Новини

 • 18.02.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" УДЪЛЖАВА СРОКА ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА СПЕЦИАЛИЗАНТИ ПО АГ И АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ...
  Всички Повече
 • 24.01.2020
  Ограничения в работата на "МБАЛ"Надежда" по повод обявената грипна епидемия за територита на София-град от 27. ...
  Всички Повече
 • 22.01.2020
  БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С Д-Р СТАМЕНОВ НА МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ В ЦЮРИХ, ШВЕЙЦАРИЯ
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 21.01.2020
  БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ НА БАБИНДЕН В "НАДЕЖДА"
  Всички Повече

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Още информация - бързи връзки

Безплатно второ мнение Прегледи и консултации Образна диагностика Операции в Надежда Оперативно раждане - Секцио Анестезиология - видове упойки Административно обслужване Планов прием НЗОК - Клинични пътеки Операционни зали на Надежда Лаборатории на Надежда Онлайн проверка на лабораторни резултати Карта на болница Надежда Връзка с нас

Прием в Хирургично отделение:

 • Вие можете да бъдете приети в Хирургично отделение в планов или спешен порядък. Приемането в планов порядък се осъществява след преглед от хирург в приемно-консултативен кабинет №12. В деня, определен за планово постъпване, е желателно да дойдете в 08:00 часа пред 12-и кабинет.
 • При постъпване в болницата е задължително да носите следните документи: документ за самоличност (лична карта или паспорт); направление за хоспитализация №7, издадено от личен лекар или специалист (за постъпващите по НЗОК); рецептурна книжка (ако имате такава); лична амбулаторна карта, необходима при издаването на болничен лист; лични вещи – тоалетни принадлежности; медицинска документация, касаеща настоящото Ви заболяване.

Подготовка на пациента:

 • В деня на приемане е добре да не сте консумирали храна и стимулиращи напитки, за да могат да Ви бъдат направени съответните изследвания. Ако Ви предстои операция или манипулация, свързни с анестезия (упойка) в деня на приемане, не трябва да пиете и течности.
 • Ако ежедневно вземате медикаменти, последният им прием да бъде в 06.00 часа сутринта с малко количество вода, освен ако Вашият хирург изрично не поиска да ги прекратите.
 • При приемане на медикаменти, повлияващи кръвосъсирването (аспирин, антистенокардин, антикоагуланти) задължително уведомете Вашия хирург при първичния преглед. При необходимост тези медикаменти могат да бъдат спрени няколко дни преди операцията. Това ще бъде уточнено от Вашия хирург.
 • Не е необходимо предварително провеждане на изследвания и консултации, освен ако Вашият хирург не назначи друго при първичния преглед.
 • Плановите операции се извършват след провеждане на необходимите изследвания и консултации след приемането.
 • Анестезия: след приемането ще Ви посети анестезиолог, който ще Ви разясни видовете анестезия, които могат да бъдат използвани във Вашия случай.
 • Вашият хирург ще разговаря с Вас преди операцията. Ще дискутирате възможните видове операция, ползите и рисковете, свързани с тях.
 • Престой в интензивно отделение: при необходимост след операцията е възможно да останете няколко часа или дни в интензивно отделение.

Информация за състоянието: Вашият хирург ще информира близките Ви за Вашето състояние лично или по телефона и в зависимост от Вашето изрично желание.

Стационар:
отделението разполага със стаи с 1, 2 и 3 легла.

Стаите са със собствен санитарен възел. Леглата са оборудвани със система за повикване, собствен таблет, като има възможност за ползване на TV и интернет.

Свиждането се разрешава след раздвижване на пациента след операция и в предвиденото за това помещение.

Свижданията в Хирургична клиника се осъществяват на етаж 4 от 16.00 ч. до 18:00 ч.

Влизането на външни посетители в отделението не се допуска, освен при специални случаи след разрешение от Ръководството на клиниката и спазване на болничните правила.

Важно
: Внасянето на хранителни продукти и напитки освен вода в болничните стаи не се допуска.

Храненето се осъществява в столовата на отделението, като има възможност за избор на меню, съобразено с конкретното заболяване.

Издаване на документи:

 • болничен лист – при изписването на болния,
 • етапна епикриза – при изписването на болния,
 • окончателна епикриза – след получаване на хистологичния резултат.
Разпечатайте тази страница
Споделете тази страница: