има потенциала да доведе до дрязги. Встрани от това, обича да предоставя на хлапетата такива интелектуални занимания и теми за разговор, които да им помагат в усъвършенстването на мисловния процес. Той винаги е богат източник на информация и се чувства много доволен от себе си, когато вижда, че младите мозъци асимилират новата информация. Когато пък поискат още и още, той се чувства благословен, че има толкова любознателни наследници.

Зодия Везни: Детето Везни. Родителят Везни.

ДЕТЕТО ВЕЗНИ

У детето Везни е много силно изразено чувството за справедливост, честност и равенство. Изключително важно е да се съобразите с това при отглеждането му, защото в противен случай сериозно ще затормозите душевното му равновесие. Тези хлапета са много общителни и за тях е обичайно да са много любезни и внимателни при контаките с околните. Те жадуват да са харесвани от хората и затова се стараят никога да не се държат грубо и предизвикателно. Характеризират се още с много добри обноски, неустоим чар и завиден талант да убеждават и увещават другите (особено последното се запазва цял живот). Наред с гореспоменатите качества, децата Везни още от малки притежават безпогрешна проницателност, силно развито чувство за естетическа красота (грозотата и кича направо подлудяват представителите на тази зодия) и са вманиачени на тема суетност.

Момчетата Везни са извънредно отстъпчиви и лесно се приспособяват към останалите в семейството. Последното може да достигне критични нива и младежът съвсем да забрави да се съобразява и със своите желания и нагласи. Важна задача на родителите, които имат син от тази зодия, е да съблюдават процеса на нагаждането му към околните и да не позволяват крайности. Той трябва да се научи да казва „не“. Като типичен представител на въздушен знак, момчето Везни предпочита умствените пред физическите дейности. То е идеален партньор за разговор и благодарение на вродените си чар и непринуденост още от малък става център на внимание в компанията. Да бъде сред хора импонира перфектно на вътрешните му нагласи за приятно прекарване. Самотата и отшелничеството го потискат и затова гледа да ги избягва. На младите господа от тази зодия нерядко се случва да подхождат много плахо към иначе важни промени в живота си. Те не обичат да бързат. Родителят трябва да е „там“ за сина си и да му даде своята подкрепа, за да може той да преодолее несигурността.

Момичетата Везни още от съвсем малки могат безпогрешно да разберат кой ги харесва и са готови на всичко (включително и на умишлено прикриване на собствените недостатъци) за да запазят, че ако може и увеличат „фенклуба си”. Този им вечен стремеж да се харесват на околните може да резултира в отказ от лична позиция по определена тема или проблем, както и в неспособност да дават воля на гнева си, само и само да не се развали наложилия за себе си публичен образ. Ролята на мъжкарана е много неприсъща на младата дама от тази зодия, макар по умствени способности да не отстъпва на мъжете. Тя от съвсем рано осъзнава женствеността си, гарнирана с невероятна притегателна сила и очарование и се стреми да ги използва по възможно най-ефикасен начин.

Като ученик, детето Везни се отличава с изискан, обективен и изкусен ум, което го прави идеалният човек за онази част от дисциплините, изискваща излагане на личното мнение. Също така, то чудесно се ориентира в желанията и изискванията на преподавателя и могат тотално да го слисат с представянето, дори без да са наясно с по-задълбочена информация по конкретния въпрос. Макар да дават вид на инертни мързеливци, младите Везни просто стоят в изчаквателна позиция. Често пъти те не изглеждат особено конкуренти в ежедневните занятия, но щом дойде време за проверка на знанията, те показват истинските си възможности. Везните почти никога нямат дисциплирани проблеми в училище, защото се славят като хора, зачитащи властта и йерархията. Те не са агресивни. Даже напротив, стремежът да се харесат на всички ги прави много внимателни и галанти с околните.

Децата Везни предпочитат заниманията в група (независимо дали говорим за игри, за нощен живот или просто за приятелска компания ), защото обожават да се чувстват съпричастни към нещо. Още в най-ранна възраст детето от тази зодия осъзнава творческите си заложби и с радост се посвещава на дейности като оцветяване, рисуване и всякакви други такива, свързани с изкуство. Пъргавият му ум пък му позволява да се представи със завиден успех в интелектуални игри като шах или „Монополи“. Отрано придобива умението да създава спокойна и ведра атмосфера, което значително улеснява добрия му прием във всяка една компания.

РОДИТЕЛЯТ ВЕЗНИ

Майката Везни често пъти е смутена от непрестанната физическа активност на детето си, защото това не кореспондира със спокойния и подчинен на умствените занимания свят на нейната зодия. Въпреки това, тя се старае да го уважи желанията му и го насърчава да не спира играта му. Също така умее да долавя потребностите на околните и винаги се старае да им помогне – но не от жертвоготовни мотиви, а просто защото е щастлива да вижда най-близките си доволни от живота и от нея. Тя обича да доставя радост, защото така се избягват ненужните конфликти, които силно я потискат и могат да разрушат душевното й равновесие. Майката от тази зодия изпитва острата нужда да поддържа дома абсолютно чист и подреден. Всякаква мръсотия и/или неразбория просто я подлудяват и тя е готова да изостави всичко, само и само да отстрани проблема и да успокои душата си. Интересно е да се отбележи, че майките от тази зодия често търсят съветите на други майки, с цел усъвършенстване на личните умения.

Бащата Везни по правило е много дипломатичен и внимателен към децата си. Той често пъти ги наблюдава отстрани, с готовност да се намеси ако сметне за нужно. Обича да говори спокойно и любезно на отрочетата си. Заповедническият и повелителният тон са му чужди, дори и когато е разгневен. Подтикнат от личните си предпочитания, таткото от тази зодия предпочита да прекарва времето си с подрастващите в умствени занимания, вместо в такива, изискващи физическо натоварване. Макар и работохолик, бащата Везни се старае да отделя поне 50 процента от времето си за семейството. Сам по себе си умерен и внимателен, той може сериозно да се стресне и притесни, ако насреща му се изправи импулсивно дете. В такъв един случай, той отново се връща към добрият стар диалог, където често пъти, благодарение на вродените си дипломатичност и способност да преговаря, все пак съумява да укроти буйния си наследник.

Зодия Скорпион: Детето Скорпион. Родителят Скорпион.

ДЕТЕТО СКОРПИОН

Детето Скорпион не се притеснява да внася промени в живота си и непрекъснато да експериментира с нови неща. Смелостта и духовната издръжливост на родените под този зодиакален знак могат да бъдат толкова вдъхновяващи, че и други хора да вземат пример и без колебание да пренаредят живота си за нула време. Още от малки Скорпионите се славят с много силна интуиция и умение да безпогрешно да „четат“ душите на хората около себе си. Хлапето от тази зодия притежава уникална концентрация и упоритост. Щом се заеме с нещо, е готово да не мръдне оттам, докато не изпълни задачата си. За да не доведе тази непоколебимост до негативни резултати, родителите трябва още отрано да се заемат с въпроса и да помогнат на отрочето си да насочи това си качество в градивна посока. За разлика от представителите на останалите водни знаци, младият Скорпион е в състояние умело да прикрива чувствата си, макар да му е изключително комфортно в света на емоциите. Родителска задача е да му се покаже, че няма нищо срамно и грешно в това да си емоционален, стига това да не засенчва практичността на човека. Така детето ще може по-лесно да разкрие, както пред себе си, така и пред света собствената си страст към живота.

Момчето Скорпион често се бои да покаже уязвимостта си и винаги си дава вид, че може да се справи с всяко едно изпитание. Обяснете му, че е никой не изисква от него да е вечно силно и самоуверено и че е по-добре просто да бъде себе си. То е толкова уверено в правотата си по всички въпроси, че не намира за нужно да смекчава тона си, когато заявява позиция, което може лесно да резултира в конфликтни ситуации. То чувства силна принадлежност към семейството и другарския си кръг и щом някой се осмели да атакува негов обичан човек, младежът пръв ще скочи да го защити с всички сили и средства.

Момичето Скорпион добре разбира, че чрез женският чар може по-лесно да постигне целите си и не се свени да го използва още от най-ранна детска възраст. И докато този й модел на поведение я прави самоуверена и устремена в очите на другите, вътрешно младата дама се чувства несигурна и уязвима. Това съчетание е доста заплетено, но именно на него тя дължи очарованието си. Госпожицата има нужда да бъде изслушвана и разбрана, за да се осмели да разкрие душата си без да се притеснява, че може да бъде разкритикувана и осъждана. Много е важно да се научи да се доверява на другите, защото вродените й мнителност към тях сериозно затруднява комуникативността й. Дълбоките положителни чувства по негов адрес са качество, което е цел на момичето Скорпион през целия му живот и то трябва да изживее детството си с увереност, че родители, роднини и близки го обичат безкрайно много.

Детето Скорпион притежава изключително остър и проницателен ум, което му дава възможността да запаметява огромни масиви от информация и да синтезира най-важното от нея. В училище предпочитат предметите, които изискват изследване и вглъбяване в материала. Щом нещо му е интересно, хлапето неминуемо ще се зарови надълбоко и ще проучи и последната незначителна подробност. Проблем може да се появи с беизнтересните нему предмети, ако те случайно се окажат основополагащи, защото ако не изпитва любопитство, Скорпионът тотално изоставя въпросната материя. По време на изпити обикновено съумяват да концентрират всичките си сили върху задачата, което е стабилна основа за високи резултати. При все тези добри предпоставки за успехи, пред Скорпиона може да се появят някои детайли, които да попречат на пълноценната му реализация. Ако например изпитва антипатия към някой преподавател, има голяма възможност да не обръща внимание на предмета му, дори и по начало да е заинтересован. Обяснението е, че Скорпионите не могат да се накарат да се постараят заради някого, с когото усещат, че няма как да изградят хармонични отношения.

Скорпионът е знак на крайностите и това ясно се вижда в подбора му на игри. Той или ще заобича лудо един тип занимания, или категорично ще ги отхвърли. Важно е да го насърчите да опита нещо, което не му по сърце, за да му дадете шанс да преосмисли и едва тогава да направи своя избор. Но не подхождайте заповеднически, защото по този начин съвсем ще го откажете да се занимава с конкретните дейности. В игрите Скорпиончето често се проявява като творец (обича само да измисля такива и да ги предлага на вниманието на другарчетата си), лидер на групата (другите деца усещат силното му присъствие и сами го издигат в такава роля) и предан приятел, но и като егоист (не понася някой да пипа неговите неща и не е склонно да ги споделя ).

РОДИТЕЛЯТ СКОРПИОН

Майката Скорпион винаги се стреми да се нагоди към психологията на детето си. Тя се вглежда в дълбочина в душата му и се притеснява за вътрешното състояние на психиката му. Тя ненавижда преструвките и може да ги долови отдалеч. Не се чувства особено добре в компанията на хора, заредени с огромна духовна енергия, защото това възпрепятства нейното праволинейно и открито мислене. Раждането на детето поражда у нея неутолима нужда от близост и нежност. Това се дължи на факта, че когато представител на този знак е заинтригуван от някого, това отключва изблик на най-силни чувства към него.

Няма друг такъв баща, като роденият под знака на Скорпиона, който толкова добре да разбира колко е важно да се държиш естествено. Неговият житейски път много често изобилства от ситуации, изискващи използването на скрити оръжия. Няма съмнение, че в живота все ще му се случи да се опълчи на налаганото му статукво, воден от абсолютното си убеждение, че е правилно да постъпи другояче. Раждането на детето го кара да се замисли за смисъла на собствения си живот. Негово дълбоко вярване е, че е необходимо максимално развитие на положителните страни от характера и е готов да положи каквито и колкото трябва усилия за да процъфтяването на всички добри качества, които е забелязал у детето си. Макар той по начало да дава вид на строг и дистанциран, бащата Скорпион бързо може да се превърне във верен другар и събеседник на детето си. Било за да му разкаже нещичко, да го посъветва или просто да си побъбрят за убиване на времето. Последното не е особено характерно за зодията, но ако хлапето има такава склонност, родителят е готов да се включи, в името на сближаването.

Зодия Стрелец: Детето Стрелец. Родителят Стрелец.

ДЕТЕТО СТРЕЛЕЦ

Детето Стрелец се слави като непоправим оптимист. Колкото и да е зле положението, той винаги е на мнение, че нещо положително се задава и няма повод за притеснение. Често пъти Стрелецът звучи толкова убедително, че успява да увлече и другите в своята посока на мислене. Ежедневните сиви задължения задушават представителя на тази зодия. Той има нужда да е убеден, че преследва някаква цел. Авантюристичният му дух го кара непрекъснато да търси нови и нови духовни и физически предизвикателства. Хлапетата, родени под този знак обичат да са сред хора и жадуват за нови запознанства. Със своята очарователна сърдечност, те лесно печелят нови приятели, а благодарение на лекотата, с която „топят ледовете” с току-що срещнати непознати, те лесно печелят благоразположението им. Децата Стрелци са така устроени, че не могат да гледат на живота прекалено сериозно. Те искат да се забавляват, да се шегуват, да пеят, да погаждат номера. Това перфектно импонира на уникалното им чувство за хумор. Разбира се, и те имат своите моменти на минорно настроение, но като цяло са изключително позитивни и лъчезарни. Качества, които доста често запазват и като възрастни.

Момчето Стрелец кипи от енергия и трудно стои на едно място. Не бива да го упреквате или да му се карате заради това, защото това може да доведе до неприятни резултати. Просто му дайте шанс да задоволи нуждата си от действие. Младите Стрелци обожават да са на открито, защото само така се чувстват истински свободни. Големи любители са на разходки и екскурзии сред природата. По отношение на себе си, тези деца са искрени до болка. Чужди са им самохвалството и преструвките. Те са, каквито са. Ни повече, ни по-малко. Не си падат по това да жертват удобството на дрехите си в името на естетиката или за да поддържат някакъв имидж, така че не се учудвайте ако детето ви се върне от училище с издраскани обувки, липсващи копчета по дрехите и прочие. В детските си години вашият син Стрелец има нужда от помощ, за да удържи позициите си. Склонен е да започва с огромен ентусиазъм, който обаче започва да лека-полека да се изпарява с минаването на времето. Затова довеждането на определена задача или изпитание докрай са жизненоважни за него, защото му дават самочувствие да повярва, че няма непостижима цел.

Момичето Стрелец още от съвсем малко си има едно основно призвание – да се наслаждава на живота. И то го прави непрекъснато. Обожава да е душата на компания и да измъква изпадналите в униние околни от минорното им настроение. Когато го прихване необуздана приповдигнатост това първоначално може да ви изглежда плашещо, но съвсем скоро ще се присъедините мини етюда на малкото момиче. Толкова е заразителен примерът на тези деца. Госпожица Стрелец обожава животните (и по-специално конете ) и винаги е готова да прекара много време навсякъде, където ще може да им се наслаждава. Момичетата от тази зодия притежават изключително весел нрав и страхотно чувство за хумор. Те са далеч от онези престорено скромни „добри малки момиченца”, но знаят как да се забавляват пълноценно. Именно това им осигурява сериозно предимство в живота им като възрастни.

Стрелецът е зодиакалният знак на учението, макар умението да се съсредоточават да е по-слабо развито у родените под този знак. Това, което им липсва не са възможностите, а инициативата за по-пълно вникване в материала. Често пъти младият Стрелец се старае толкова, колкото да премине изпитите. В неговия, вечно бродещ из най-различни интересни места, ум няма никакво място за разни сухи факти, които са крайно отегчителни за това хлапе. Именно затова, то има нужда от леко побутване, за да може да реализира целите си. Стрелците по традиция са много силни във физическите спортове. Там те получават шанс да проявят цялата онази енергичност, която им се налага да потискат през останалото време. Ученикът от тази зодия е много комуникативна личност и често пъти е известна личност в училище, но понякога неговото високо самочувствие може да доведе до сблъсъци със съученици. Той живее с представата, че всичко и всички около него са гъвкави и еластични и затова би могъл да направи опит да разтегли правилата.

Играта е най-естественото нещо на света за малкия Стрелец. Той възприема целия живот като такава, но това далеч не означава, че не е амбициозен да се реализира добре в него. В ранните си години той има нужда от физическа активност вън от дома, защото затворен вътре се чувства като блокирал. Обикновено е сговорчив и с готовност отстъпва играчките си на другите деца (често пъти това е комбинирано и с безхаберие по отношение на личните вещи). Тe от своя страна, намират компанията младия представител на зодията за вълнуваща, но не и в моментите, когато си позволява да се държи агресивно.
Роденият под този знак е предразположен към пренатоварване и преумора. Затова трябва да бъде приучен на такива занимания, които са едновременно стимулиращи за ума и отпускащи за тялото.

РОДИТЕЛЯТ СТРЕЛЕЦ

Майката Стрелец е спонтанна, позитивна и импулсивна натура. Тя предпочита да не затъва в тресавището на ежедневните житейски задължения и на това дължи репутацията си на малко небрежна и прибързана. Нейната далновидност й помага да гледа извънредно оптимистично на всичко. Вместо да се вторачва в грешките от настоящето, тя се надява на по-добри бъднини. Родените под този знак са единствените, които намират домакинската работа за отегчителна. Те не виждат смисъл да се стараят, след като никой няма да забележи свършената работа. Майките Стрелци са весели и забавни родители и с радост участват в игрите на децата си.

Вярно на зодиакалния си знак, бащите Стрелци са спортни натури, предпочитащи дейностите на открито. Затова и те непрекъснато окуражават децата си да излизат навън и да дишат чист въздух. Тези родители притежават много свободно отношение към отрочетата си – те ги възприемат като малки възрастни, освободени от задължения и забрани и оставени сами да се оправят с живота. Бащата Стрелец обича игрите и детските щуротии, но не обича лъжите. Най-често употребяваните изрази за описание на бащите, родени под знака на Стрелеца са „енергични” и „сърдечни”. Те се възхищават от действията на решителните и действени хора, защото те самите се опитват да бъдат такива.

Зодия Козирог: Детето Козирог. Родителят Козирог.

ДЕТЕТО КОЗИРОГ

Още от съвсем малък Козирогът има много зряло и отговорно отношение към живота. Той има нуждата да чувства, че оползотворява всяка секунда за нещо полезно и конструктивно. Веднъж обещал пред някого, че ще му свърши услуга, той няма да го забрави и ще даде всичко от себе си, за да го изпълни възможно най-пълноценно. Всичко това често пъти кара хората да възприемат младия представител на тази зодия като възрастен човек и да се отнасят към него по съответния начин. Планирането е много важно за Козирозите. Те искат да знаят с точност кога и какво ще се случи. Иначе имат чувството, че изпускат положението, което ги потиска и изнервя. Друга характерна за тях черта е страхът да не изглеждат слаби и уязвими, който ги кара непрекъснато да потискат чувствата и емоциите си. Вместо да се разкрият пред околните, младите Козирози предпочитат да си изградят образ на стабилен и владеещ положението човек, който винаги мисли практично и не позволява на емоционални изблици да влияят на преценката му. Козирогът е много упорит в гоненето на целите си и няма да се откаже, докато не постигне желаното. В основата на това поведение е желанието му да спечели признанието и уважението на другите и да бъде считан за сериозен и отговорен човек.

Момчето Козирог често изглежда доста по-пораснало в сравнение с връстниците си от огнените знаци, които копнеят да са център на внимание. Козирогът възприема друг подход – той се залавя със задачата си, без да го разгласява и да създава суматоха около себе си. Често се чувства доста по-близък на менталното ниво на възрастните и затова предпочита тяхната компания. Момчетата от тази зодия са прекалено развити за възрастта си, но вродената им стеснителност често ги кара да не демонстрира пълния си потенциал. Те по-скоро ще почакат вие да потърсите помощта им, отколкото сами да предложат услугите си.

Момичетата Козирог не са типичните мъжкарани, но добре познават достойнствата си и отрано се готвят да съревновават с мъжете. Госпожица Козирог е дръзка и находчива и настоява да й се дава шанс за изява. Възложете й някоя задача вкъщи и тя с радост ще я изпълни, защото тя не намира ежедневните си задължения за глупави и отегчителни, а и да помага на семейството я кара да се чувства още по-полезна и пълноценна. Макар да изглежда самонадеяна, младата представителка на зодията има нужда да я хвалите и да я поощрявате. Уверете я, че е нужна да полага чак толкова много усилия, за да спечели одобрениет ви и й помогнете й да не бъде толкова самокритична, защото това лесно може да изцеди психическите й сили.

В училище Козирогът се чувства точно на мястото си. За него е приятно да има следва график и да нагажда цялото си време спрямо такъв. Освен това той харесва надпреварата със съучениците са високи резултати и завоювани възнаграждения. Много му е приятна мисълта, че трудът му бива заплатен. Козирогът обича да бъде избиран за адвокат на класа и изпълнява тази си роля много съвестно. Дори и когато някой предмет се окаже много труден за него, ученикът от тази зодия дава всичко от себе си за да го овладее поне на задоволително ниво.

В игрите си детето Козирог отдава предпочитание на дейностите, носещи някаква практическа полза. То не обича да витае в облаците и да си мечтае за пътешествия в далечни морета. В младежките си години представителите на тази зодия са сдържани и дисциплинирани. Чужди са им импулсивността и фриволността. Много държат околните да имат високо мнение за тях. Родителят на Козирог трябва винаги да отчита последното и да е деликатен към чувствителността на наследника си и желанието му да се хареса.


РОДИТЕЛЯТ КОЗИРОГ

У майката Козирог битува мнението, че тя знае най-добре какво е полезно и положително за децата й и всеки, който не смята същото е свободен да пробва да я обори. Нейните думи към наследника могат да звучат толкова убедително, сякаш са извадени от писан преди столетия закон. Тя е готова да работи неуморно като пчеличка, само и само да осигури най-подходящата атмосфера за положително развитие на подрастващите. Нерядко майката Козирог се държи по начин, който най-общо би могъл да се определи като търсене отговор на въпроса „Искаш ли?” – не желаейки да губи нито секундичка, тя е склонна да поставя хората натясно, принуждавайки ги да й дават отговори на момента, което може да е травмиращо за някои деца. Тя не обича глезенето и капризите и макар и консервативна, е изключително всеотдаен родител.

Мъжете Козирози са родени за бащи. Те са надарени със способността да се грижат и закрилят, но и да бъде справедливи. Бащата от тази зодия направлява потомците си с твърда ръка, следейки да не прекрачват определени граници. Той никога не би им позволил фриволност, защото умее да внушава респект към себе си като фактор и към правилата, поставени от него. От друга страна, бащите,родени под знака на Козирога сякаш изживяват живота си в обратна последователност. Строгостта и сериозността от детските и младежките години често пъти се размива с изминаващите години. Раждането на детето им би могло да се окаже повратна точка, ускоряваща приспособимостта и сговорчивостта у господата Козирози. Представителите на тази зодия считат, че детето задължително трябва да си намери ниша от живота, в която да се реализира и искрено вярва, че ако то работи усърдно, неминуемо ще успее да я разшири и подобри.

   Страници:
  1. 1
  2. 2
Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: