Новини

 • 18.03.2019
  Филмът "В утробата" на bTV Репортерите, повдига завесата
  Всички Повече
 • 15.03.2019
  Училище "Майка навреме": Ендометриозата - жълтата подводница
  Всички Повече
 • 11.03.2019
  Нов лекар в сектор „Пренатална диагностика и терапия“. Д-р Ивайла Патрикова избира болница „Надежда“ след 18 у ...
  Всички Повече
 • 08.03.2019
  "Питай Надежда" за замразяването и съхранението на яйцеклетки
  Всички Повече
 • 05.03.2019
  Специализиран кабинет по ендометриоза отваря врати в болница Надежда
  Всички Повече

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

Тодор Чаушев

биолог

Здравейте.
Казвам се Тодор Ангелов Чаушев. Роден съм в град Несебър на 15.07.1975 г. Завърших средното си образование в родния си град (1982-1993) в СОУ „Любен Каравелов“. През 1993 година ме приеха да уча в Биологически факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Там специализирах „Клетъчна биология и Биология на развитието“. През 1998 започнах работа в секция „Молекулярна имунология“ към ИБИР-БАН. През 2006 започнах работа в Репродуктивен център „Надежда“.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Областта, в която работим е изключително разнообразна и динамична. В нея са включени много специалисти от различни области, които всеки ден откриват нещо ново. Това ни задължава да бъдем непрекъснато в крак с новостите, да вземаме най-доброто от нашия и опита на другите, за да го приложим по най-добрия начин в работата ни. Така сме по-пълноценни като специалисти и като хора. Ето защо високият професионализъм, който демонстрираме ежедневно е плод не само на упоритата работа в центъра, но и на участието ни в десетки световни форуми, посветени на репродуктивното здраве.

Интереси, хоби, свободно време:

В свободното си време обичам да чета книги и да гледам филми.
Много обичам да спя и да ям, ето защо леглото ми е удобно и често готвя.
Обичам танците – да гледам и танцувам.
Обичам да пътувам.

Не забравям, че...

Не забравям,че съм жив .. Животът е чудо !

Защо избрах да работя в "Надежда":

Работата ми в Репродуктивен център „Надежда“ е изключително предизвикателство за мен. Избрах да работя тук поради три основни причини:
Естеството на работата. Възможността да си отговоря на въпроси с фундаментално значение. Любопитството.
Екипът. Възможността да работя с изключителни специалисти и хора. Работната атмосфера.
Хората с проблеми. Възможността да помагам на .. и усмихвам хората :)

« Обратно в екип