Новини

 • 19.02.2018
  За специалисти: курс "Доплерова сонография по време на бременността" в болница Надежда
  Всички Повече
 • 13.02.2018
  Безплатни гинекологични прегледи за диагностика на хронична тазова болка
  Всички Повече
 • 12.02.2018
  Д-р Стаменов изнесе лекция за Училище "Майка навреме" - Задругата на яйцеклетката
  Всички Повече
 • 11.02.2018
  Новото преработено издание на учебника по Медицинска онкология беше представено на 9 февруари в МБАЛ „Надежда“
  Всички Повече
 • 05.02.2018
  Отмяна на ограниченията в болница "Надежда", въведени заради грипната епидемия в гр. София
  Всички Повече

Консултация с диетолог в болница Надежда

Всяка сряда от 14:00 до 19:30 ч.в МБАЛ "Надежда" ще консултира проф. д-р Стефка Петрова - един от водещите специалисти по Хранене и диететика. Проф. д-р Стефка Петрова ще е на разположение на пациенти от различни възрастови групи – деца и възрастни, по всички здравни проблеми, които могат да бъдат повлияни от подобряване на храненето, елиминиране на хранителните дефицити и подходящо намаляване или увеличаване на телесното тегло.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

"Надеждата за дете" - д-р Георги Стаменов

"Тази книга е моето обяснение в любов към всички онези от вас, на които помогнахме и които продължават да се борят с проблема безплодие. Тази книга е родена от дългите часове работа с тези смели хора, посветили живота си на ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА ЗА ДЕТЕ, и точно тези хора аз смятам за свои съавтори...
Тази книга е книга за НАДЕЖДАТА. Тази книга ще ви хареса, сигурен съм!"

Вижте още »

Стефка Николова

биолог

Здравейте, приятно ми е да се запознаем.
Казвам се Стефка Николова, родена съм в София на 18.05.1981г. Израстнала съм в планинския град Самоков, който свързвам с чист въздух и красива природа. Занимавах се с биология още в основното училище, ходех на кръжоци по билколечение, екология, ходехме на експедиции в Рила. Участвах в олимпиади и състезания. Съответно в гимназията влязох в паралелка с биология, която много обичам. Продължих образованието си в Софийски университет, където завърших специалност „Биология“. Насочих се към клетъчната биология и кандидатствах за магистърска програма по „Клетъчна биология и патология“. Като дипломантка започнах работа в ин- витро център, където се запознах с метода и научих основните принципи. Работата ми доставяше огромно удоволствие и много исках да продължа да работя именно това.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Науката в областта на асистираните репродукции се развива много бързо, защото проблемът е значим и се разработва в цял свят в различни направления. Щастлива съм, че имаме възможността да посещаваме ежегодно конгреси и обучения, не само в България но и по света. Това са места за обмяна на опит, където се запознаваме с резултатите и постиженията на другите екипи. Виждаме къде е нашето място, къде сме силни и накъде да насочим усилията си. Показват се резултати от големи проучвания, разработването на нови апарати и продукти, сравняването на методи. От всяко мероприятие ние черпим информация, която прилагаме в ежедневната си работа. Целта е да станем още по- добри и качеството на работата ни да е на най- високо ниво.

Интереси, хоби, свободно време:

Имам съпруг и дъщеричка, които много обичам. Свободното си време го споделям с тях. Независимо дали сме вкъщи, навън или пътуваме, най- важното за нас е, каквото и да правим, да се забавляваме заедно. Обичам красивите места, аромата на свежо утро, приятната музика и доброто настроение.

Не забравям, че...

Животът е „чудо“ и трябва да го ценим, да му се радваме и да се учим от него. Ние сме част от хората, които се борят за създаването на нов живот.

Защо избрах да работя в "Надежда":

С д-р Стаменов започнах да работя през 2005 година в ЦРЗ „Надежда“, като ембриолог. Работата ми даде възможност да се развивам, да пътувам и да уча. Осъзнах колко е важно да обичаш работата си и да се стремиш непрекъснато да се усъвършенстваш. Видях колко много пациентите разчитат на нас и как за тях ние правим чудеса, което те задължава да дадеш всичко, на което си способен. Работим ежедневно в името на повече щастливи семейства и много детски усмивки. Ние сме голям задружен екип, и аз съм горда да бъда част от него.

« Обратно в екип