Новини

 • 21.01.2020
  Седем лица на акушерката
  Всички Повече
 • 17.01.2020
  БОЛНИЦА "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА СВОБОДНO МЯСТО ЗА ЛЕКАР, СПЕЦИАЛИЗАНТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ“ И ЛЕКАР, СПЕЦИАЛ ...
  Всички Повече
 • 16.01.2020
  ПОЗИЦИЯ НА МБАЛ "НАДЕЖДА" ОТНОСНО ТИРАЖИРАНИ НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ
  Всички Повече
 • 14.01.2020
  СЕДМИЯТ РОЖДЕН ДЕН НА БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече
 • 13.01.2020
  ЗА ПЪРВИТЕ СЕДЕМ - СЕДЕМ СПЕЦИАЛНИ ПОДАРЪКА ОТ БОЛНИЦА "НАДЕЖДА"
  Всички Повече

В човека само две неща не остаряват: очите и мечтите....

Ако можеш да погледнеш през очите на другия, ще можеш да видиш и мечтите му!

Вижте още »

Болница "Надежда" става клинична база за обучение на Медицински университет – Варна

МБАЛ „Надежда” става учебна база на МУ - Варна за лекари специализанти по Акушерство и гинекология, Медицинска онкология, Неонатология и Здравни грижи, както и за обучение на акушерки.

Предпочитан университет за студенти от 44 държави по света, МУ-Варна си партнира с 82 международни партньори от 5 континента. От 1961 г. до днес над 50 000 възпитаници на университета живеят и работят в над 40 държави по света.

Вижте още »

Училище за бъдещи родители

Да си родител означава да си в плен на най - истинската обич на Земята... обич, за която трябва да се грижиш. Първата крачка в тази грижа направи при нас. Разбери повече за раждането, за кърменето на новороденото, за това как да дадеш най-доброто от себе си на своето мъничко бебе вкъщи. Ела на училище за бременни в болница „Надежда“ - мястото, където се ражда Живота, ражда се нашата голяма НАДЕЖДА.

Вижте още »

Раждането! Най-съкровения миг

В МБАЛ Надежда ще намерите единствено по рода си родилно отделение у нас, съчетаващо сигурността на голям екип специалисти с богат опит, и свободата сами да определяте в максимално широки граници начина, по който да протече вашето раждане.

Родилно отделение Нормално раждане Планово секцио Списък за родилното Престой след раждането За стволовите клетки Снимки послеродова клиника Снимки родилни зали

Карта на болница Надежда

Добре дошли в Болница за женско здраве „Надежда“. Тук може да намерите информация за разположението на отделните кабинети и отделения в нашата болница за женско здраве „Надежда“.

Вижте още »

Проф. д-р Константа Тимчева

Ръководител клиника "Медицинска онкология"

Здравейте!

Аз съм д-р Константа Тимчева. Обичах математиката, но името ми няма нищо общо с нея, нито пък с моя брат – известен математик, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”. Гордея се, че нося името на дядо си Константин, който е бил най-образованият човек в областта за онова време. С много лишения и труд дядо ми е построил къща в полите на Рила – в китното градче Сапарева баня. Там премина детството ми – недалеч от най-горещия минерален извор на Балканите, в близост до уханна борова гора и сред много цветя и плодни дръвчета в градината на моите скромни и трудолюбиви родители.
В Медицинския факултет на Висшия медицински институт - София, където следвах, беше основан кръжок по онкология. Ръководеха го двама известни професори – онколози – проф. Д. Тодоров и проф. Й. Стоичков. На тях дължа професионалната си ориентация. Бях убедена, че проблемите в областта на онкологията са толкова много, че всеки принос, макар и капка в океана, би бил полезен. Убедена съм в това и до днес.
След дипломирането три години работих по разпределение като интернист, кандидатствах за една аспирантура в Москва и, за моя изненада, ме приеха. Там подготвих и защитих кандидатската си дисертация. Следват повече от три десетилетия работа в Националния Онкологичен Институт (СБАЛО), където се хабилитирах и в продължение на 10 г ръководих най-тежката клиника в болницата – клиниката по химиотерапия.

Защо се налага непрекъснато да съм "в час" с новостите в професията ни?

Знанието е неизбежно. За мен това е начин на съществуване.
„Човек може толкова, колкото знае”, казва Френсис Бейкън. Изключително взискателна съм към себе си и към хората, с които работя, когато става дума за професионализъм. И строга - питайте колегите ми.
За пациентите си съм готова на всичко, не щадя институциите, с което съм си навличала много проблеми.

Интереси, хоби, свободно време:

Моето хоби – цветята, разтоварват ме и ме зареждат най-успешно. Обожавам да слушам Стинг, Андреа Бочели, Лучано Павароти, хубава класическа музика. Музиката лекува душата и е жизнено необходима за хората с тежки професии. Хубавата книга – също. Все още се въздържам да си купя електронен четец. То е като да поглъщаш определено количество калории във вид на таблетки, вместо нормална и вкусна храна.

Не забравям, че...

Скромната ми цел в живота е да бъда полезна. За пациентите си, за семейството, за колегите. Правя го с удоволствие. И докато мога. Съгласна съм с майка Тереза, че „Най-голямото щастие е да си полезен на другите”.

Защо избрах да работя в "Надежда":

„Надежда” е моят мечтан от години пристан, където бих могла да разгърна най-добре потенциала си като лечител и учител за млади колеги. Несравним уют, приятелска атмосфера и … много надежда.

« Обратно в екип