Новини

 • 08.12.2021
  Интервю на д-р Стела Чапанова, специалист по асистирана репродукция за в. Доктор.
  Всички Повече
 • 07.12.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 06.12.2021
  ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ В МЦ "НАДЕЖДА" В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 03.12.2021
  Празничен работен график на МБАЛ "Надежда" и Медицински център "Надежда" в Paradise Center
  Всички Повече
 • 02.12.2021
  ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Историята на Ирена
  Всички Повече

Младите ни лекари с първи стъпки в хистероскопията

Четиринадесет млади лекари – акушер-гинеколози и специализанти завършиха двудневния интензивен курс „Първи стъпки в хистероскопията“ с практически упражнения на тренажор, организиран от болницата в края на август и началото на септември 2021.

Участниците от МБАЛ „Надежда“ и МБАЛ „Св. София“ бяха въведени в основите на хистероскопската техника от д-р Илиана Бътева-Христова, сертифициран обучител на GESEA – академията по минимално инвазивна гинекологична хирургия на Европейското дружество по гинекологична ендоскопия.

Д-р Георги Стаменов и специалистите от сектора по репродуктивна медицина д-р Стела Чапанова и д-р Теодора Тихомирова запознаха младите колеги с широките възможности на хистероскопията в диагнозата и лечението на разнообразни маточни патологии и инфертилитет.

Обучението прерасна в оживена дискусия между колеги и приятели, а показаните примери с реални случаи от практиката бяха оценени като изключително полезни. Интерактивни тестове забавляваха и насърчаваха младите лекари да продължават да опознават необятните възможности на хистероскопията.

Практическата част се проведе на GESEA-лицензиран тренажор за базови хистероскопски умения, който надградихме със специално изработени силиконови модели на различни маточни патологии, позволяващи симулация на леки хистероскопски операции, като отстраняване на полип или корекция на септум.

Обратната връзка от бъдещите хистероскопски хирурзи за ползата от курса бе изключително позитивна, а горещото им желание да учат и да се усъвършенстват ни дава увереност и удовлетвореност, че подкрепяме изграждането на едно силно поколение млади професионалисти.

„Огромни благодарности на целия екип за организацията и цялото обучение! Беше изключително полезно и много обогатяващо и интересно. Най-вече ми харесаха практическите обучения и интерактивните въпроси, чрез приложението. Много благодаря за всичко – за отделеното време и усилията!“

„За мен курсът беше както полезен и интересен, така и много забавен, най-важното даде ми много мотивация да развия знанията и практиката и да мога да ги приложа в бъдеще.“

„Поне веднъж месечно да се правят такива обучения. Ако е възможно да се направи такъв курс и по LSC – ще е супер!“

„Обучението беше изключително полезно и приятно. Благодаря д-р Христова! Надявам се скоро да организирате подобно обучение и за лапароскопа.“Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: