Новини

 • 08.12.2021
  Интервю на д-р Стела Чапанова, специалист по асистирана репродукция за в. Доктор.
  Всички Повече
 • 07.12.2021
  МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДОСТЪПВАНЕ И ПРЕСТОЙ В МБАЛ "НАДЕЖДА" ПРИ COVID-19
  Всички Повече
 • 06.12.2021
  ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ В МЦ "НАДЕЖДА" В PARADISE CENTER
  Всички Повече
 • 03.12.2021
  Празничен работен график на МБАЛ "Надежда" и Медицински център "Надежда" в Paradise Center
  Всички Повече
 • 02.12.2021
  ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Историята на Ирена
  Всички Повече

Стефка Николова

биолог

Здравейте, приятно ми е да се запознаем.
Казвам се Стефка Николова, родена съм в София на 18.05.1981г. Израстнала съм в планинския град Самоков, който свързвам с чист въздух и красива природа. Занимавах се с биология още в основното училище, ходех на кръжоци по билколечение, екология, ходехме на експедиции в Рила. Участвах в олимпиади и състезания. Съответно в гимназията влязох в паралелка с биология, която много обичам. Продължих образованието си в Софийски университет, където завърших специалност „Биология“. Насочих се към клетъчната биология и кандидатствах за магистърска програма по „Клетъчна биология и патология“. Като дипломантка започнах работа в ин- витро център, където се запознах с метода и научих основните принципи. Работата ми доставяше огромно удоволствие и много исках да продължа да работя именно това.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Науката в областта на асистираните репродукции се развива много бързо, защото проблемът е значим и се разработва в цял свят в различни направления. Щастлива съм, че имаме възможността да посещаваме ежегодно конгреси и обучения, не само в България но и по света. Това са места за обмяна на опит, където се запознаваме с резултатите и постиженията на другите екипи. Виждаме къде е нашето място, къде сме силни и накъде да насочим усилията си. Показват се резултати от големи проучвания, разработването на нови апарати и продукти, сравняването на методи. От всяко мероприятие ние черпим информация, която прилагаме в ежедневната си работа. Целта е да станем още по- добри и качеството на работата ни да е на най- високо ниво.

Интереси, хоби, свободно време:

Имам съпруг и дъщеричка, които много обичам. Свободното си време го споделям с тях. Независимо дали сме вкъщи, навън или пътуваме, най- важното за нас е, каквото и да правим, да се забавляваме заедно. Обичам красивите места, аромата на свежо утро, приятната музика и доброто настроение.

Не забравям, че...

Животът е „чудо“ и трябва да го ценим, да му се радваме и да се учим от него. Ние сме част от хората, които се борят за създаването на нов живот.

Защо избрах да работя в "Надежда":

С д-р Стаменов започнах да работя през 2005 година в ЦРЗ „Надежда“, като ембриолог. Работата ми даде възможност да се развивам, да пътувам и да уча. Осъзнах колко е важно да обичаш работата си и да се стремиш непрекъснато да се усъвършенстваш. Видях колко много пациентите разчитат на нас и как за тях ние правим чудеса, което те задължава да дадеш всичко, на което си способен. Работим ежедневно в името на повече щастливи семейства и много детски усмивки. Ние сме голям задружен екип, и аз съм горда да бъда част от него.

« Обратно в екип